I'm on a ride - fast - to where I don't care!

mandag 27. september 2010

This is a job for Superchiro!

Dagens massasjetime endte som den reneste sitatkavalkaden.

Ikke så vondt i dag som det har brukt å være, men så har jeg faktisk heller ikke løpt så hardt i det siste, tross halvmaraton i går. Har jo bare vært sykdom og skader siden begynnelsen av august.

Uansett; ser ut som vi kanskje greide å finne ut hva som feiler fotbladene mine - at jeg har løpt dem sønder og sammen visste jeg jo allerede, men greit med en litt mer utfyllende diagnose enn det. Har glemt alt han sa, men konklusjonen var i hvertfall: This is a job for Superchiro!

Ergo, må jeg ut å finne meg en superkiropraktor for å få rettet opp i manglende buer(?) under beina.
Koste hva det koste vil, nå skal det fikses på løpekroppen til neste sesong. Har planer om å toppe det hele med fysioterapi for å få hjelp til å rette opp i en del svake punkter - har trolig litt å hente på å styrke noen svake punkter som kan bidra til bedre løpeteknikk.

Har vært så mye trøbbel i det siste, og nå er jeg møkk lei, så da må jeg innhente hjelp fra fagekspertene. Hvilket fører meg over på dagens andre konklusjon.
Min teori er er at kroppen bare må herdes/venne seg til belastningen - så hvis jeg bare guffer på så vil det bedre seg over tid... Snakket litt rundt akkurat det, og da sa massøren, ment som en fleip: Nå din kroppsjævel skal du gjøre som jeg sier! Hvorpå jeg svarte: Det er jo helt spot on - det akkurat sånn jeg tenker...
Konklusjon: Jeg er klassifisert som klin gæærn!

Jaja, jeg går nå i gang igjen med friskt mot og betaler gladelig prisen både fysisk og i penger for at jeg skal komme sterkt tilbake. Superadel strikes again i 2011 -  hører du det kroppsjævel?! 
Har sagt i flere sammenhenger tidligere at jeg var så sikker på at jeg var laget av armert betong, men så har det vist seg at materialet jeg i virkeligheten er laget av er porselen. Vel, denne porselensvasen har aspirasjoner om å bli en uinntakelig bunkers, så det så...

For å toppe galskapen kom det en snill mann fra FedEx inn på kontoret mitt med en gave i dag: løpesko nr. 15 og 16 på to år. Nå ble det ikke noe maraton denne høsten, og det var med dette formål skoa ble kjøpt. Men skal nok få brukt dem likevel.
To par Adidas Adizero Aegis - boxfresh!
Er det fortsatt noen der ute som påstår at løping er en billig sport? Eller er det kanskje jeg som drar det litt langt?...

11 kommentarer:

  1. Yepp, når det gjelder løpesko drar du den litt langt i dobbelt forstand. Har du råd til masse sko så velbekomme, men du kunne nok klart deg med færre.

    Det som er viktigere er å finne sko som passer dine føtter, ut fra om du overpronerer, underpronerer, har høy eller lav fotbue osv...
    Jeg er redd for at mange av skoene du har kjøpt på nettet ikke er idélle for din fot, og at utseende her har vært like viktig som funksjon.

    Jeg vil alltid anbefale å kjøpe nye sko hos Løplabbet, Oslo Sportslager e.a. steder hvor det er ekspertise og de kan se foten din på speilkasse og tredemølle. Når du så finner en idéll sko kommer turen til internet og et/flere par av samme sko til en kansje lavere pris.

    Det er ikke umulig at du trenger en korrigerende såle, som du kan få spesiallaget bl.a. hos Intersport i Bogstadveien.

    Forøvrig er du herlig optimist, og det er ingen grunn til noe annet. Det er alltid muligheter der framme :-)

    SvarSlett
  2. Det er kanskje noe med damer og sko da, som slår signifikant ut også blant løpere. Har riktignok kjøpt seks par på to år selv, men seksten?

    SvarSlett
  3. Olav: skulle jeg løpt maraton måtte jeg ha nye sko - men sånn ble det ikke, men det visste jeg ikke da jeg bestilte. Er skodd godt ut i 2011 nå, til og med jeg innser det. Tok bare litt av akkurat nå. Men et par lettvektere holder jo ikke lenge.
    Dessuten: jeg er en av Löplabbets beste kunder, alle sko har vært prøvd der (speilkasse, mølle og alt). Alle modeller jeg har handlet på nettet har vært utprøvd. Så alle insinuasjoner om at jeg kjøper sko på feil grunnlag må jeg på det sterkeste tilbakevise... Hallo - ikke så urutinert som du tror, altså! :o)

    Ingen mann og barn å forsørge, ikke hus eller bil som napper lapper ut av lommeboka = så mange løpesko jeg bare vil ha!...

    Jan Frode: innser at det har tatt litt av i det siste, men man løper fort ut sko man liker (og så er det gjerne noen man ikke liker så godt som aldri blir brukt). Som ny løper må man prøve seg litt fram før man finner ut av det (og det kan bli dyrt). Vet dessuten om en del menn som slår meg kraftig ned i støvla hva angår antall sko... :o)

    SvarSlett
  4. Altfor mye sko. Du løper ikke noe fortere av den grunn, og ser ikke ut som du holder deg noe mer skadefri heller. Så vet ikke helt om det hjelper.

    Jeg roterer på fire par lettvektere som jeg løper all rolig trening i. Og så har jeg tre par konkurransesko til intervaller, hurtiglangtur, konkurranse. Det holder for meg.

    SvarSlett
  5. Tar til etterretning at jeg aldri meg skal skrive om hvor mange sko jeg kjøper... :o) Men antallet beskrevet er det totale antallet som har vært i min besittelse siden jeg startet.

    Status er: 5 par er allerede på fyllinga, flere par bør gå samme vei før jul, noen mindre heldige kjøp står og støver ned (noen feil skal man jo gjøre i starten) og to par er ikke tatt i bruk. Da blir ikke totalsummen så drøy likevel.

    Var i våres nede i bare to-tre par som jeg reelt sett løp i, og måtte gjøre noe med det - og sånn gikk det altså... :o)

    SvarSlett
  6. Du har en herlig innstilling, Adelheid.
    Selv har jeg hatt godt utbytte av å legge inn alternativ trening som en fast del av treningsprogrammet(30 % av totalvolum). Mine grener her er styrke, sykling og svømming, hvorav styrke har svak overvekt.

    Jannicke

    SvarSlett
  7. Kule sko, gode valg. Aegis skulle passe deg godt, lette og noe overpronering korrigeres.

    Ikke ha dårlig samvittighet for dette da, eller unnskyld deg. Du er et fritt menneske:-) Vi har alle våre laster og svakheter. Noen kjøper lassevis med sjokolade (eh, selvsagt ikke meg jeg tenker på), noen ny mobiltelefon annen hver måned, andre kjøper 4 nye gensere på H&M i måned osv osv.

    We love you:-)

    SvarSlett
  8. Tusen takk Siri, plutselig var det visst diss Adelheid-dagen her... Du har rett; mitt liv - mine penger, min overfylte entré. ;o)
    Men skulle nå ønske at Aegis kom i noen mer rå farger da, du kjenner meg.

    Kan jeg rappe noen bilder av deg forresten? Bildene du har tatt var slettes ikke så ille og Marathon-Photos har gitt meg helt opp som kunde.

    SvarSlett
  9. Selvsagt, jeg kan sende deg picasainvite - har bare glemt det!

    SvarSlett
  10. Takk, nå har jeg røvet... :o)

    SvarSlett
  11. Herlig Adelheid! Noen laster skal man da ha, hvorfor ikke løpesko? Ikke det verste man kan kjøpe seg. Har ikke fått den dilla selv, men artig å lese om andre!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails