I'm on a ride - fast - to where I don't care!

tirsdag 21. september 2010

Lading til Oslo maraton

Dagens gåte - hva er dette?

Foran søndagens halvmaraton er prioriteringene som følger:
 1. Bli kvitt forkjølelsen
 2. Få bittelittegranne fart i beina
 3. Jekke ned eget prestasjonspress og målsetninger og kun fokusere på å få en god løpsopplevelse
Hva angår det første, så er jeg ikke direkte nedsyltet i forkjølelse, men det sitter i. Planen i går var egentlig å løpe tusinger med OSI, men på veien bort til Idrettsbygningen tok fornuften meg. Løpe rundt og fryse ute i kaldt regn med forkjølelse bare dager foran et løp; det blir bare for dumt. Så jeg dro hjem og farget håret i stedet(?!)... Her er det harde prioriteringer av tidsbruken for tiden.

Punkt nummer to er det vel lite jeg kan gjøre med nå, det er vel i grunnen kjørt denne gangen også. Vi får satse på fart i 2011 i stedet. Men jeg dro da ned med friskt mot til Bislett i dag og kjørte litt fartslek på innebanen. Har behov for å få løpt litt i de nye skoa jeg skal bruke på søndag også. Har brukt dem nå kort to ganger. Spent på hvordan det vil gå.
Da jeg etter hvert ble overmannet av hark og gruff, ga jeg meg og gikk hjem. Men det ble da noen runder.

Har ikke vært på Bislett på en liten evighet, og merket jeg ble glad da jeg kom inn døra og kjente den velkjente lukta av gummidekket (eller hva det nå egentlig er). Håper vi skal få mange lykkelige stunder sammen når vinteren tvinger meg innendørs igjen.

Punkt nummer tre jobbes det steinhardt med innvendig for øyeblikket. Jeg fikk ikke akkurat hjelp av arrangørene som har seedet meg inn i en gruppe med forventet sluttid som er bedre enn min egen pers på distansen. Men pytt, pytt - noen skal jo ligge bakerst også.

Etter at Stockholm gikk som det gikk har jeg hatt en alvorsprat med meg selv, og funnet ut at det absolutt viktigste nå er at jeg gjennomfører på søndag og aller helst gjør det med en god følelse. Det har ikke akkurat vært flust med gode løpsopplevelser denne sesongen. Derfor er det viktig at jeg prøver å finne tilbake til det nå - så får heller bli en dårlig tid (regnet ut fra egne ambisjoner). Det kommer nye sjanser. Håper jeg greier å overtale meg selv til å faktisk følge denne strategien også på søndag - hadde vært stas å faktisk kunne gå over målstreken med et smil.

8 kommentarer:

 1. Finner du den gode følelsen, Adelheid, så kommer tempoet av seg selv. Tiden er kun et resultat av de to foregående. Lykke til på søndag, Jannicke.

  SvarSlett
 2. Mmmmm tartan! Siri elsker lukta av tartan:-)

  SvarSlett
 3. Håper du har rett, Jannicke.

  Tartan, ja! Men tror det heter noe enda mer fancy også, polyettellerannet. Uansett, du har vunnet en herlig vaffel med brunost, Siri. Overrekkes ved første mulige anledning! :o)

  SvarSlett
 4. Ønsker deg lykke til på søndag, Adelheid. Håper virkelig du får en fin opplevelse. Det er tross alt det viktigste, dette skal da være en trivelig hobby!?

  SvarSlett
 5. Lykke til.
  Jeg har vært i samme situasjon mange ganger, der egne ambisjoner ødelegger litt av løpsgleden. Høye ambisjoner fører ofte til for rask åpning og/eller at man er skuffet selv om tiden er det beste man kan klare i nåværende form.
  Etter hvert lærte jeg at det var bedre å ha en fin løpsopplevelse og bra avslutning (opptur, løpe forbi andre) selv om dette kanskje medførte litt svakere tid enn jeg optimalt kunne klart.
  Åpningsfarten bør ikke være raskere enn din antatte sluttid, da kan du få "en herlig dag på jobben".

  SvarSlett
 6. Hele greia for at jeg skal kunne få en god opplevelse på søndag tror jeg ligger i at jeg IKKE skal anta noen sluttid... :)
  Denne dama skal derfor ikke ligge på slep bak noen ballong.

  Anne-Brit: Dette er en trivelig hobby, uansett utfall av løp. Har grublet litt på det i det siste, og de virkelig store løpsopplevelsene får jeg stort sett på trening likevel. Så det er verdt det uansett. :)

  SvarSlett
 7. Søkte på forkjølelse og maraton og fant bloggen din. Jeg er også forkjølet og med opprinnelig høye ambisjoner foran søndag. Mitt første maraton. Fint å se at du løper uansett, det gjør nok jeg også.

  SvarSlett
 8. Hehehe, mulig det kom opp mer enn ett treff på denne bloggen da - har vært et gjennomgående tema hele året. :o)

  Men ikke løp eller evt. press deg for hardt hvis du føler deg litt ute av form - jeg ødela hele våren min på at jeg løp Fredrikstadløpet selv om jeg var syk, og har lært. Det kommer nye sjanser.

  Lykke til med første maraton uansett! Det var min første for ett år siden, en stor men vond opplevelse (som fristet til gjentakelse, dog).

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails