I'm on a ride - fast - to where I don't care!

tirsdag 9. november 2010

Trening i en tråd...

Gårsdagens intervalltrening med OSI endte sånn:
Bildet er rappet fra siste innlegg på bloggen Sunn jenteidrett. Jeg fikk nemlig nok en gang bevis på at man skal sjekke litt hva man har i seg i løpet av dagen, når man har planer om å trene hardt på kveldstid. Men nok om det og over til noe annet....

Jeg har drevet med slyngetrening i ca. ett år nå. Hva slyngetrening er kan man lese mer om på følgende nettside: http://www.slyngetrening.info/
I korthet dreier det seg om styrketrening med øvelser utført i et par tau som henger fra taket - det er skikkelig utfordrende og det er hardt, men man blir fort sterkere av det.

Man kommer dessuten lett i prat med folk når man driver på. Det er ganske nytt for de fleste, så folk lurer litt på hva dette er for noe. De som prøver seg på slynga har også gjerne bare én mageøvelse på repertoaret, den såkalte Omega. Så det er flere som har spurt om tips når jeg har trent.

Jeg har fått et knippe øvelser jeg gjør, men har for lite kunnskap og kreativitet på området både til å utvikle de øvelsene jeg har etter hvert som jeg blir sterkere eller å finne på nye. Gjorde noen søk på nettet i vinter uten å finne så mye konkret. Men så, i siste nummer av Kondis oppdaget jeg noe gledelig; det har kommet en ny bok med masse øvelser. Så da var det rett på nettet og bestille seg et eksemplar av den, og nå er den i hus.
Forfatterne av boka blogger på slyngetreningslenken nevnt innledningsvis, facebookgruppe har de også.
Har ikke hatt tid til å gjøre så mye annet enn å kikke i den foreløpig, men har med stolthet kunne observere at noen av øvelsene jeg allerede gjør er kategorisert som avanserte. Har prøvd et par nye øvelser, blant annet en hamstringsøvelse som er bra. Den ble jeg skikkelig glad for at jeg har funnet - det trengs. Prøvde meg også på John Henrys Strupstads anbefalte knebøyøvelse, men den var bare helt umulig. Må ha vært ustyrtelig morsomt å se på meg når jeg forsøkte meg på den. Ikke vellykket for å si det mildt! Så var øvelsen også kategorisert som en ekstremøvelse.
Godt for hamstrings
Planen nå er å kikke grundig på øvelsene i boka, og finne meg et sett nye øvelser å prøve ut. Deretter ta en skikkelig lang økt en helg jeg har godt med tid, og forsøke meg på en haug med øvelser. Med utgangspunkt i det legger jeg en ny slagplan for vinterens styrketrening under mottoet sterk, balansert, stabil og rask - det er forhåpentligvis meg til våren.

Skal tilbake til kiropraktoren for en sjekk på fredag, og tipper han blir happy når jeg forteller om min nye og utvidede slyngetreningsplan.

Så kom igjen folkens, dette er lett tilgjengelig trening for alle. Prøv det! Jeg utfordrer til armhevingsduell i slynga - jeg begynner nemlig å få litt dreisen på det (synes jeg selv). Noen må få meg ned på jorda igjen... Hvor mange klarer du?

4 kommentarer:

 1. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve slyngetrening men det virker så vanskelig. Nå som du har prøvd dette så vil jeg også ta en test for meg selv. Boka koster ikke så mye og slynger har de på treningsstudioet, så dette skal jeg prøve i morgen! Takk for tipset!

  SvarSlett
 2. Oj, det var utrolig gøy å høre... :o)
  Tror jeg skal ta kontakt med forfatterne og kreve min del av inntektene hvis dette faktisk fører til økt salg av boka deres.

  Lykke til! Gi tilbakemelding på hva du synes da, og ikke gi opp selv om det er litt vanskelig og hardt i begynnelsen. Øvelse gjør mester!

  SvarSlett
 3. Utrolig mye bra produkter og videoer hos Jungle Sports( www.jungle-sports.com ). Ser man kan bruke det overalt, og det passer perfekt for meg og min familie =)

  SvarSlett
 4. Har lenge smugkikket på de tøffingene på helsestudioet som tør begi seg utpå den slyngen. Jeg har veldig lyst til å prøve.... nå ble jeg litt inspirert. Hven vet til våren er jeg blitt knallsterk. Jeg gjør forresten den hamstringsøvelsen med sånn stor ball. Det funker også!
  Hilsen Annette

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails