I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 14. november 2010

Langtur med innlagt parksprint og ny 3 km pers!

Våknet til meg å være sent i dag, og burde derfor være uthvilt foran dagens store prøvelse, Parksprint i Frognerparken med start kl. 12.00.

Rett før kl. 11 var sekken ferdigpakket og jeg var klar for avgang. Dagens plan var å løpe til Frognerparken, delta på Parksprinten og deretter løpe en sløyfe hjem sånn at totalen ble mer enn 14 km. Med 14 i dag ville jeg nå 60 km denne uka, og det er akseptabelt nå som jeg ligger i startgropa foran neste sesong.
Håper å ha økt opp til ca. 80 når vårsesongen nærmer seg. Hvis kroppen er med på det, vel og merke.
Mer enn det vil jeg uansett ikke rekke med på toppen av alt annet. Jeg trener jo litt annet utenom løpingen også, så antall treningstimer i uka over nyttår vil bli ganske høyt (håper jeg).

Var ute i god til da jeg kom til Frognerparken, og kunne ta meg god tid på å gjøre mine pålagte øvelser pluss lete etter en do (og det er ikke lett i Oslo). Da jeg kom til start var det så mange kjente at jeg bare ble stående og snakke med folk fram til vi skulle starte. Men det var både hyggelig og fruktbart treningsmessig. Hadde uansett ingen ambisjoner annet enn å ha det hyggelig. Pers ville det bli uansett, siden jeg har aldri løpt en 3 km før.

Men den sosiale biten ut over det sportslige i dag, for jeg var veldig kald da starten gikk. Brukte den første runden til å få i gang beina og få varmen i kroppen. Kristine fra Treningscampen bare fosset fra meg i starten, så hun lot jeg bare gå uten i det hele tatt forsøke og henge meg på. Andre runde gikk litt bedre, da hadde jeg også havnet i en gruppe med folk som løp i ca. samme tempo som meg selv.
Særlig var det én rygg som utmerket seg, en lang gutt på rundt 12 år (beklager hvis det er helt feil, ikke så lett å se alltid), som økte farten hver eneste gang jeg løp opp på siden av ham. Konkurranseinstinktet i orden der i gården, ja. Så jeg bare hang på.
Sånn 200-300 meter før mål begynte folk rundt meg å spurte, det gadd som vanlig ikke jeg. Men jeg ropte til han som hadde dratt meg, at han skulle henge på de som spurtet til mål - og det gjorde han og knuste all motstand så vidt jeg kunne se. Kult! Jeg måtte bort og fortelle om min beundring for innsatsen, og takke for drahjelpen underveis. Det virket som om rosen ble satt pris på.

Min nye pers er på 13.12. Jeg lå 10-20 slag i puls under det jeg tror ville vært riktig 3 km intensitet, så jeg bør kunne greie å komme meg ned på 12-tallet etter hvert. Er ikke 3 km opptakskrav på en rekke skoler? Lurer på hva jeg kunne kommet inn på med dette?

Etter målgang var det mer skravling, bollespising (bra tiltak!) og vinning av uttrekkspremie; en raff TVNorgebuff. Har ikke spesielt vinnerlykke, så jeg blir kjempeglad hver gang jeg vinner noe, uansett.
Min nye snørr, svette, tårer og blodsamler...
Regner med at det kommer reportasjer fra Parksprinten både på deres egen blogg og på Kondis etter hvert. Kanskje med et lekkert løpebilde av undertegnede - bare å vente i spenning og glede seg...

Hjem løp jeg ned om Bygdøylokket, og fulgte Oslo maratontraseen i motsatt retning inn til sentrum. Det gikk ganske fort og lett i starten. 3 intensive km var tydeligvis det som skulle til for å få i gang kroppen på en søndag.
Planen var å løpe innom Löplabbet som skulle ha salg og søndagsåpent i dag. Men der hadde jeg bommet på åpningstiden og var for tidlig ute. Så da sparte jeg de pengene...
Hjemturen fra Löplabbet var ganske smertefull. Aegis'ene jeg kjøpte tidligere i høst er kanskje litt for trange, og veldig lite kompatible med forfotproblemene mine. Så de kan jeg ikke løpe særlig langt med, og jeg tviler på at det noensinne vil bli maratonsko for meg. Så jakten på de perfekte maratonskoa for meg fortsetter.

Dagens sluttsum ble 15 km, og jeg kom meg på riktig side av 60-tallet denne uka.

4 kommentarer:

 1. Takk, I'll be back!
  Kjempebra jobba av arrangørene - dere er best! Til og med boller, kjempestas! :)
  Ser at jeg ble klassevinner og greier - hey, hey!

  SvarSlett
 2. Jeg skal ikke krangle med deg om hva som er riktig eller feil side, men jeg kan si så mye som at jeg har ALDRI vært på samme siden av 60-tallet på en uke som deg :-) Og jeg forstår jo av å lese dette hvorfor noen (=deg) er i bedre form enn andre (=meg), det kan jo ha en sammenheng med hvor mye som trenes..... Jeg ligger fortsatt på 25-30km pr uke, max 35km, men det er sjeldent.....Kanskje jeg rett og slett burde ta det til meg og begynne å løpe MER?? ;-) Silja

  SvarSlett
 3. Hver får finne sitt antall kilometer som er passe, mener nå jeg. Så lenge vi ikke skal delta i OL (og selv ikke om så var), finnes det noe klart svar på hvilken og hvor mye trening som er det helt, helt riktige. Jeg bare vet hva jeg ønsker meg, men det er ofte et ganske stort gap mellom det man ønsker seg og det man faktisk greier å gjennomføre, Silja!

  Har ikke akkurat blitt voldsomt mange uker på "riktig" side av 60 for meg heller - men som den ukuelige optimisten jeg er - blir nok likar i morra... Jeg gir ikke opp håpet! :o)

  Du Silja, får løpe akkurat så mye eller lite du vil...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails