I'm on a ride - fast - to where I don't care!

torsdag 25. november 2010

Skokirurgi på lavt nivå...

Etter at jeg fikk diagnosen på smertene i beina har jeg fått mange velmente råd og oppsøkt mye informasjon på nettet.

Ett av rådene jeg både har lest og hørt om, er å lage hull i sålene under de smertefulle punktene for å minke belastningen.

Jeg må innrømme at det har sittet langt inne å ødelegge skoa på den måten. Men det tar langt tid å få tilpasset såler, og smertene blir visst ikke borte av seg selv denne gangen. Snakket for en stund siden med en venninne som var dum nok til å spørre hvordan det gikk med løpingen. Jeg fortalte om smerteproblemene og mulige løsninger helt opp til operasjon for å kutte av nervene - et skritt jeg er villig til å gå til dersom alt annet feiler.
Å gi opp løping, ski og sykkel er IKKE et alternativ. Da må jeg først havne i rullestol - og skulle det noensinne skje, sier jeg bare; Paralympics neste stopp!..

Uansett, jeg nevnte på at en mulig løsning kunne være å kutte opp sålene, men at det satt litt inne. Svaret jeg fikk var som følger: Så du vil heller kutte opp beina enn sålene på skoa?!...
Eh, ooops - svar skyldig så det holder!

Så da var det bare hjem og operere. Valgte meg ut et par Adidas Marathon 10. De har vært blant skoa som har fungert best, men i høst har jeg fått vondt i dem også.
Har testet dette ut en del i det siste, og hadde selvsagt et håp om at dette kunne være en løsning på problemet. Men dessverre ser det ikke ut til at det eliminerer problemene mine.

Jeg har hatt litt kjenninger på turer av litt kortere varighet, og forrige lørdag var det full stopp etter 2 mil inne på Bislett. Vanskelig å avvise helt at det ikke hjelper, siden jeg uansett har løpt en god del mer enn jeg burde dersom jeg ønsker å være helt smertefri. Området er også konstant ømt uansett.

Planen er å ta en skikkelig test på langtur med Treningscamp på søndag - så får vi se hvor lenge jeg holder. 

Alt håp nå avhenger av sålene jeg får den 20. desember. Håper så inderlig at de kan gjøre meg til en langdistanseløper igjen - dette er halmstrået nå. Krysser fingre, tær og alle bevegelige kroppsdeler for at det vil fungere.

I kveld er det Soluret igjen, så får vi se hva som tar meg først; kulda eller beina?!

3 kommentarer:

 1. Halois Kirurg, de hullene er for små. Klipp vekk en cm mer til sidene og det samme bakover mot hælen. For meg fungerte dette fint - men det er jo ikke sikkert vi snakker om samme plage (selv om jeg mener å huske at tilstanden var identisk)

  SvarSlett
 2. Siden du tydeligvis er i forskningsmodus uansett, så vil jeg bare si at jeg personelig heller ville ville minsket belastningen i vinter.

  Jeg ville slappa av litt med løpingen, og gått turer i stedet. Trene sykkel og ski for å bevare kondisjonen. Ikke minst ville jeg tatt noen rolige turer (max 8 km/t) på mølla med jevne mellomrom for å vedlikeholde styrken i kne o.l.

  Til våren ville jeg gradvis trene meg opp igjen helt fra og med korte økter.

  Dessuten er det da ikke noe vanskelig å få tak i såler? De formstøper såler her i Trondheim på Intersport iløpet av 5 minutter - på intersport. De må da ha lignende tilbud i Oslo?

  SvarSlett
 3. Mulig hullene er for små, Olav - men min tanke var at hvis hullene ble for store vil jeg trolig synke ned i sålen under, og vi er tilbake til start! Dessverre ser tåkrampeproblemet ut til å bli verre med hull enn uten.

  Minske belastningen, måtte slå det opp for jeg skjønte ikke hva det betydde?!... ;o)

  Sålevalg og treningsopplegg osv. er grundig diskutert med kiropraktoren (som også er en supermosjonist), så jeg prøver meg fram ut over vinteren i samråd med ham. Så langt har hans råd fungert best, så inntil det motsatte er bevist fortsetter jeg å høre på ham.

  Men godt å vite at det er flere som passer på meg. :-)

  Skal du være på Bislett under hele arrangementet i helga, Olav? I så fall sees vi, stikker innom en tur i morgen kveld.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails