I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 1. mai 2011

Sightseeing i joggesko

Den evige by - sett fra en av dens sju høyder
Det krever en god retningssans og kanskje litt mot/dumdristighet. I hvertfall, når jeg er på byferie bruker jeg å ta meg noen løpeturer på måfå i byen - sånn får man både sett litt og trent litt samtidig.
Her er dagens tur:

Jeg har begynt å teste ut Endomondo, som er en treningsapplikasjon med gps som man laster ned til mobiltelefonen. Veldig lett å bruke - og i dag var det fint å kunne se hvor jeg hadde vært. Ser med en gang at gps ikke er helt å stole på, jeg løp nemlig på begge sider av Tibern, ikke opp og ned på samme side som kartet påstår. Likevel var fotpoden og gps'en nesten enige om hvor langt jeg hadde løpt.

I dag var det veldig kaotisk i Roma, så tempoet på løpeturen ble deretter. Det har seg nemlig sånn at gamlepaven skal bli helgen, i hvertfall har de satt i gang første del av prosessen. I helga har det blitt feiret til gangs i Vatikanet. På toppen av alle turistene som vanligvis er i Roma, pluss romerne selv som har vært ute og feiret 1. mai i dag, har det vært en million(!) pilgrimer for å feire beatifizationen/saligkåringen av pave Wojtyla, eller Johannes Paul som vi husker han som. Siden jeg av ren nysgjerrighet også la løpeturen opp mot Vatikanet, ble det mange stopp og litt køtendenser. Men en spennende løpetur: jeg har løpt forbi Colosseum, Forum, Capitol- og Palatinerhøyden, Circus Maximus, ved siden av den gamle bymuren og langsmed Tibern opp til Vatikanet. Kunne nevnt mer, men man skjønner vel tegningen. Løp på måfå, men fant greit fram og tilbake igjen - er heldigvis utstyrt med en veldig god retningssans. Det hender den feiler, men stort sett har jeg godt grep om retningen, og finner derfor greit fram når jeg er i en by.
Den berømte Tibern sett mot Vatikanet
Løpeturen ble rett i underkant av 15 km, og mer enn det takler ikke beina mine. Har nå i tillegg trasket milesvis i tre dager og beina er vonde. Leggene, anklene og ikke minst under beina, og enda gjenstår tre dager. I morgen starter jobbingen her nede, så da blir det vel ikke like mye trasking, men noe blir det. Sentrumsløpet er derfor kjørt for min del. jeg rekker nok ikke å restituere beina til helga. Men Sentrumsløpet har uansett aldri vært et løp for meg, så det får væe nok å delta denne gangen. Ny bånnpers er klart i sikte...

2 kommentarer:

  1. Ha, bånnpers??? Fy søren du altså ;-)))) Jeg humrer!! Hadde jeg noen sinne kommet på det nivået at jeg kunne løpe i nærheten så fort som deg på sentrumsløpet....say no more ;-) I fjor suste du forbi etter ca 1,5km? Og selvsagt var det digg med et klapp på skuldra fra deg da men.....du kan jo få være hare for meg om du seriøst mener du skal gå for bånnpers; så kan JEG perse i år??? :-)

    SvarSlett
  2. Hvis du hadde fått prøve på deg mine bein, så hadde du skjønt motløsheten jeg kjenner nå. Her er det skikkelig Syt'n Klag Running Team for tiden...

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails