I'm on a ride - fast - to where I don't care!

tirsdag 31. mai 2011

Jeg - en tenåring?

I følge denne lenken er jeg i hvertfall det; http://www.ntnu.no/cerg/vo2max
Fikk den tilsendt av en kollega, og observerer rundt på nettet at det er flere enn meg som har testet den.
Først til det morsomste ved testen: tross at jeg er i mitt 36. år på denne jord er min estimerte kondisjonalder UNDER 20 ÅR!!!!....
Den satt, tenker jeg.

Når det gjelder VO2maks, så viser testen (på sitt aller beste) hele 15 % feil i mitt tilfelle - i min favør. Jeg har nemlig gjort en laboratorietest på Toppidrettssenteret. Når jeg legger inn verdiene fra den gang får jeg altså, hvis jeg er litt snill mot testen, den nevnte differansen. Så kalkulatoren er ikke særlig finjustert, men den kan nok absolutt gi en god indikasjon på hvordan det står til med formen.

Da jeg målte fikk jeg et resultat rett i underkant av 60, og det resultatet overrasket både hun som testet meg og andre som hadde tippet resultat på forhånd. Hun som testet meg gikk fra voldsomt skeptisk da jeg kom inn døra, til å skrike av begeistring mot slutten av testen - da jeg nesten krysset grensa mot 60.

Én gang skal jeg teste igjen - målet må jo være å få opp sekstallet på skjermen.
Tipper at testen viste klart det jeg har en mistanke om er mitt egentlige talent, nemlig et sterkt hjerte og høyt O2-opptak, dvs. lett opptrent kondisjon. Da blir problemet også at resten av kroppen, selv om den er sterk, ikke greier å holde følge, og man løper seg i stykker. Men dette er altså bare en egenmekket teori.

I dag har jeg testet tenåringskroppen på en gruppetime i TRX - slyngetrening i sal (funksjonell styrketrening).

Jeg har jo prøvd meg på slyngetrening en stund, men siden motivasjonen er sånn passe om dagen, kom dette tilbudet til rett tid. Mange av øvelsene vi gjorde, kjente jeg godt fra før - og kunne gjøre i vanskeligste variant. I tillegg var det noen nye øvelser, og da fikk jeg slite godt, gitt. Så denne tenåringen har helt klart funnet ting å jobbe med framover, pluss at hun kommer til å bli støl i morra.
Men gøy var det og svetten silte. Jeg er helt klart med neste tirsdag også.

Så til slutt folkens, er det flere der ute som plutselig har gått i  tenårene igjen, eller?

1 kommentar:

  1. Ha, ha, føler meg mest som en 80-åring når jeg kreker meg opp om morran, kroppen må jekkes opp, ledd for ledd.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails