I'm on a ride - fast - to where I don't care!

mandag 16. mai 2011

Med blikket festet på en lang ressursperiode...

Ressursperiode, for de som ikke er som kjent med termene, er en periode hvor man trener og bygger seg opp til konkurransene (opparbeider seg ressurser altså). Vårens løp har ikke direkte vært noen suksess for min del - ikke engang et lite hint av framgang, kun bånnperser.
Inn til ny bånnpers på 10 km under årets Sentrumsløp
Fredag reiser jeg til Gøteborg, og på lørdag stiller jeg på startstreken i Göteborgsvarvet for andre gang. Siden jeg, tross en elendig startgruppe, løp ganske bra sist - får jeg denne gangen lov til å starte i gruppe 2, bare 8 minutter etter eliten.

Planen er å yte mitt beste, men siden ingenting stemmer om dagen, vet jeg ikke hva det egentlig vil tilsi tidsmessig. Jeg føler meg så utrolig sliten for tiden. Sto over planlagt intervalltrening i dag fordi jeg følte meg helt på felgen.
Vanligvis har jeg en plan for hva jeg skal gjøre den siste uka før et løp, men denne gangen kommer jeg bare til å overse den. Får ikke gjort så mye fra eller til nå uansett.
Likevel, selv om jeg virker negativ, Göteborgsvarvet er verdens største halvmaraton og en gigantisk fest - det gjelder å gjøre det beste ut av det. Får eller prøve å vinne banketten etterpå.

Etter at løpet er overstått er vårsesongen definitivt over for min del. Nå gleder jeg meg bare til å trene  (mye og forhåpentligvis hardt - eller til kroppen og beina sier stopp). Deltakelse i konkurranser før september, vil kun være for treningens skyld. Planen er blant annet å kjøre hardt på styrketrening igjen rett etter Gøteborg (kettlebells og slynge), og man løper sjelden særlig gode konkurranser med tung styrketrening i beina. Lenge siden jeg har vært skikkelig støl nå, så da er det jammen på tide igjen.
Sånne skal jeg svinge, slenge og rykke framover - og er forhåpentligvis brutalt sterk til høsten
Nå har det gått dårlig veldig lenge - absolutt ingen framgang, kun det motsatte. Klør meg i hodet, og lurer på hva jeg skal gjøre. Tror rett og slett jeg må få profesjonell hjelp med treningen. Jeg har så lyst til å satse hardt, jeg har lyst til å få framgang og jeg har lyst til å lykkes når jeg konkurrerer - men jeg får det bare ikke til...

Men først må jeg finne ut om jeg kan få fikset på mine vonde føtter. Tilstanden har utviklet seg til det verre i det siste. I fjor høst kunne jeg løpe opp mot et par mil før smertene dukket opp, nå kjenner jeg det under venstre fot selv når jeg går. Oppløftende!
Har tatt MR og har time på NIMI rett etter Gøteborg, så får vi se...

4 kommentarer:

 1. Kjenner til det å være sliten og uten overskudd. Har følt det slik selv siden jul. Nå har jeg begynt med jerntilskudd og begynner faktisk å føle at overskuddet begynner å vende tilbake.

  SvarSlett
 2. Er nok ingenting annet galt med min kropp enn at jeg har litt for mye på alle fronter om dagen. Blir vel bedre når det roer seg. :)

  SvarSlett
 3. Lycka till i Göteborg! Ser fram mot middag i Stockholm nästa torsdag :-)

  Kraaaaaaaaaam Christina

  SvarSlett
 4. Ja, vi sees veldig snart. Men først Gøteborg. Går det bra med maratontreningen? :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails