I'm on a ride - fast - to where I don't care!

torsdag 2. juni 2011

Torsdagskos - 100 km i Nordmarka

Eller i hvertfall nesten da, GPS'en påstår at det ble rett under 98 km på dagens sykkeltur.
I dag var det ingen tvil om at jeg var innom tre fylker på turen.
Har jo fortsatt løpeforbud - og hadde jeg kunnet løpe hadde jeg tilbrakt dagen i marka. Ergo, fikk jeg ta meg en sykkeltur. Opprinnelig plan var å sykle hjemmefra gjennom marka til Hakadal og tilbake fra Stryken. Men i går vokste ambisjonene, så jeg forlenget turen opp til Mylla og tilbake gjennom marka derfra. Puh, det er mye stigning det...

I fjor løp jeg tilbake til Oslo én gang i løpet av sommerferien, og i vinter tok jeg skibussen til Mylla flere ganger. Jeg begynner å bli godt kjent med geografien i området, og hadde på dagens tur godt grep om hvor jeg var hele tiden. Det føltes bra.
Det er ganske mange steder i Nordmarka hvor jeg nå både har løpt, syklet og gått på ski på samme sted. Sommerens ambisjon bør vel derfor være å utvide denne skrytelista.
Utsikt over Gjerdingen - der ute gikk jeg på ski to ganger i vinter.
Nordmarka er ikke flatt, det er sikkert. En stund følte jeg det som om jeg for hver kilometer med nedoverbakke måtte forsere en mil med oppoverbakker. Fra Harestua til Mylla er det for eksempel åtte kilometer med konstant stigning - og tro ikke at det er flatt når man kommer dit. Rundt Gjerdingen var det noe skikkelig bratte kleiver for eksempel. Føltes som en seier da jeg endelig hadde forsert monsterbakken mellom Kikut og Bjørnholt, og visste at det nesten bare var nedoverbakker hjem.
Søte når de er små, men...
I tillegg til alle stigningene, var det mye vind i dag - og jeg kan ikke si at jeg noengang hadde den i ryggen. Sau var det også flust av på Hadeland. De utgjorde egentlig den største faren på dagens tur. Man kan komme dundrende rett mot dem i en nedoverbakke, men de står bare stille midt i veien og stirrer. Når de endelig skjønner at de må flytte seg, kan du banne på at de beveger seg i helt motsatt retning av det du anså som logisk. Uff! Ikke akkurat naturens svar på Einstein de dyra der.

Men en kjempefin tur og en fantastisk måte å tilbringe dagen var det. Var god og sliten da jeg kom hjem, så kvelden har blitt tilbrakt på sofaen for en gangs skyld.

I morgen tror jeg jammen jeg skal innvilge meg selv treningsfri, og så blir det vel en ny sykkeltur i løpet av helga. Må utnytte det fine været som er spådd. I neste uke kan jeg så smått begynne å teste løping igjen, så da får vel sykkelen hvile litt.

4 kommentarer:

 1. Du ER gal du ;-)))) Kongebra gjort, respekt!!

  SvarSlett
 2. Hehe, takk! Ikke gal, bare glad i kos... :D
  Onsdag planlegger jeg å dukke opp på SRM for min første løpetur siden 21. mai. Kommer du?

  SvarSlett
 3. 100 km, er det mulig da?! Hva slags sykkel har du?

  SvarSlett
 4. 100 km på sykkel er langt fra uoverkommelig - selv ikke på en nærmere 15 år gammel DBS Finse uten demping, herremodell med for stor ramme.
  Så lenge motoren orker, går alt! Jeg har dessuten syklet langt før, så jeg visste hva jeg gjorde. :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails