I'm on a ride - fast - to where I don't care!

lørdag 29. januar 2011

Med isklister skal marka erobres...

Skiløpervarianten av Adelheid - tatt på Movatn på vei hjem, godt og vel 25 km unnagjort - 10 igjen.
Tre lag blå extra og litt isklister helt fremst i festesonen, var dagens oppskrift på godt feste i skarpe løyper. Glid hadde jeg ikke så mye av, men det er jo ikke noe nytt. Jeg vil heller ha feste en god glid - ekstra trening blir det jo også når man må jobbe litt ekstra på flatene...
Da jeg var ferdig med dagens tur, ble jeg spurt om smøretips av folk som var på vei ut (ser jeg så proff ut?). Håper oppskriften fungerte like godt sent på dagen også.
Godt forberedt, men smørevalgene som var gjort hjemme holdt hele turen.
Dagens tur gikk fra Kjelsås via Skillingsdalen til Movatn. Deretter til Tømte og videre inn til Fløyta. Tiden bare raste avgårde uten at jeg egentlig la merke til det. Det var så utrolig deilig skivær i dag. Plutselig hadde jeg vært ute i godt over tre timer, uten pause, og hadde unnagjort et sted mellom 35 og 40 km - uten egentlig å føle at jeg hadde anstrengt meg særlig. Herlig!
Idyllisk i nordenden av Movatn
Mulig jeg er en syk sjel, men jeg synes oppoverbakkene på denne turen er fantastiske - man får så utrolig flyt opp alle sammen. Ingen fiskebeinsbakker. Fra Movatn til Tømte går det konstant oppover mer enn fem kilometer, likevel synes jeg at jeg bare flyter av gårde, lett som bare det. God fysisk form kan anbefales!
Bakkene er verre å forsere med joggesko, det er sikkert. Synes ski innebærer en del mindre smerte enn løping. Men ingen grunn til bekymring, jeg konverterer ikke...
Hvorfor være inne når det ser sånn ut ute?
Tross dårlig glid gikk det friskt nok unna i nedoverbakkene, og jeg har vært nedpå og kjent etter hvor hardt underlaget faktisk er. Vi snakker en skikkelig blå skinke i morgen, trenger jeg si mer?

I morgen er det foredrag med Grete Waitz, og litt løping inne på Bislett etterpå som er dagens agenda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails