I'm on a ride - fast - to where I don't care!

lørdag 9. oktober 2010

Nøklevann rundt 2010 - "trim uten tid"...

I dag har jeg betalt 150 kr. for en rolig løpetur rundt Nøklevann, og det var i grunnen verdt pengene. En riktig flott høstdag, perfekt for løping, har det vært.
Utsikt over Nøklevann ved passering 2 km - klikk her for alle bildene jeg tok i dag.
Jeg forholder meg til ganske strikse instrukser angående trening om dagen, og har ikke lov til å gjøre noe overilt. Det blir derfor kun rolige turer. Men løpe skulle jeg i dag, og siden jeg visste at det var en del som skulle løpe Nøklevann rundt i dag, kunne jeg likesågodt legge min løpetur dit. Har for første gang deltatt i et løp i klassen Trim uten tid, og det var slettes ingen dårlig opplevelse. Så man skal ikke se bort fra at jeg gjør det igjen, dersom formen ikke tilsier deltakelse på vanlig måte ved en annen anledning.

Da jeg nærmet meg Haraløkka hørte jeg Heming Leira stemme over høyttaleranlegget, og følte meg hjemme med en gang. Akkurat som å være på Sognsvann en onsdag kveld - her var det intet å frykte. Annet enn å bli anropt og benevnt av nevnte herre over anlegget, følte meg nesten som en kjendis (stakkars folk)...

Traff noen kjente før start; Siri, Kristine og Åshild fra Treningscampen samt Silja og Tim.

Siden jeg ikke skulle løpe på tid, startet jeg på egenhånd vel ett kvarter før start. Planen var å løpe meg varm, stoppe og gjøre alle pålagte øvelser, vente på løperne, ta masse bilder og deretter ta følge med Siri resten av runden.

Alt gikk også i følge planen. Jeg stoppet øverst i en lengre bakke rett før passering 3 km, gjorde unna alt jeg skulle, fant en fin plass å stå og tok fram kameraet. Man kunne høre trampingen fra løperne lenge, lenge før de kom, men likevel var det plutselig at de første kom hardt løpende opp bakken.
Teten rett før passering 3 km
Allerede blant de tidlige løperne var det noen som hadde begynt å få det, og mange merket nok i denne bakken at de hadde gått altfor hardt ut. Noen måtte over i gange allerede her. Jeg skjønner dere godt. Nøklevann rundt er ikke noe pyseløp, mange heftige mördarbakker.
Første juniorløper
Kristine fra Treningscamp smiler til fotografen
Tim gliser mens han tauer Silja opp bakken og rundt resten av vannet
Så kom Siri også
Vil være feil å si at det var rett i hælene på teten, men jeg måtte ikke stå og henge så lenge før Siri kom, og jeg la meg ut i løypa igjen sammen med henne. Jeg fikk en kjempefin tur inn til mål. Vi holdt ikke høyere fart enn at vi kunne skravle hele veien, gikk opp de verste bakkene (og de har bratte bakker på denne kanten av byen) men kom likevel inn til mål under en time. Det er slettes ikke verst i ei så tøff løype. Takk for en kjempefin tur, Siri!
Siri venter på offisiell tid
Vi valgte å høyne farten litt før målstreken for kanskje å greie å ta noen ekstra plasseringer til Siri, men det var visst flere som hadde krefter igjen. Jeg skapte litt kluss siden jeg gikk i mål, men ikke skulle ha noen offisiell tid, håper det ordnet seg?
Folkeliv på Haraløkka/Bøler
For min egen del synes jeg at kroppen fungerte bra, tross at forkjølelsen henger i, samt at beina heller ikke var så ille. Vondter er det, åja, men ikke verre enn at jeg kan ha en god løpsopplevelse likevel. Med mindre noe helt akutt inntreffer, skal jeg derfor ut i skogen igjen med joggesko i morgen. Oktober er tross alt min favorittmåned sammen med mai, kan jo ikke skusle bort tiden heller.

7 kommentarer:

 1. Takk for turen! fint, men litt slitsomt på slutten. Åpenbart at denne dama er finito med sesongen 2010!

  Senderen er kanskje Siljas?

  SvarSlett
 2. Bra jobba likevel... Rart om den skulle være Siljas siden jeg var i en annen del av garderoben. Men skal høre.

  SvarSlett
 3. Adelheid: jeg spurte jo om det ikke fløy en hanske opp i sekken din....husker du ikke det? ;-) Jeg dro opp en masse tøy fra sekken og da trodde jeg at jeg så hansken min fly avsted retning sekken din, jeg kikket bak sekken din men fant ingenting. Da jeg kom hjem så oppdaget jeg at begge hanskene var tilstede i sekken men GPS'n ..... den var borte! så det var DEN som tok seg en flyvetur oppi sekken din haha;-) Kan jeg få den tilbake tror du??? :-) Silja

  SvarSlett
 4. Veldig hyggelig å bli ropt på og tatt bilde av under løpet! Og herlig at både du og Siri kommer selv om dere ikke har tenkt å konkurrere. Vet hva jeg skal gjøre den dagen jeg ikke føler meg helt pigg, men har likevel lyst på en treningstur og det tilfeldigvis er et løp med flere campere i nærheten....

  SvarSlett
 5. Nå har jeg lest så mange løpsrapporter fra dette vannet at det er nesten som jeg var med selv :-)
  (psstt, du hadde finest bilder)

  Supert at det går bedre med beina dine!

  SvarSlett
 6. Kristine: Ja, dette skal jeg gjøre oftere - altså bli med selv om jeg ikke skal konkurrere. Mye hyggeligere enn å trene alene.

  Silja: Husker overhodet ikke dette, men da løser det seg uansett.

  Ingalill: Takk for det! Bli med neste gang!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails