I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 31. oktober 2010

En "klassiker" på tampen av oktober

Denne uka har jeg løpt oftere enn vanlig, men turene har stort sett blitt forholdsvis korte. Smertene under føttene inntreffer vanligvis ikke før etter ca. 15 km, men da blir det også gjerne ille - fort!...

Mens mange var ute på Lørenskog og presset seg selv med høy puls i regnet i går (Lørenskog halvmaraton), koste jeg meg inne på Bislett i kortbukse og t-skjorte. Gratulerer til alle som løp i går, forresten.
Planen i går var egentlig å kjøre litt tempotrening. Men innen jeg var ferdig oppvarmet, var banen oversvømmet av ivrige småsprintere (barnetrening), så da utsatte jeg det til en annen dag med litt mindre folk. Da ble det i underkant av en time i behagelig tempo i stedet.
Naturen er døden nær for tiden - snart på tide med snø for å dekke over elendigheten.
I dag hadde yr spådd fint vær, så da lokket marka igjen. Hadde ikke lyst til å løpe på våte stier i dag, så da ble det en av mine klassikere i stedet. Skiløypa fra Kjelsås forbi Movatn over Skillingsdalen og samme vei tilbake. Her har jeg løpt mange, mange ganger. Mye opp og ned, men første halvdel er klart hardere enn turen tilbake. Gikk veldig mye på ski her i vinter også, og så fort snøen kommer er planen å bli fast inventar i området.
Skiløypene er nymerket - alt er klart!
Løpingen til Movatn gikk veldig bra, har fortsatt en del forkjølelsesgruff - men jeg er jo en rev på the snot rocket, så det er til å leve med... Da jeg vendte på Movatn følte jeg meg så bra at jeg fabulerte om å løpe helt hjem. Da hadde dagens total blitt 25 km. Men etter 5 km den andre veien fikk jeg klar beskjed om at det var uaktuelt - akutt vondt under beina (det vanlige). Nå synes jeg at han Morton kan ta tilbake den metatarsalgiaen sin!..
Jeg kom meg gjennom de siste 5 km, men det var delvis veldig vondt (oppover er verre enn nedover). Nesten tilbake til Kjelsås møtte jeg Espen og Bengt som var på langtur, og slo av en kort, men hyggelig prat. Nå synes jeg de gutta begynner å trenge seg voldsomt inn på territoriet mitt, altså! Har møtt på Espen både titt og ofte i området i det siste - men det er vel kanskje plass til flere?...

Siden smertene har blitt verre i det siste, og jeg ikke kan løpe mer enn 15 km før de kommer, erklærer jeg herved årets konkurransesesong for avsluttet. Med mindre det skjer noe helt mirakuløst, kommer jeg ikke til å stille på Jessheim 21. november for å forsvare tittelen. Nå satser jeg heller 100% på å prøve å kvitte meg med problemet jeg opplever. Håper såler vil hjelpe, men det er en god stund til jeg får dem, dessverre.

1 kommentar:

  1. Høres i grunn ut som en fornuftig plan :-) Silja

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails