I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 5. juni 2011

Fritid - noe som måles i tilbakelagte kilometer...

Hvordan overlevde man før gaffatape ble oppfunnet? Måtte ha en liten nødoperasjon på klokka før jeg dro ut i dag.
Og med det mener jeg kilometer tilbakelagt ved hjelp av kroppslig energi; løpt, syklet, gått på ski eller svømt. Det er en slags nevrose jeg har lagt meg til etter at jeg begynte å løpe. Fritid gjøres om til kilometer på én eller annen slags måte - hva skal man ellers bruke tiden til?...
Helger = hellig treningstid; hvilket gjør at jeg kun helt unntaksvis er tilgjengelig for cafébesøk el. mens det er dagslys. Livet er for kort til å sitte på café når marka lokker, men jeg er gjerne med etter at jeg har trent (hvis jeg har noe energi igjen da - det er ikke alltid tilfelle).
Nå lengter jeg veldig til sommerferien, i fjor ble det nesten 400 km i løpesko i løpet av fire uker med fri.
Dagens runde - se så nærme jeg er Buskerud også. Fire fylker på én tur, det får bli neste tur.
Tross at jeg forsatt er litt sår på et sted sola sjelden skinner, ble det nok en lang sykkeltur i dag. 73 km denne gangen, og i overkant av 17 mil på to sykkelturer denne uka. Ikke verst med tanke på grunnlag, utstyr og at jeg syklet i marka - det er noe annet enn å sykle på asfalterte veier med racer.
Tror det blir flere lange sykkelturer i sommer, har kost meg voldsomt.
Har oppdatert doningen med en sykkelveske til 200 kr. Nå begynner det å bli skikkelig bling her altså...
Har ikke løpt siden Göteborgsvarvet, og planen er å snøre på seg igjen skoa på SRM kommende onsdag. Utenom tre lange sykkelturer har jeg tatt det med ro, men jeg tror ikke det og tablettkuren har ført til noen stor bedring av de irriterte nervene under beina. Siden legen sa jeg kunne sykle dersom jeg hadde på meg brede sko, har jeg gjort det - men jeg har kjent på problemene under forføttene likevel. Vel, da har jeg i hvertfall prøvd.
Sånn ser det ut der skiløypa går opp fra Hakloa om sommeren - så da vet vi det.
En annen veldig merkelig ting som har skjedd, er at jeg i går kveld plutselig fikk veldig irriterte beinhinner foran på leggene. Hæ? Av hva? Det eneste jeg hadde gjort den dagen var yoga og sitte stille. Jeg velger å tolke det som om at det er farlig å holde seg borte fra løping så lenge... Har medisinert problemet med Voltarenkrem i dag og håper det går over av seg selv.
Fortsatt snø i Varingskollen
I tillegg til at jeg kanskje(?) har fått et ganske skrudd forhold til fritid, er heller ikke forholdet til avstander det det engang var. Tidligere opplevde jeg en mil ganske langt, til og med i bil. Nå gidder jeg knapt skifte til treningsklær med mindre jeg skal ut og løpe mer enn ei mil. 100 km på sykkel er en helt overkommelig søndagstur, og jeg kan fint sykle lenger mye lenger enn det. Sykle opp til Toten for å besøke søster og nevø i stedet for å ta toget, er ikke en avgjørelse jeg behøver betenkningstid på.
Denne veien brukte mine forfedre dersom de skulle inn til Oslo/Kristiania/Christiania - i dag herjes den av en etterkommer på sykkel til stadighet. Viktig å ivareta tradisjoner...
Hvis du som leser nå tenker at dette høres småsykt ut (evt. småkvalmt); husk hvor jeg var for bare fem år siden. Sånn kan alle ha det (jeg kan nemlig på det sterkeste anbefale alle en godt trent kropp og god kondisjon, man vet ikke hva man har gått glipp av før man har prøvd...). Velkommen inn i galskapens verden, alle som vil.

4 kommentarer:

  1. Hei på deg! Selv om jeg nå for tiden jobber med rus (og akkurat nå er i permisjon grunnet USA-tur)så har jeg legeutdannelsen min i baggasjen. Sammen med Brexidol (eller Voltaren som jeg pleier å skrive ut) anbefaler jeg lokalbehandling samtidig, altså å smøre på Voltarenkrem/Ibux eller liknende med antiinflammatorisk effekt. Skal man først prøve med medikamenter kan man like godt gjøre det ordentlig. Høres jo egentlig ikke ut som du har hatt den beste effekten av Brexidol så jeg er spent på fortsettelsen.
    Bra lengde på de sykkelturene dine forresten! Du virker ikke akkurat å gro fast i sofaen..

    SvarSlett
  2. Tusen takk for tipset. Ferdig med kuren i dag (magen sier hurra!), så jeg får ikke testet det denne gangen - men det kommer bombesikkert nye sjanser... Har prøvd Voltaren tidligere uten større effekt, derfor Brexidol denne gangen.
    Har også brukt forskjellige betennelsesdempende/smertestillende kremer på dette problemet og andre tidligere, men ikke alltid i kombinasjon.

    Ingen fare for at denne dama gror fast i sofaen med det første - det har jeg prøvd, denne tilværelsen er mye, mye morsommere... :D

    SvarSlett
  3. Dærsken, du har noen voksne sykkelturer ja. Og sågar ingen fritidsproblemer. Stå på, og peis forbi alle fartsjævlene i marka med sine 20-lappers sykler med din pimpa up stål-rider!

    SvarSlett
  4. Sykkel er jo ganske gøy da, tross alt! :) Timene går fort i marka.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails