I'm on a ride - fast - to where I don't care!

fredag 19. februar 2010

Treningsopp- og nedturer i uke 7

Treningen har stort sett gått greit denne uka, og siden det er OL bør man jo virkelig bli inspirert til å gi jernet, så det har jeg med noen unntak også gjort. Utrolig kult og inspirerende at jentene har gjort det så bra i OL også. Som vanlig skulle jeg gjerne hatt bedre og mer tid til å trene, men sånn er det jo ikke, så da får man gjøre det beste ut av den tiden man har. Litt senere kvelder enn vanlig har det også blitt, på grunn av det jeg allerede har vært inne på; OL i Vancouver.

Slik har uka forløpt:

Mandag: Restitusjon etter en hard helg - 35-40 min rolig svømming (crawl) og litt padling miljøbassenget. Alltid en deilig  økt. Musklene blir umiddelbart bedre etter restitusjon gjennom rolig svømming, anbefales.

Tirsdag: To økter. Startet med en tung styrketrening om morgenen. Planen var en løpeøkt på Bislett etter jobb, men burde sjekket på nettet før jeg dro ned. Der var det nemlig stengt for trening mellom kl. 17 og 19. Lurte fælt på hva jeg skulle gjøre da, og jeg var i ferd med å dra hjem. Satte meg på 37-bussen. I og med at den faktisk går til Nydalen, og der finnes det treningssenter jeg kan trene på, endte jeg opp med det. I utgangspunktet bra, men motivasjonen var helt borte. Var masse folk, måtte stå i kø for å komme på møllene. Når jeg endelig kom i gang var det ikke gøy, kjente bare på alle vondtene og forbannet meg selv for at jeg ikke hadde dratt hjem og hentet skiene i stedet. Det ble bare 40 min på mølla, så gikk jeg over til ellipsemaskinen før jeg endte opp på en sykkel. Ikke akkurat en økt med strålende kvalitet, men det kommer nye sjanser. Kjente godt at jeg hadde trent hardt på lår, hamstrings og sete på morgenøkta også.

Onsdag: 11 rolige km på mølle før jobb, helt grei økt på lav puls. Litt mer motivert etter en natts søvn enn jeg var kvelden før. Veldig støl etter tirsdagen.

Torsdag: Intervaller på Bislett med OSI - 12 ganger 1 runde.Første organiserte trening siden fotballtrening på ungdomsskolen, så det var jo litt spennende. Gøy å løpe intervaller med flere. Presset meg bra, og fikk veldig god kvalitet og utbytte av økta synes jeg selv.

Fredag: Restusjon på spinningsykkel og styrkeøkt. Heldigvis hadde muskulaturen ikke fått for mye juling fra øktene tirsdag og torsdag, så styrkeøkta gikk ganske greit.

Lørdag: Hurtig langkjøring på Bislett. Motivasjonen var bra, men synes jeg lå litt høyt i puls jmf med farten jeg holdt. Løp i litt over en time med oppvarming og nedjogg. Dette er en økt som det er veldig lenge siden jeg har kjørt, så jeg valgte å være litt konservativ. Kan øke fart og lengde ut over våren eventuelt. Etterpå kjørte jeg en liten økt på leggene; hoppetau og eksentrisk legg. Var opptil flere medløpebloggere der som jeg i farten rakk å si hei til. Har gjort dette så lenge nå at jeg begynner å vite hvem flere er, og det er veldig hyggelig. Var en gjeng ultraløpere på plass, og de hadde nok tenkt å løpe lenge ut fra all provianten de hadde med seg. Rakk aldri å spørre om det var en maraton, en 6-timersøkt eller noe annet de hadde planlagt.

Søndag: Hadde egentlig planer om å ta skibussen til Mylla, men siden det var så ufyselig vær i går og spådd så kaldt i dag, avlyste vi det for denne gangen. I stedet tok jeg en liten tur på egenhånd i Lillomarka fra Solemskogen. Startet en time senere enn sist søndag, og tross det kalde været var det mange som var med bussen i dag også.
Trodde i utgangspunktet at mesteparten av turen kom til å bli unnagjort i nedsnødde skiløyper, men ble gledelig overrasket over at nesten alle løypene var kjørt opp allerede. Jeg er imponert! De gangene jeg havnet ut i løyper som ikke var kjørt, møtte jeg raskt på løypemaskinen. Var litt kritisk den ene gangen, hvor det var trangt og jeg fikk staven min under maskinen, men det gikk heldigvis bra. Ut over det har lite spennende skjedd i dag.
Turen ble ikke så lang, bare litt i overkant av et par mil. Jeg merket fort at kroppen var sliten, i tillegg var det utrolig tungt føre. Jeg hadde ingen glid og løypene var løse. Når du går diagonalgang ned bakkene har du ikke mye glid akkurat - noen som sa smørekurs? Lenge siden jeg har kjent det i armene, men gjorde det i dag, gitt. Da jeg kom til Sinober hadde jeg nesten brukt et kvarter mer på turen enn sist søndag, og tross det hadde pulsen ligget høyere.
På Sinober var det 12 minusgrader, men jeg syntes ikke det det kjentes så kaldt ut. Tror jeg tåler kulde ganske bra, sliter ikke med pusten f.eks. Ble som sist tatt veldig godt imot på Sinober, utrolig hyggelige folk. Var litt lenge siden frokost igjen, så jeg tok et nytt dypdykk i kakedisken - er noe eget med skikkelig hjemmebakst.
Etter stoppen på Sinober gikk jeg til Movatn og tilbake til Kjelsås i strålende sol.
I kveld skal jeg en tur på kino. Det gjorde jeg sist søndag også, og sovnet nesten under forestillingen (og det har skjedd før også..). Vi supermosjonister er ikke akkurat supre når det kommer til selskapeligheter...

Dette blir trolig siste blogginnlegg på en god stund. Jeg går noen veldig hektiske uker i møte, blant annet med mye reising både i og utenfor jobb, deltakelse på konferanser m.m. Blir vanskelig å kombinere alt dette med så mye trening som jeg ønsker, men jeg får kanskje litt tiltrengt restitusjon (som jeg aldri tror jeg behøver).
Men perioden inkluderer også spennede ting på treningsfronten, mer om det kommer når det er gjort.
Forresten; hvis noen har gode løpetips for Bergen, Molde og Bodø er jeg takknemlig for det.

2 kommentarer:

  1. Jeg er veldig imponert over treningsiveren din! Lurer på hvor mye du kunne ha trent dersom du hadde enda bedre tid???.... Skal bli spennende å se formen din i løp til sommeren!

    SvarSlett
  2. Tja, det får vi snart svar på - mer om det kommer... ;)
    Men hadde noen giddet å betale meg for å trene, kunne jeg godt trent hele dagen, jeg! Men dessverre har jeg ingen store sponsorer eller Olympiatoppen oppdaget mitt fantastiske talent enda, men venter selvsagt på å bli headhuntet hvilken dag som helst nå, hihihihihi!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails