I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 7. februar 2010

"Trening" i uka som gikk

Endelig begynner formen å komme tilbake igjen. Håper og tror at jeg kan trene som normalt i uka som kommer. Uka som gikk derimot, var ikke mye å skryte av treningsmessig. Har beveget meg litt rolig; svømming, sykkel og ellipse. Men det har ikke vært mye futt'n fart i denne kroppen, så intensitetet og varighet har vært stusselig. Forsøkte meg på litt styrketrening også, men heller ikke det var noe vits.
Så; ny uke, nye muligheter...

Matlysten kom tilbake på fredag kveld når jeg var på middag hos noen venner. Spiste skikkelig middag for første gang på ei uke og slukte en masse dessert i tillegg. Jeg er tilbake! Så takk til Trine og Randi som fant matlysten jeg hadde mistet... Sultfølelsen har også vært på besøk, så nå er det bare velstand i heimen.

I dag har formen blitt testet på ski; for en fantastisk dag! Jeg la ut og tenkte at jeg skulle gå så lenge jeg orket - og det var lenge. Var ute i over fire timer, og hadde under 5 minutter pause for å hive innpå litt å spise og litt drikke. Det eneste problemet jeg hadde underveis, var litt gnagsår og at jeg fikk vondt i tærne mot slutten. Dessuten var jeg tissetrengt hele veien. Er ikke så enkelt å være kvinne i marka om vinteren, gitt! Får skylde meg selv som ikke la turen innom noen hytter. Men det gikk bra - holdt helt hjem!
Dagens tur gikk fra Kjelsås til Movatn-Tømte-Fredrikstad over Ørfiske til Nittedal - bomtur på noen km i Nittedal (bonuskm) - Movatn og samme vei tilbake til Kjelsås (*puh*). Noen som vet hvor langt det er? Er godt over 4 mil i hvertfall.. 
I uka som kommer satser jeg på å få alle øktene på plass igjen; få testet ut Bislett, gått litt på ski, løpt noen km på mølle og løftet skrot.

Jeg har forøvrig begynt å bekymre meg over at jeg har løpt så lite de siste månedene. Skal jeg bli bedre til å løpe - må jeg jo løpe, og jeg har på langt nær fått løpt så mye som jeg hadde tenkt i vinter. Det går fort til sesongstart og til neste maraton. Selv om jeg nå har løpt en maraton, tror jeg ikke akkurat at jeg skal stole på rutinen når jeg stiller til start på den neste. Jeg må ha mer mengde og jeg må ha noen skikkelig lange langturer innabords først. Og innen langdistanseløping fungerer det ikke med skippertak - kontinuerlig trening må til.
Er nødt til å komme skikkelig i gang igjen, men er usikker på hva slags mengde jeg skal legge meg på, og hva slags økning jeg skal legge opp til. Vil jo ikke bli skadet igjen, samtidig som ambisjonene hvisker "kom igjen, kom igjen" i øret mitt. Får kjenne litt på det. Er jo uansett bare en begrenset mengde treningstid jeg har til rådighet, så helt galskap får det uansett aldri blitt.
En annen ting er de lange langturene; det blir vanskelig å få til mange før 5. juni. Snøen ligger jo lenge på stiene i marka, og etter krampen i desember er jeg usikker på om jeg skal løpe for mye på bare hardt underlag. Kanskje jeg skal satse på høstsesongen i stedet? Vel, bare tiden vil vise...

2 kommentarer:

  1. Hei superadel, du skriver bl.a.;"Jeg har forøvrig begynt å bekymre meg over at jeg har løpt så lite de siste månedene. Skal jeg bli bedre til å løpe - må jeg jo løpe". Ikke vær bekymret så lenge du går mye på ski. Langturer på ski og kortere turer på beina er en fin mix. De årene jeg løp best trente jeg mye ski hele vinteren, og det er den tryggeste veien til å holde deg skadefri. Disse årene trengte jeg et par vårkonkurranser for å komme skikkelig i gang, men det var mine beste løpssesonger. Vær spesielt forsiktig på løping der du får glipptak - da er hardt underlag bedre, f,eks, i kjellern på Bislett der det åpner igjen i dag (16 varmegrader).Lykke til med videre trening!

    SvarSlett
  2. Takk for det :)
    Ski gjør masse for kapasiteten, men lite for løpsøkonomi og løpeteknikk - og der har jeg mye å gå på enda. Fersk og uslepen, vettu... Men satser på at åpningen av Bislett og treningsleir skal hjelpe på.
    Jeg ser dere sikkert på Bislett ut over våren.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails