I'm on a ride - fast - to where I don't care!

torsdag 18. februar 2010

Ett år med RS400

Denne uka har jeg hatt min nåværende pulsklokke i ett år, en Polar RS400. Da jeg kjøpte den i fjor sto valget mellom denne og en dyrere modell nemlig RS800CX. Når klokka ble innkjøpt hadde jeg overhodet ingen planer å drive med noe annet enn løping, ei heller noen store planer om å bevege meg på særlig mye annet enn asfalt, så da fant jeg og selgeren ut at RS400 mer enn godt nok dekket mitt behov.

I etterkant har ting forandret seg mye, og jeg har snust både på sykling og spesielt ski, pluss blitt en frilufts-/natur-/skogskvinne av dimensjoner. Det hadde derfor sikkert vært gøy med en klokke med GPS-funksjoner.

Samtidig har jeg vært veldig fornøyd med klokka mi, og jeg har på langt nær benyttet meg av alle funksjonene den har. Jeg har brukt lite tid på å tilpasse den og på å laste opp data i Polar Pro Trainer (som er treningsdagboka som følger med). Det dreier seg ikke om at jeg er redd for teknikk eller IT, det er bare at jeg har begrenset med tid. Så jeg vil heller være ute og trene enn å sitte hjemme og styre med tekniske duppeditter.

De eneste problemene jeg har opplevd med klokka så langt er at fotpoden noen ganger sliter i nedoverbakker, særlig når jeg bruker terrengskoene mine (Inov8). På klokka kan det stå at jeg løper i 5-6 km/t, mens jeg vet at jeg helt klart må ligge godt i overkant av det dobbelte. Pulsbeltet har jeg også hatt problemer med innimellom,  og jeg har vært alt fra død til å ha 230 i puls. Men det har gått seg til, eller jeg har sendt inn til Polar og fått det fikset/nytt belte.
Fornøyd med servicen til Polar forresten. Samt at jeg fikk tips av en fyr i en sportsbutikk om hvor enkelt det var å bytte batteri på denne modellen, takk for det!

Vet det er en evig debatt rundt Garmin vs. Polar, men den har jeg overhodet ikke tenkt å kaste meg på. Synes Garminklokkene er så store, og som nevnt tidligere, har jeg ikke behov for all verden av funksjoner.

Jeg er klar for et nytt år med min RS400, så får vi se om jeg oppgraderer til en modell med GPS på sikt.

2 kommentarer:

  1. Er enig med deg, for mye teknikk kan ta knekken på treningen! Men jeg har begynt å ønske meg en ny pulsklokke. Min begynner å bli gammel, 5-6 år tror jeg og den er dessuten svært slitt utenpå. Kan du måle distanse på din? Litt skeptisk til måler på skoen siden jeg løper en del i ukurant terreng og da er jeg redd den faller av.

    SvarSlett
  2. Jepp, RS400 kan kobles med fotpod som måler fart og distanse, og det er jo gøy! :)
    Den sitter fast og faller ikke av. Jeg har hatt den på på de verste turene, vasset i myrer og alt - og den har tålt det. Polar har jo også en billigere modell nå enn RS400 som er kompatibel med fotpod; løp og kjøp!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails