I'm on a ride - fast - to where I don't care!

lørdag 26. desember 2009

Trolske skiturer og snøkaos i Oslo



Kom tilbake til Oslo i går kveld etter å ha feiret julaften med familie på Toten. Kjøreturen tilbake på riksvei 4 var ganske så slitsom - det var det amerikanerne kaller blizzard. Hadde ikke blitt overrasket dersom det hadde vært kolonnekjøring over Lyngna for å si det sånn... Innimellom skjønner man hvorfor turistene tror det går isbjørner i gatene i Oslo.

Vi kom heldigvis oss helskinnet tilbake til byen, og i løpet av natten har det kommet mengder med snø her. Planen for dagen i dag var å ta en lang skitur i Nordmarka; helt inn til Kikut var tanken. Men det dessverre ble også bare med tanken. Jeg kom litt sent i gang, men fikk pakket sekken, kommet meg inn i klærne og av gårde med skiene under armen. Regnet med litt kaos i kollektivtrafikken, men ikke full stopp. Etter å ha ventet på banen (eller bussen?) til Frognerseteren i tre kvarter, ga jeg opp og dro hjem. Da var tærne og fingrene gjennomfrosne og de negative tankene hadde tatt helt overhånd, tror ikke det hadde blitt noen fin skitur. Men jeg kom meg da ut en tur, og det kommer flere sjanser. Ser at det er spådd polarkulde hele neste uke, og da da blir hvertfall ikke snøen borte med det første. Skal prøve å få inn så mange skiturer jeg rekker, før den verste kulda setter inn.


Jeg rakk en spinningtime lille julaften før jeg satte kursen nordover. Beinet begynner å bli veldig bra nå. Hadde pakket skiene, så jeg rakk også en liten skitur sammen med nevøen min på kvelden. Dessverre trodde de visst ikke at noen skulle ut på ski den kvelden, for de hadde ikke slått på lysløypa, men vi fikk oss da en liten tur ut. Det var min første skitur denne sesongen - skisesongen er offisielt i gang.

Mens resten av verden stresset rundt for å rekke alt de skulle på julaften, var jeg ute og gikk på ski i nedsnødde skiløyper, nesten helt for meg selv. Herlig! Flaks hadde jeg også. Planen var å ta en runde fra skistadion på Raufoss (Sveum - Skumsjøen - lysløypa tilbake) på ca. 12 km. Da jeg parkerte på skistadion, så jeg noen gå ut, og jammen hadde de ikke akkurat samme plan som meg. Så da fikk jeg oppgått løype hele runden - takk til dere!
Rakk å ha julemiddagen på bordet kl. 17.00 tross skituren, men tre nøtter til Askepott utgikk i år. Noen ganger må man prioritere...

Første juledag hadde de fått kjørt opp løypene igjen, og nå var det også ganske mye folk. Fikk meg en kjempefin tur på 14-15 km. Så selv om jeg ble snytt for en tur i dag, har jeg da fått vært litt ute.
Har ikke vært en sånn hvit jul på veldig lenge. Er så idyllisk ute i skogen at det grenser til en latterlig klisje.

I morgen er det åpent på treningsstudioet igjen. Da er det tre uker siden jeg ble skadet, og jeg skal forsøke meg på en kort løpetur på mølle og sjekke hvordan det føles. Krysser fingrene! Har ikke kjent noe når jeg har gått på ski - men det er kanskje fordi jeg bruker armene så mye?...
Kanskje jeg forsøker meg på en tur i ei lysløype i morgen kveld også. Jeg tror jeg har karbolagret nok til å holde ut en skitur over Grønlandsisen uten matpause. Noen som kjenner seg igjen?

2 kommentarer:

  1. Helt fantastisk skiføre i marka!! Ditto ufantastisk å løpe langs veiene nå tror jeg;-)

    SvarSlett
  2. Hehe, ingen planer om å løpe gatelangs nå, nei! Skal forsøke meg på marka igjen i mårra.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails