I'm on a ride - fast - to where I don't care!

lørdag 7. september 2013

Skiløpet 2013: min første 5 km (altså ny pers)!

I dag var det alvor - Wave Ronin-skoa ble tatt ut av skapet. Kjøpt i rett i forkant av Oslo maraton 2010, knapt brukt etterpå.
Prøvde å få meg en 5 km-pers tidligere i år. Men siden løypa på Menyløpet bare var 4590 meter, ble det ingen 5k-tid på meg der.
I dag fikk jeg en helt ekte 5k-tid, og en klasseseier på kjøpet. Dessverre var det bare premier til klassevinnerne på 10 km. Det var jo litt diskriminerende. Men jeg kom uansett ikke tomhendt hjem.
Se jeg flyr inn til mål - dette er definitivt ikke kappgang. Ganske fornøyd over at jeg fikk til både å smile og vise V-tegnet 10 meter før mål. Foto: Tim Bennett, Kondis.
Dagens løype
Før jeg avslører min nye 5 km-pers og hvordan det egentlig gikk for seg, skal jeg si litt om arrangementet. For jeg vil takke Janicke og resten av arrangørene for et helt supert arrangement. Om man ser bort fra at jeg skal furte noen måneder over ikke å ha fått klasseseierpremie, har jeg ingenting å utsette. Kjempebra informasjon på nettsiden, Facebook og på e-post i forkant. Fikk masse stæsj sammen med startnummeret.
Dagens fangst
Full ordnings med toaletter og garderobe på treningssenteret som var ca. én meter fra mållinjen. Godt merket, selv om jeg vet at en del løp feil rett etter 3 km, men jeg hadde ingen problemer der. Jeg løp gjennom løypa som oppvarming, og hadde ingen problemer med å finne fram på egenhånd. Men når det koker i hodet er det fort gjort å løpe seg bort.
Janickes jippi det gikk bra-glis!
Supert vær hadde de fikset også. I dag var det skikkelig indian summer, og nesten for varmt. Pluss masse blide kjentfolk så klart. Det sosiale er jo 90 % av grunnen til at man er med på løp.
Anna og Janicke
Tim og Silja
Selveste dronningen; Ingrid Kristiansen. Er det livvakten som står bak der i hvitt. Ser sånn ut...
Når det gjelder egen innsats er jeg sånn passe imponert. Mitt største talent da jeg startet å løpe var at jeg var så flink til å presse meg selv både på trening og løp. Slik er det ikke lenger. Nå er det på tide at noen gir meg et skikkelig spark bak på hodet ut av komfortsona. Resten av denne høsten skal jeg øve på å bli hardere i skallen og presse meg mer.
Altså, tiden ble 22.38. Jeg hadde nok tenkt at jeg burde kunne greie å komme meg nærmere om ikke over på 21-tallet. Jeg la ut i 4.15 fart på den første kilometeren, som planlagt. Men lenger holdt det ikke før jeg begynte å slugge. Og jeg var overhodet ikke i nærheten av å hate intenst eller tenke at jeg skulle bryte, legge meg ned i grøfta og dø eller liknende tanker jeg husker å ha kjent på ved tidligere anledninger. Jeg var kanskje utenfor komfortsona, men aldri lenger enn at jeg kunne se den. Skjerpings.
Nr. 7 av 62 - det funker det.
Ute på et jorde når det var ca. 2 km igjen raknet det helt. Underlaget føltes tungt, sola stekte og jeg kjente at jeg ble jaget. Da myknet skallen helt, og plutselig så jeg 5-tallet på klokka - maratonfart på en 5 km! Det er stusselig. Mistet to plasseringer på det. Greide heldigvis å ta meg bittelitt sammen igjen den siste kilometeren, slik at jeg fikk opp farten igjen.

Men da har jeg en tid på 5 km, og den skal ikke få stå. Etter Oslo maraton skal det kjøres enrundere på Sognsvann for å tøffe meg opp. En dag skal 4.15-farten holde helt til mål, så det så.

Så til dagens glisefest - for det var mye glising etter målgang:
Silja og undertegnede har nå fått år med øvelse i ettermålgangglisepositurer - og det synes
Marit gliste
Tone viser et løpeskjørtdollarglis
Verdens raskeste Synøve kan også glise. Hun vant 10 km i fjor sammen med sønnen sin. I dag ble det andreplass på 5 km. Jeg skal bli som Synnøve når jeg blir stor.

12 kommentarer:

  1. KANON! Kjekt å se ryggen din hele veien i dag - følte at det gav meg litt piff i solsteika ;-) Moro med ny pers a!! grattis.

    SvarSlett
    Svar
    1. Pers er pers, uansett. Jeg skal løpe flere 5 km, må ha revansje (og hate litt). :-)
      Men får jo sjansen til å ha intenst på torsdag...

      Slett
    2. Hei! Du må være superfornøyd. Hvis du løp i samme fart som Menyløpet, så har du løpt 410 m på 22 sek. et eller annet sted. Det tror jeg må være verdensrekord!!!!!!!!!!!!!!
      Gratulerer med pers!

      Verdens raskeste Synøve ( Takk for fin tittel)

      Slett
    3. Den tittelen er helt sikkert sann! Gratulerer med nok et storløp og lykke til i Drammen i dag. :-)
      Så du fikk ikke med meg sluttspurten min altså? Hadde jo litt krefter igjen så jeg dro på litt de siste 400 meterne.
      Men det er ganske stor forskjell på meg selv da jeg løp Menyløpet og nå, så jeg burde ha greid å slå tida mi fra da, selv med nesten 500 meter forskjell. Menyløpet var også ei hardere løype. Men neste gang...

      Slett
  2. Gratulerer så mye med klasseseier! Det er da utrolig bra :D

    - og så får vi ta noen intervalløkter igjen, som den gangen på NIH-banen, så blir det enda bedre! :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehehe, takk. Ja, baneintervaller må definitivt til om jeg skal få opp farta. Vet hva jeg skal gjøre i vinter (når jeg ikke går på ski). :-)

      Slett
  3. Grattis med klasseseier, du løper skummelt fort, og verre skal det bli?! En veldig bra dag i går! Som du skriver, det beste er nesten det sosiale - masse kjente er så moro :)

    Vi sees snart igjen, håper jeg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Synes du er veldig lettskremt om du synes jeg løper skummelt fort. Men takk. Har ingen planer om lavere fart framover i hvertfall.

      Sees snart, bli med på lørdag. :-)

      Slett
  4. Gratulerer så mye med pers!! Veldig gøy at du kom og satt den i Ski! Beklager angående klassepremier i 5K - satser på å få det på plass i 2014. Må bare få noen flere deltakere på det løpet også så økonomien går opp. (c;

    SvarSlett
    Svar
    1. Gratulerer med et strålende gjennomført arrangement. Her er det mange som har mye å lære, for dette var proft. :-)
      Når det kommer til premiene, så skjønner jeg godt det med økonomien. Og det var mest for tull jeg skrev det jeg skrev. Men kontrasten mellom at det opplevdes at det var veldig fine premier på 10 km til ingen på 5 km var kanskje litt stor? Da virker det som om 10 km er for de gode og 5 km for de dårlige, og slik er vel ikke ment? I løpingens verden er det jo ikke nødvendligvis slik at lengst er best - selv om vi jo begge tilhører den kategorien løpere som tenker sånn. :-)
      Lykke til med egen løping framover.

      Slett

Related Posts with Thumbnails