I'm on a ride - fast - to where I don't care!

torsdag 5. juli 2012

Rekordenes tid

...er heldigvis ikke forbi. Det er fortsatt langt fram til gamle høyder, eller rettere sagt perser, men så langt i år har det i hvertfall gått rette veien. De to foregående årene gikk det jo bare dårligere og dårligere, saktere og saktere og det ene bånnpersen avløste den andre.

Men nå har det snudd - det er det som er så greit med å starte helt fra bånn igjen.
Hittil i år har jeg deltatt i sju SRM (Sognsvann rundt medsols). Så nå er jeg oppe i 700 % økning fra i fjor. Nærmer meg 1000 %, det er ganske vakkert egentlig.

Selv om jeg kun har løpt énrundere, og aldri har makset totalt, så har det vært tungt. Noen ganger tyngre enn andre. Eksempelvis så har jeg to av onsdagene hatt kiropraktortime tidligere på dagen. Disse timene er veldig tøffe, så formen resten av dagen og dagen etter er ødelagt. Men er det sol og man vet at det er masse folk man kjenner 10 minutter unna der man bor, er det umulig å holde seg borte.
Fra gårsdagens SRM - Instagrammet. Som Heming Leira sa; Postkort fra fortiden, tatt i dag.
Det gledelige er likevel at det har gått ørlitt fortere hver eneste gang, uansett dagsform. Egentlig har jeg ingen tidligere pers på én runde rundt Sognsvann å sammenlikne med. Da jeg begynte å løpe SRM, løp jeg kun trerundere (var helt koko i starten på min løpekarriere - alt eller ingenting). Løp jeg kortere var det bare fordi jeg fikk vondt et sted, hadde en veldig dårlig dag eller liknende og brøt.
Så jeg vet ikke hva jeg hadde løpt énrundern på da jeg var på mitt beste i 2009/2010.

Har kikket på meg selv i resultatbasen, og det har seg faktisk slik at jeg har bedre rundetider på to og tre runder enn det som er bestenotering på én runde. Min beste tid på fire runder er også omtrent på samme rundetider som min beste énrunde...

Faktisk er det sånn at jeg nå løper én runde i omtrent samme fart som jeg tidligere har løpt en hel maraton. Litt kjipt å tenke på, men som sagt så går det framover og hele tiden fortere. Faktisk har jeg forbedret tiden min så langt i år med over to minutter fra det første løpet i april. Men jeg tror det skal holde hardt å greie å senke rundetiden med to minutter til innenfor årets sesong...

I gårsdagens SRM slo jeg faktisk den tidligere bestenoteringen med fire sekunder. Så da har jeg faktisk satt en helt ekte pers i år. Det er oppløftende - og jeg har slettes ikke tenkt å gi meg med det.

Skal jobbe litt mer med énrundern nå i sommer, men må vel prøve meg på litt flere runder snart også. Fra neste uke har jeg ferie, så da kan jeg ikke lenger skylde på at jeg er sliten etter en lang dag på jobb eller liknende. Uansett antall runder, SRM er gøy - har faktisk aldri vært morsommere enn i år (når jeg ikke tar det så seriøst).

2 kommentarer:

  1. Fartsfantomet ligger å lurer ;-) Det er ikke noe som tilsier at du ikke skal kunne løpe fort(ere) på en runde! Så jeg gleder meg bare til å følge med på persene dine fremover; for jeg vet at du kommer til å sette flere SRM PB denne sesongen ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Enrundern skal jeg nok greie å ta, men de andre persene får nok være i fred i år. :)

      Slett

Related Posts with Thumbnails