I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 17. april 2011

Åtte ting du nødvendigvis ikke behøvde å vite om meg...

Jeg observerer at jeg har blitt utfordret av Silja til å legge ut åtte ting på bloggen som folk ikke visste om meg. Siden oppfordringen var ledsaget av masse smigrende komplimenter var dette vanskelig å totalt overse.

Selv om jeg blogger, og derfor deler veldig mye av meg selv offentlig, synes jeg utfordringen var litt vanskelig. Man må jo skrive om noe som er litt spennende også, ikke sant - og når det gjelder trening har jeg i grunnen delt det som er å vite. Har også delt andre ting, og det som nå måtte være igjen er kanskje ikke like hemmelig - men heller ikke offentlig.
Det man ikke allerede har sagt om seg selv, har man kanskje heller ikke så lyst til å dele. Så jeg kommer til å spare dere for juicy details og de virkelig sjokkerende opplysningene i de åtte punktene som nå kommer - sosialpornografien spares til selvbiografien...

Her kommer åtte tilleggsopplysninger om meg, som noen allerede vet - andre ikke:

1. Grunnen til at jeg heter Adelheid, det er et spørsmål jeg stadig får.
Navnet er tysk, men jeg har ingen tyske aner. Søstrene mine heter Karianne og Rannveig - ikke særlig konsekvente i orienteringen av navnevalgene mine foreldre. Vel, grunnen slik jeg har fått det fortalt, er at Den norske bokklubben hadde bokserien Bjørndalstrilogien som starter med Og bakom synger skogene, av Trygve Gulbranssen som månedens bok en eller annen gang i 1975 (da jeg var under ruging). Hovedpersonen i bøkene heter Adelheid, og det må tydeligvis ha gjort inntrykk. Jeg har lest bøkene - og i tillegg til at bøkene er kvalmende nasjonalromantiske etter min smak, har jeg lite til felles med bøkenes Adelheid. Men selve navnet lever jeg godt med.
Og til de som ikke vet det, det mer vanlige navnet Heidi, er bare en forkortelse for Adelheid. Sånn at hvis dere møter noen av tysk herkomst som introduserer seg som Heidi, så heter de trolig egentlig det samme som meg. Litt folkeopplysning i tillegg der altså.

2. Jeg har to tatoveringer, selv om de aller fleste kun har sett føniksen på venstre legg. Jeg startet sent, den første tok jeg da jeg var 33 år - og jeg kan avsløre at jeg slettes ikke anser meg selv som ferdig tatovert...
I tillegg har begge søstrene mine hver sin store tatovering - også de utført ganske nylig. Ungdomsopprøret kom sent men godt i vår søskenflokk, og jeg er et skikkelig godt forbilde som storesøster. Derimot ser de ikke ut til å følge etter når det kommer til løping (ei heller røykeslutt m.m.).

3. Har vært den lykkelige eier av en Citroën 2CV ved navn Maurice. Siden jeg verken hadde kunnskap, ferdigheter eller økonomi til å ta vare på ham slik han fortjente, ble han bortadoptert til en eier som kunne elske og ta vare på ham mye bedre enn meg.
Maurice, jeg savner deg fortsatt, med dine 29,5 halvdaffe bryggerigamper under panseret.Og ett er sikkert, én dag skal jeg være den lykkelige eier av en 2CV igjen.
Sjekk ut de raffe kufangerne - Maurice var en cool dude!
4. Jeg har en lang universitetsutdannelse bak meg, som kulminerte etter litt om og men i et hovedfag i statsvitenskap - samtidig er jobbtittelen min i dag overingeniør(?!). Det synes jeg er en så morsom greie at jeg må nevne det ved enhver anledning hvor det passer seg (og kanskje ikke passer seg).

5. Har delt mange av mine skavanker på bloggen tidligere. I tillegg kan jeg fortelle at jeg har skoliose (nedre del av ryggsøylen er skeiv og venstre bein er 1,5 cm kortere enn det høyre). Men siden jeg har hørt at Usain Bolt også har denne diagnosen, er det tydeligvis ingen unnskyldning for å løpe sakte.
Er født med hoftedysplasi, og derfor vinglet meg gjennom barndommen (og vingler fortsatt). Slet f.eks. veldig med å lære å gå. Staheten kommer nok delvis derfra, hvis jeg ikke greide det de andre ungene greide - øvde jeg til jeg fikk det til. 
Mine foreldre burde det ikke vært avlet på virker det som, tatt i betraktning alle medfødte feil og mangler jeg har...

6. Drev aktivt med svømming fra jeg var 4-5 til jeg var 13-14 år, men var aldri særlig god.

7. Jeg har vunnet over 180 000 kr. i et spørreprogram på TVNorge. Det er nesten 10 år siden, så pengene er blåst og ingen husker programmet, heldigvis... Har faktisk også deltatt i et spørreprogram til, men der var premien på langt nær så stor, dessverre.

8. Er veldig sjenert, selv om mange ikke tror/oppfatter det. Jeg jobber med saken, konstant! Vil derfor benytte sjansen til å minne om at folk som kan oppfattes som overlegne og/eller arrogante mange ganger bare er nettopp sjenerte/usikre...

Sender oppfordringen videre til alle bloggere som leser dette, nå er muligheten til å avsløre sære ting om deg selv -  verden venter! Hvem tør å avsløre noe skikkelig sjokkerende?

6 kommentarer:

  1. Genialt :-) EN 2CV, fantastiske kufangere, jeg ler fortsatt av de!!! Og vi deler i alle fall punkt nr 8 så DET vet jeg ALT om! :-)

    SvarSlett
  2. Kul bil! Dattera mi heter forresten Adele, så jeg synes også selvfølgelig at Adelheid er et veldig fint navn.
    Så fantastisk å se at du kan være så utrolig kjapp, selv med skoliose og hoftedysplasi!

    SvarSlett
  3. Ja, Maurice var virkelig søt! Skjønner at du savner ham...

    Jøss, 180 000 - det tilsvarer mange par joggesko, det ;)

    SvarSlett
  4. Hadde glemt at hun i Og bakom synger skogene het Adelheid. Heidi i Heidbøkene er vel en enda mer kjent Adelheid.
    Fint at du minner om punkt 8. Jeg er sjenert selv, men tror ofte ikke at andre er det når de virker overlegne. De fleste mennesker er jo ikke overlegne.

    SvarSlett
  5. Av de 180 000 har ikke ett øre gått til løpesko, de var blåst før løpingen kom inn i min verden... Men Maurice nøt litt godt av dem (ny kalesje, bremser, eksosanlegg, ramme, girkasse, clutch og lista fortsetter i det uendelige).

    SvarSlett
  6. Glemte forresten å nevne at jeg skjeler i tillegg til alle de andre skavankene... Utrolig at jeg i det hele tatt greier å stå opp av senga om morgenen, egentlig. :D

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails