I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 20. juli 2014

Til Eina på cyclocross: 96 km møte med barndommens sommere

Mange innsjøer og mindre vann på turen. Her utsikt over Randsfjorden
I stedet for å ta bil eller tog til Toten for å feire bursdagen til nevøen min i går, valgte jeg å ta cyclocrossen. Godt valg!
Ved Jarenvannet - 34 km igjen
Lot googlemaps velge rute - ligger her - så den siste delen av turen ble på veier jeg aldri har prøvd før.

Det var jo en nydelig dag i går. Perfekt for en lang sykkeltur. Hele turen ble som en eneste lang flashback fra barndommens somre. Da var det jo alltid fint vær i juli. Indre bilder av å kjøre eller sykle på grusveier i innlandet på varme dager med frodig vegetasjon i veikanten på begge sider av veien er noe av det jeg sterkest forbinder med juli. Og akkurat sånn var det på hele turen.
Jeg dro hjemmefra allerede 07.30. Da var stille i marka, gitt. For jeg kjørte gjennom Nordmarka. Skremte opp en elg, og tok igjen en kar på terrengsykkel rett før Kikut. Men ellers møtte jeg ingen før jeg var nesten nede på rv4 på andre siden.
I går var en sånn dag hvor det føles ut som om man bare kan kjøre og kjøre - kroppen føltes kjempesterk. Så turen gikk fort, og jeg ble aldri sliten.
De siste nesten 4 milene av turen har jeg aldri kjørt før. Det var noen skikkelig lange, sugende bakker før jeg var på toppen av åsen over til Einafjorden. Men der sluttet asfalten, og det var over på grusvei. Som etter hvert gikk over til å bli nærmest en krøttersti ødelagt av tømmerkjøring. I tillegg var det en del uberegnelige hindre i form av strikkedyr samt minst 10 ferister jeg måtte forsere.
Der fikk jeg testet både sykkelen og egne ferdigheter hardt, gitt. Gikk ikke fort i nedoverbakkene ned til Eina.
Det ble 96 km til slutt. Google mente det skulle være 98. Burde jo ha syklet en ekstra runde for å få bikket 100. Men siden jeg hadde brukt så lang tid på de siste milene, sto jeg over. Var ikke så viktig for meg heller.
Jeg elsker sykkelen min! Det er så gøy å ha skikkelig utstyr, og ikke minst ha en sykkel som takler nesten alle typer underlag - slik at man kan variere så mye på en og samme tur slik som jeg gjorde i går. Og en sterk kropp og god kondisjon, så klart - sånn at man kan gjøre sånne ting som dette på sparket. Uten at det egentlig koster noe. Kan virkelig anbefales. Jeg må i hvertfall få tatt flere sånne turer i sommer.

2 kommentarer:

  1. Super langtur dette da ! Moro å la Google velge ruten, da kan man få syklet litt andre steder enn vanlig. Er jo så herlig vær om daen at det er bedre å sykle steder enn å ta tog eller buss.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, nydelig tur. Må få til flere sånne, gitt. :-)

      Slett

Related Posts with Thumbnails