I'm on a ride - fast - to where I don't care!

torsdag 17. april 2014

Det beste i livet er gratis, og det verste er j... dyrt!

Bjørka er i ferd med å sprette i Oslo - våren er her...
Bakgrunnen for overskriften er kort oppsummert slik: Har tatt en stor bit av det sure eplet og vært hos en lege på NIMI. Det kostet 1300 spenn for 20 minutter - og det stopper ikke der. For det kommer til å bli flere besøk, ikke bare hos legen men hos ortopediingeniør, Aleris m.m. Kommer tilbake til det.
Studentidretten er stengt fram til mandag. Men så fikk jeg tips av søsteren min om at det er gratis å trene på Sats for alle i hele påsken. Yes! No strings attached, annet enn at man må oppgi kontaktinfo - og sikkert kommer til å bli spammet med info i etterkant. Men verdt det. Har trent styrke på Storo i dag, og står på venteliste på spinningtime samme sted i morgen. For man kan også melde seg på saltimer. Gullstjerne til Sats, selv om dere ikke får et nytt medlem. Tilbudet jeg har i Studentidretten er altfor bra.
Etter dagens trening på et tomt Storosenter traff jeg denne våte og frosne typen som hadde søkt ly for regner under et bord på McDonalds. Smart.Og han var tydeligvis lei drittværet, for han flyttet seg ikke selv om jeg sto rett ved siden av. Men nå kommer sola tilbake igjen, heldigvis. I dag var det nitrist.
Jeg har jobbet de to første dagene av påsken, men i går var det endelig påskeferie. Det startet med et brak med et dyrt besøk på NIMI og to treningsøkter på én dag. Jiiiihaaaaaaaa!
Ble enig med kiropraktoren min om at jeg skulle ta en tur til en lege. Han mente med det fastlegen, men for det første var det lenge til det var en ledig time hos henne og for det andre har jeg av erfaring liten tro på fastleger og idrettsskader. Sorry, men sånn er det bare. Men på NIMI kan man få time hos spesialist på dagen, bare man er villig til å åpne lommeboka.

Vel, jeg har jo sjekket en del på nettet angående symptomene mine og egentlig utelukket de vanligste løpeskadene. Tror verken at det er plantar fasciitt, fat pad-syndrome eller betennelse i akilles. Og det var i grunnen samme konklusjon som legen på NIMI kom til, uten at han kunne si noe sikkert om hva annet det kunne være. Men trolig er det noe med hælbeinet. Han mumlet noe om margødem. Uff. Men om det er hælbeinet som har fått seg en smell så er det visstnok trolig raskere å få kontroll på enn plantar fasciitt og/eller hælspore. Jeg har fått henvisning til MR, så får jeg forhåpentligvis svar da. Men de som har prøvd det, vet at ventetiden for slik undersøkelse er kjempelang (mange uker). Så jeg håper inderlig på at det bedrer seg før den tid.
Flere vårobservasjoner fra i går; gullstjerner.
Inntil da må jeg ta en tur til ortopediingeniør og se om jeg kan få noen nye fotsenger som kan lindre symptomene. Jeg må løpe igjen om under to uker, koste hva det koste vil. Og det kommer til å koste.
Legen sa jeg burde gå og stå så lite som mulig framover (slik jeg allerede har gjort). Men det er ikke farlig å løpe, det er bare potensielt smertefullt - og kan forlenge problemet.
Jeg avskriver derfor herved Gøteborgsvarvet for i år. Det er helt urealistisk, men må prøve å være på banen igjen til Chamonix i slutten av juni.

Vond hæl eller ei. Det blir fullt øs på trening i hele påsken. I går svømte jeg på formiddagen og syklet en tur i marka på ettermiddagen. Syklet innom SRM for å hilse på kjente, men mest av alt for at de skulle få en sjanse til å beundre min nye, stilige sykkel. Og det gjorde de alle sammen, så det var jo verdt turen. Slitsom dag, så selv om jeg har fri og kan være oppe så lenge jeg vil, endte jeg opp med å måtte legge meg før klokka ni. Jada, skikkelig crazy...

I dag har jeg vært på Sats for første gang. Nå vet jeg hvordan "vanlige" folk har det på trening. Jeg har jo vært i Studentidrettens beskyttede verden i snart 20 år nå. Men møtet med Sats gikk veldig bra, og det blir nok flere besøk før påsken er over.

Riktig god treningspåske folkens. Kanskje vi sees i marka eller på Sats?

6 kommentarer:

 1. Æsj, det høres veldig kjedelig, og dessverre også veldig kjent, ut. Jeg har ikke hatt min fotvondt like lenge som deg, men begynner å bli rimelig desperat nå, med treningsforbud fram til resultat av MR er klart. Jeg er så heldig at arbeidsgiver har tegnet behandlingsforsikring for meg, så MR fikk jeg omtrent på dagen. MR er jo enda dyrere enn NIMI, men kanskje verdt å betale selv likevel om det er månedsvis ventetid? Vi har sikkert ikke samme vondt (hos meg ser det ut til å være peroneus longus som tuller det til, sannsynligvis en betennelse), men jeg kjenner meg mye bedre etter at jeg plukket fram de gamle innleggssålene mine (skulle kanskje aldri lagt dem vekk i utgangspunktet...), og sist jeg hadde en lignende vondt fikk jeg beskjed fra kiropraktor om å gå med sko på hele tiden, inne som ute, og det tror jeg har noe for seg for meg i hvert fall. Har også kommet over en fantastisk bra nettside: http://www.athletestreatingathletes.com/body-map - nå taper og ruller og tøyer jeg til den store gullmedalje her. Kanskje du også kan finne noen tips der? God bedring, og god påske! :)

  SvarSlett
 2. God bedring og god påske til deg også.

  Jeg ringte rundt, og på Aleris var det 4 uker ventetid. Kan jo håpe at det kommer en avbestilling eller noe sånn at jeg kommer inn før. Sist jeg sto i MR-kø hadde jeg flaks og kom inn raskere. Lov å håpe. Det sitter langt inne å skulle ut med 2500 kr. for et bilde som kanskje ikke viser noe som helst - på toppen av alt det andre som koster i forbindelse med denne skaden.
  Har uansett innfunnet meg med at dette kommer til å vare en stund, så da er da bare å slippe skuldrene ned og gilla läget egentlig. Så får jeg håpe at det ikke går ut over de langsiktige målene, bare de kortsiktige.

  Takk for tips om nettside. :-)

  SvarSlett
 3. Prøv Aleris i Fredrik Stangs gate, der tar de henvisninger fra det offentlige og får ofte avbestillinger = lett å få time hvis man ringer ofte og kan møte på noen timers varsel.

  Hilsen KnutØ - med svart belte i spesialistbesøk

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe... Ja, det samme tenkte jeg, for det er dit jeg har sendt henvisningen. Så vi får krysse fingrene for at det er noen som ikke møter opp. :-)

   Slett
 4. Først utrulig dumt at du slitter så mye med beina. Enog at fastlegen har ikke noe peiling på idrettsskader. Min fastlegen sa for to år siden på min vondt i knee at slik blir det til jeg slutter å løpe og så gikk jeg tilfeldigvis til kiropraktor, hun trykket litt bak kneet konstaterte med veldig stiv muskel masserte i 10 min og vondt er borte!!! og jeg gikk med dette i 2 år !!! Når det gjelder MR du kan få time på dagen hvis du går privat det koster ca 1000Nkr så billig er det ikke, men hva er billig? Ikke snakk om tannleggen i Norge for jeg blir forbanna!!! Så lykke til og håper at beina lar seg ordne

  SvarSlett
  Svar
  1. De føttene mine er et mareritt, ja. Alltid noe. Kjipt når resten fungerer så bra. Vurderer amputasjon med jevne mellomrom. :-D

   Men nå blir det ordnings på behandlingsfronten, og ting ser ut til å gå fortere enn jeg turte håpe på. Skal kikke på fotsengene mine i morgen og fikk time til MR allerede neste fredag. Juhu! Hurra for inneklemte dager hvor alle er bortreist.
   Håper at nye eller justerte fotsenger kan gi en lindring ganske kjapt.

   Slett

Related Posts with Thumbnails