I'm on a ride - fast - to where I don't care!

mandag 3. februar 2014

Skiforeningen har trua på meg!

Noe så innmari faktisk...

Jeg sutret litt i forrige innlegg over at jeg hadde blitt seedet til pulje 16 i lørdagens Holmenkollmarsj. Det var litt nedtur. Min seeding til dette rennet har det vært mye fram og tilbake med. Siden jeg ikke har gått dette rennet før (dette blir mitt tredje skirenn noensinne), og ikke har gått noen renn som gir automatisk seeding, valgte jeg ingen seeding da jeg meldte meg på. Med det endte jeg i pulje 17.

Etter å ha tenkt litt (vi snakker noen måneder), fant jeg ut at det var veldig langt bak. Så jeg gikk inn og endret til administrativ seeding, og la inn resultatet mitt fra Ingalåmi 2012. Ikke en kjempetid akkurat, men helt greit til å være mitt første skirenn og kort tid etter langvarig skade.

Så for et par uker siden fikk jeg e-post fra Skiforeningen om at jeg var plassert i pulje 12. Det var jo en forbedring, så jeg syntes det var verdt de 100 ekstra kronene jeg måtte betale for administrativ seeding.

Onsdag i forrige uke kom en ny e-post med følgende beskjed:
Første seeding er nå gjennomført og din foreløpige pulje er 53 km - Pulje 16.
Du er seedet på bakgrunn av administrativ seeding


Den beskjeden ble jeg litt skuffa over. Kun én pulje bedre enn om jeg ikke hadde seeding i det hele tatt. Rart. Definitivt ikke verdt 100 kr. Og jeg hadde da ikke gått på dårlig tid i Ingalåmi heller...

Så, i dag kom denne:
Oioioioi, du snakker! Skiforeningen har tydeligvis trua på meg likevel. Litt i overkant. Men da kan jeg ikke skylde på puljen om det skulle gå galt i hvertfall. Og jeg slipper å skifte spor på turen, for det blir nok ikke noe problem at jeg tar igjen masse folk som jeg må gå forbi. Jeg skal ikke stille meg forrest i puljen ved start for å si det sånn. Nå gjelder det å ikke la seg rive med i altfor stor grad fra start, slik at jeg bruker opp alle kreftene opp Skansebakken til Heggelivann.
Best i test-briller. Har ønsket meg skibriller lenge, men kommer meg aldri til en sportsbutikk. Men i dag, endelig...
I dag har jeg levert skiene til spabehandling på Oslo sportslager og kjøpt meg skibriller. Med unntak av været, så er det få unnskyldninger dersom det går sakte på lørdag. Men det blir vanskelige smøreforhold, antakelig veldig vanskelige. Men nå har jeg en god tradisjon for å smøre meg bort på skirenn, så kanskje jeg endelig får det til denne gangen. Kryss fingrene!

Hilsen den eneste i pulje 5 uten kondomdress. Jeg blir enkel å spotte på start...

14 kommentarer:

 1. Lykke til Adelheid! Trått føre er vel bare positivt for den muskelbunten du er!
  Skjønner hvorfor de kaller det administrativ seeding, så mye administrering de driver med for å seede deg burde det kosta langt mer enn hundrelappen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehehe, takk for tilliten. Men tror du overvurderer både styrke og skiferdigheter til denne dama. :-)
   Jeg har definitivt fått valuta for mine 100 kr. ja...

   Slett
 2. Oi, det var mye fram og tilbake i puljer. Men så bra at det endelige svaret var i pulje 5 da!!! Masse lykke til på lørdag. Du er sterk og rå! Blir spennende å høre om hvordan det gikk :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk - jeg skal gjøre så godt jeg kan. :-)

   Slett
 3. Tøffe briller :)
  Jeg prøvde en skitur i dette mildværet mens det regnet lett duskregn.
  Smurte med litt rødt i bånn og la på VR50. Funket bra i ca 1,5 km og så måtte jeg stoppe og smøre på mer. Da funket det litt til.
  Utfordringen med dette føret er at smøringen bare varer i kortere distanse og så må man gjøre noe.
  Men det er kanskje vel anvendt tid å stoppe hvert 10. minutt under Holmenkollmarsjen og legge på ny smøring :)
  Da blir man iallfall ikke så sliten av glipptak og man får seg 1-2 minutter pause med jevne mellomrom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehehehe, vet ikke om jeg er tøff nok til å matche brillene. Men det er nok verdt investeringen om det skulle bli stikkende isregn eller noe slikt på lørdag.

   Jeg var ute og gikk en liten tur i samme vær på søndag. Smurte med vr65 oppå eventyrblandingen som allerede var der pluss at jeg fant en boks gul Rode som jeg la et tynt lag av rett under tråkket. Det funket overraskende bra. Litt glatt, men det så ut som om jeg hadde bedre feste enn de fleste andre.

   Lommene blir fulle på lørdag; isskrape, smurning og energi. Håper jeg ikke må bryte meg opp alle bakkene på armene, men det jeg er aller mest redd for er kladdeføre. Heller litt bakglatte ski enn det. :-)

   Slett
 4. Det var jammen stort sprik i seedingen! Men det endte jo bra, så nå er det bare å stå på! Ønsker deg alt hell og lykke til på turen og gleder meg til å høre hvordan det har gått

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk. Får håpe jeg greier å levere til forventningene. :-)

   Slett
 5. Jeg stiller i den tilsynelatende eneste puljen for automatisk seeding: pulje 16! Tenkte først at det var lang bak. Så kom jeg på at jeg da kunne drøye litt med å stå opp. Og dernest kom jeg på at jeg ikke vill ha nerver til å sove lenger alikevel - og at det i grunn var litt langt bak :)
  Vi ses til start!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehehe... Kjenner mange som har blitt automatisk seedet fra tidligere resultater og de varierer fra pulje 13 til pulje 8. Jeg er veldig fornøyd med å komme tidlig i gang og få det overstått. Men blir jo selvsagt litt nedtur om jeg blir forbigått på turen av de jeg kjenner som starter i pulje 12 og 13 (om de i det hele tatt starter). Har vært mye mumling om DNS blant folk i det siste.
   Men det gjelder så klart ikke ekte hardhauser som oss. :-)

   Jeg så av en tidligere e-post fra Skiforeningen at siste seeding skulle skje i dag. Ergo er det fortsatt mulighet for deg å få en tidligere pulje og for meg å bli nedgradert. :-D

   Slett
  2. Haha :) ja - de skubbet meg jaggu enda litt lenger bak i sporet :/ Nå ligger jeg i pulje 17 >.<

   Slett
  3. Huffda... Godt du ler. Da får du vise dem at de har tatt feil av deg, og at du slettes ikke er "pulje17materiale".
   Jeg er fortsatt i pulje 5. Så på den positive siden for din del så slipper du å stå opp kl. 5 i morgen tidlig for å smøre ski... For det må jeg nemlig.

   Lykke til!

   Slett
 6. Hei hei!
  Ønsker deg masser av lykke til!! Gikk skirenn i helgen selv-Stenfjellrunden. OG DET VAR GØY GØY GØY! Gikk faktisk og smilte litt underveis :) ....var ganske vondt også mot slutten. Kramper både her og der, men hjalp litt da jeg tok igjen mange slitne mannfolk i det kuperte terrenget inn mot mål!!
  Heier på deg til helgen! Selv skal jeg jobbe...
  B

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, takk for det. Jeg vil også gå med et smil underveis. Da jeg gikk mitt første skirenn gjorde jeg det, selv om jeg hadde dårligere glid enn de rundt meg. Sola skinte og jeg gliste om kapp med den. Fin opplevelse!
   Og det hjelper alltid å ta igjen noen som har gått på en smell mot slutten. Hadde noen fine opplevelser på løp i sommer hvor jeg hadde masse krefter igjen på slutten og tok igjen kar etter kar som hadde gått for hardt ut og sprukket. Men det kan også skje meg. Tror det blir tøft i bakkene opp mot Kobberhaugshytta og opp mot Frøensvollen.

   Du får time helgejobbingen bedre til neste år. :-)

   Slett

Related Posts with Thumbnails