I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 12. januar 2014

Årets første skitur - ekstremt etterlengtet

Ølja i dag
Siste skituren jeg gikk var en liten tur på Harestuvannet den 14. desember. Da var jeg så optimistisk at jeg hadde satt rulleskiene ned i kjelleren. Men i jula satte jeg langrennsskiene ned i boden og tok fram rulleskia igjen.
Denne helga har motsatt ryddeprosess funnet sted. Rulleskia har blitt satt ned i boden og langrennski, staver, smørestativ og skismøringen har blitt tatt med opp i leiligheten.
Min favorittfarkost; løypemaskinen var ute og kjørte på lørdag.
Jeg har vært en ivrig leser av Skiforeningens nettsider den siste tiden. Mylla virket å være det beste stedet å satse på for langrenn denne helga. Men siden jeg ikke har bil, er ikke Mylla det enkleste stedet å komme seg til når skibussen ikke går.
Heldigvis ordnet det seg veldig bra denne gangen. Jeg har ei kusine på Grua som hadde tid til å kjøre meg opp og ned på lørdag. I tillegg fikk jeg middag og full oppvartning etter skituren. Sånn lykke! Overnattet til lørdag, og var oppe på Mylla litt etter kl. 8 i dag. Da var løypene helt nykjørte, og jeg tror jeg var første skiløper i løypa i morges.
Blåtimen på Mylla i dag
Soloppgang på Mylla
Jeg fikk trent litt teknikk med hodelykt før Silja kom kl. 9. Vi fikk med oss en fantastisk soloppgang på turen til Tverrsjøen. Da jeg kom opp på Mylla var det minus 12 grader. Men det sank veldig i soloppgangen. Så da vi var ferdige med turen var det nede i minus 14 på parkeringsplassen. Tror det var enda kaldere underveis på turen.
Silja i kulda
Undertegnede
Nyoppusset på Tverrsjøen
Vi tok en snarvei over Ølja tilbake. Den upreparerte dumpeløypa fristet ikke til gjentakelse.
Det er veldig uvant med så kaldt vær så raskt etter en lang mild periode. Så det var tøft for kroppen. Jeg begynte å fryse veldig på veien hjem, og det var ikke akkurat optimalt å komme hjem til ei leilighet som bare holdt 14 plussgrader. Da kræsjet jeg. Så det var bare å krype under dyna og sove noen timer mens leiligheten varmet seg opp. Det hjalp. Nå er formen på topp igjen.

Jeg har ikke gått så lange turer denne helga. Gikk 23 km på lørdag og 21 i dag. Må la musklene vende seg til å gå på ski. Kjente lørdagens tur i hofteleddsbøyerne da jeg gikk i dag. Men neste helg blir turene lengre.
Det var helt perfekt at det kom litt snø både natt til lørdag og til i dag. Ser i Aftenposten at de påstår at det er silkeføre på Mylla. Greit at det er veldig bra, forholdene tatt i betraktning, men det er ganske isete under den snøen som har kommet. Men det gikk greit å gå på tørrvoks, og det var blåføre. Kan ikke klage på det. Men det må komme en del mer snø før de kan kjøre opp alle løypene.

Ser at det er spådd snø flere dager i uka som kommer. Oh lykke! Håper det kommer så mye at de kan begynne å kjøre opp løyper litt nærmere byen. Så slipper man å gjøre om skituren til et kjempeprosjekt som involverer mange hjelpere og orging av transport osv. Gleder meg til jeg kan ta skia i hånda
og rusle bort til lysløypa på Brekke igjen.

Skisesongen 2014 erklæres herved for åpnet. Det er 26 dager igjen til Holmenkollmarsjen. Hjelpes meg...

6 kommentarer:

 1. Ikke det minste misunnelig!! Kjempefine bilder du legger ut for tida - bare å kose seg!

  Jeg både håper og ikke håper på vinter. Skidelen av meg vi gjerne kunne ta med barna på skitur uten å ha et dagsprosjekt - løpedelen av meg syns løpeføret er helt prima. Fordelen med denne schizofrenian er at det blir litt bra uansett hva som skjer:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg koser meg. Og det ser ut på værvarselet som om jeg kan kose meg enda mer framover. Du får heller løpe inne på Bislett om du er misfornøyd med forholdene ute. :-)

   Slett
 2. Så flott det er på Mylla da! Men vil gjerne ha skiføret enda litt nærmere. Vi drar jo på hytta så ofte vi kan i helgene, men greit med skiføre her hjemme også. Fin avlastning for beina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir voldsomt store prosjekter av det når man må reise så langt. Men jeg tror det ordner seg i løpet av uka. :-)
   Du er uansett veldig heldig som har tilgang til hytte på Nordseter.

   Slett
 3. Så fint det så ut! Håper du har rett - jeg har heller ingen bil og er dermed stuck i byen og kan bare se på bildene hvor fint det er litt lenger unna :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det er kjipe greier. Men om ikke snøen skulle innfinne seg rett utenfor døra sånn de første dagene, så tror jeg den vil befinne seg en liten togtur unna om kort tid. Det er fem km fra Grua og opp til Mylla.

   Det er bra forhold fra Stryken allerede (men da må man til Harestua for å få tatt toget tilbake til byen). Men jeg tror de kjører opp fra Movatn så fort det kommer noen cm til. Dess lenger nord man tar Gjøvikbanen dess større sjanse blir det å få gått på ski rett fra togstasjonen.

   Følgende stasjoner er i gangavstand fra skiløyper (så sant det er snø) så vidt meg bekjent (kan hende er det flere); Movatn, Nittedal, Stryken, Harestua og Grua - alle under en time med tog fra Oslo S.

   Slett

Related Posts with Thumbnails