I'm on a ride - fast - to where I don't care!

fredag 3. januar 2014

2014 - her kommer jeg og tar deg!

Ved inngangen av 2013 turte jeg, klok av skade - helt bokstavelig, knapt planlegge treningen ei uke inn i framtida. Så jeg hadde verken meldt meg på noen løp eller lagt noen klare planer for hvilke konkurranser jeg skulle delta i. Ved utgangen av 2013 er jeg allerede påmeldt flere konkurranser i 2014, og har allerede begynt å legge planer for løp jeg skal delta på i 2015 og årene som kommer. Litt av en forskjell - en voldsom positiv endring.
Den blå boka er treningsdagboka jeg startet på 5. april 2013. Den røde er treningsdagboka jeg førte de fem årene før det. Bindersene er lik konkurranser (SRM ikke tatt med). Tettheten av binderser i den blå boka er en god illustrasjon på at jeg hadde en fin sommer i 2013. Det er vel nesten flere binderser på et halvt år enn det er på alle fem årene i den røde boka. Forhåpentligvis veier boka flere kilo før jeg er ferdig med den i begynnelsen av april 2018.

Dette er hva jeg har planlagt så langt for 2014:

 • Holmenkollmarsjen, 8. februar 2014 (påmeldt)
 • Fredrikstadløpet, 6. april 2014
 • Göteborgsvarvet, 17. mai 2014 (påmeldt)
 • St. Hansgaloppen, 20. juni 2014
 • Mont Blanc Cross, 28. juni 2014 (påmeldt)
 • Øyakarusellen, juli 2014
 • Oslo triathlon (olympisk distanse), 9. august 2014 (påmeldt)
 • Marathon du Medoc, 13. september 2014
 • Sognsvann rundt medsols, april-oktober 2014
Endringer blir det sikkert underveis, men det er en del av gamet.
Det er god variasjon i konkurransene; skirenn, korte løp, lange løp, bratte løp, maraton, små løp, store løp, triatlon og hvem vet hva mer det blir. Ryktene vil ha det til at det skal avholdes open water-konkurranse i svømming i Oslofjorden i sommer. Så hvem vet?... Jeg leker med tanken, for jeg trenger motivasjon for å komme meg ut i bassenget for å trene svømming igjen. Våtdrakt må jeg jo også kjøpe meg til sommeren.

Har gjort meg en del tanker om flere konkurranser enn listen ovenfor. Håper å få kommet meg av gårde på noe små løp på bygda, slik jeg gjorde i 2013 - det var kun fine opplevelser.
Samtidig skal man ikke planlegge for mye heller. Kroppen må tåle det, og motivasjonen må være på plass. Det er også mange idretter jeg skal rekke over i år, så jeg kan ikke bare konkurrere - jeg må rekke å trene også. Ingen fritidsproblemer i 2014 heller.

Første konkurranse jeg er påmeldt er Holmenkollmarsjen. Planen er altså at jeg om bare fem uker skal gå 53 km på ski så fort jeg kan. Jeg får vondt i magen av å tenke på det. For det ser ikke ut til at vinteren har tenkt å komme til Oslo i år, og det blir nok ikke særlig gøy å legge ut på en så lang tur uten trening i forkant. Noen som har hytte på fjellet som har lyst på besøk i helgene framover?

Foruten at snøen uteblir, er det også et annet skår i gleden. Den høyre hælen min har verket mer eller mindre siden oktober. Juletreningen har forverret smertene. Det er absolutt til å holde ut, men jeg må passe meg for ikke å dra på meg en kronisk betennelse. Så jeg er nødt for å ta et avbrekk for å lege skaden. Jeg tok en uke i oktober, men det var tydeligvis ikke nok. Denne gangen må jeg ta to uker. Det blir en fin anledning til å komme i gang med svømmetreningen til triatlon om ikke annet. Problemet er bare å få timet dette avbrekket i forhold til Holmenkollmarsjen. Hvis jeg ikke får gått på ski, må jeg i hvertfall løpe for å holde musklene i beina i gang. I begynnelsen av desember trodde jeg at jeg snart skulle kunne bytte ut løpesko med skisko, og at hælen kanskje ville bli bedre av seg selv med den endringen. Men uten snø, må jeg legge en ny strategi.

Med en vond hæl blir det ingen intervalltrening framover, noe det heller ikke ble særlig mye av i 2013. Med en løpepause på toppen, blir ikke vintertreningen helt etter boka i år heller. Så jeg kommer ikke til å være klar for vårløpesesongen i år, som vanlig. Men, men - det viktigste er å få bukt med skaden, slik at jeg faktisk kan delta i de konkurransene jeg er påmeldt.

Jeg har et annet treningsprosjekt gående som fortsetter uansett hvordan det står til med hælen; prosjekt supersterk. Har satt meg en del mål i forhold til styrkeøvelser jeg ønsker å få til i løpet av våren. Er veldig motivert for styrketreningen for øyeblikket, så det går jevnt og trutt framover. Det er det jeg finner så motiverende med styrketrening; framgangen kommer så raskt og er så målbar. Skal skrive mer om målene, progresjonen og treningen for å komme dit i et eget innlegg en annen dag.

2014, here I come!

12 kommentarer:

 1. bli bra i hælen nå, så tenker jeg at 2014 skal passe seg. fin plan!

  SvarSlett
 2. Min venstre hæl har begynt å verke igjen de siste dagene, men hos meg er det nok ene og alene pga julens kosthold. :oP God bedring til din hæl! Regner med at vi ses på en del løp i 2014. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Blir plenty av muligheter til sosial løpesamvær i 2014. Det er jeg helt sikker på. :-)

   Slett
 3. FuttnFart, tror du det kommer snø i Nordmarka tidsnok til Holmenkollmarsjen? Hadde iallfall vært fint med snø 1 uke før så man får gått seg litt inn før marsjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, skulle ønske jeg visste det. Normalt sett er det ikke noe problem med snø her i februar, men i år virker ingenting å være normalt. Det er snø i deler av løypa nå også, tror jeg. Men det må komme mer snø og mer kulde for at isen på vannene skal bli sikker og de skal kunne bruke den planlagte løypetraseen.
   Det jeg er mest redd for er at det kommer akkurat nok snø til at de velger å arrangere, men at det blir dårlige forhold (istete i uforkjøringene ol). Dessuten skulle man jo hatt litt tid til å få trent i forkant også...

   Slett
 4. Ganske ambisiøse plaaner, men med tanke på at det ikke er bare løping blir det nok gøy. JEg har også vondt i halen, men den venstre. Konstaterte senebettenelse når jeg hovnet opp. Jeg bandasjerte foten og roet litt ned løping plus jobbing (går veeeldig mye på jobben). Og etter 3 dager det er blitt bedre, så jeg håper at etter 2 uker intensiv behandling (mest mulig hvile og "ising" av foten) blir det helt borte. Krysser fingrene for deg også. Det lener seg å være tålmudig! OG bare snøeen kommer ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tålmodighet og snø - det er svaret ja. Burde sikkert ha prøvd med litt is jeg også. Takk for det tipset. :-)

   Slett
 5. Hei. Jeg leser bloggen din ofte. Den er fin og gir meg mye inspirasjon! Men hva slags treningsdagbok er det du bruker som går over fem år?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du,

   Det var veldig hyggelig å høre. :-)
   Jeg har bare kjøpt en vanlig 5-årsplan og brukt det. Fikk tak i min på Norli i Universitetsgata i Oslo. Har skrevet en innlegg om det også, http://futtnfart.blogspot.no/2013/04/5-arsjubileum-for-treningsdagboka.html

   Slett
 6. Hei, fin blogg, godt skrevet. Hvor har du datoen for St Hansgaloppen fra? Løp det i fjor og syntes det var knall, men finner ingenting på nett om det i år.
  mvh Kevin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du,

   Jeg har vel bare gått ut fra at det som vanlig er siste fredagen før St. Hans, tror jeg. Det er da det bruker å være. Sjekket treminlista til Kondis, og det var ikke lagt inn der. Vel, vi får satse på at det blir Vaffelgalopp i 2014 også. :-)

   Slett

Related Posts with Thumbnails