I'm on a ride - fast - to where I don't care!

onsdag 7. august 2013

Se en gammel hund gjøre nye triks...

Jeg har nemlig lært noen nye triks de siste årene, ganske mange faktisk - og noen av dem har jeg tenkt å vise fram her. Det er sikkert ikke alle som kommer til å bli like imponerte over det som kommer i det videre, men når utgangspunktet en gang var det det var, synes jeg selv at jeg har kommet veldig langt nå.

Jeg har alltid hatt dårlig balanse - alltid. Er født med hoftedysplasi, så hele barndommen besto i vingling, fall og skrubbsår. Å lære å sykle var en orgie i fall, blåmerker og blod. Men jeg er heldigvis sta, og jeg vil lære/vil få til. Glad for den egenskapen egentlig.
Tror ikke hoftedysplasien ble behandlet godt nok, så for å toppe det hele fikk jeg skoliose da jeg vokste opp, så ryggen er skeiv og det venstre beinet er merkbart kortere enn det andre. Men nok unnskyldninger - etter at jeg fikk tretthetsbruddet i foten i 2011 fikk jeg tid til å øve opp balansen min, og jammen har det ikke fungert.

Så følg med nå; se på meg, se på meg!

Jeg har lekt meg litt med selvutløseren på kameraet i multisportrommet på Athletica Nydalen - når det var ingen andre til stede, vel og merke. Var litt flaut om jeg skulle bli observert av andre når jeg tok bilder av meg selv. Dessverre har man dårlig tid når man bruker selvutløser, så jeg rakk ikke komme riktig så godt inn i øvelsene som jeg gjerne ville på bildene. Og jeg turte selvsagt ikke be noen om å hjelpe meg...
Vi starter litt enkelt med å stå oppreist på kne på en pilatesball. Greia er å bevege seg fra side til side og fram og tilbake og utfordre balansen skikkelig. Jeg jobber nå med å greie å stå på ett kne og strekke det andre beinet ut på siden. Fortsettelse følger (når jeg tør å be noen ta bilde av det)
Denne øvelsen ble jeg utfordret av Kristin Lie til å prøve. Det ser kanskje lett ut, men det er ustøtt å ta crunches når både bein og armer hviler på ustøtt underlag - og det tar ekstra på magemusklene.
Mellom hvert crunch skal man ned i en push up, men det greide jeg ikke å få timet et godt bilde av. Men takk Kristin, bra øvelse. Godkjent utførelse?
Så til den jeg er mest stolt av. Dette er en yogaøvelse som kan være vanskelig nok på gulvet, men nå får jeg det til på en bosuball.
Dessverre rekker jeg ikke komme inn i full fordypning innen kameraet utløser, men...
Sånn omtrent ser det faktisk ut når jeg kommer helt inn i øvelsen (med unntak av at jeg ikke greier å få beinet jeg står på så strakt når jeg står på bosu). Super øvelse for en som vil bli bedre på ski. Når jeg er ute og løper på sti, bruker jeg å øve på denne når det er lagt stokker over myrer og bekker (sann historie) - ekstra spenning i treningshverdagen.
Det er flere kunster også, men det får holde for i dag. Jeg jobber fortsatt med å komme skikkelig dypt ned i ettbeins knebøy på bosu. Men jeg er i dytten, og det er stadig nye små mål jeg jobber mot.

Dersom min første løpetrener skulle se dette. Husker du hvor dårlig stelt det var? Er du bittelitt stolt over meg nå?

Dagens lærdom: Øvelse gjør faktisk mester!... I hvertfall hjelper det å trene (om man kanskje ikke blir mester i noe).

I en alder av 37 år har jeg ganske sikkert nå den beste balansen jeg noensinne har hatt. Og jeg skal bli bedre. Nå gjenstår det bare å omsette balansekunstene til vinterens utforkjøringer på langrennski - det har jeg nemlig så langt ikke fått til. Men det skal jammen ikke stå på øvingen framover. Det samme gjelder terrengløping, hvordan få hjernen til å skjønne at jeg har balanse god nok til å kunne gutse litt mer i nedoverbakkene?

8 kommentarer:

 1. Wow! Imponert! Jeg hadde ikke klart mer enn ett sekund, og knapt nok det ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Godt jeg imponerer noen flere enn meg selv (selv om det holder i massevis det). :-)

   Slett
 2. Kjempe imponert! Balanse er vanskelig - og viktig i det meste!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Ja, det viser seg at balanse er greit å ha. :-)

   Slett
 3. Jeg bare DIGGER DIGGER DIGGER!! ;-) Jeg har stor tro på disse øvelsene - men det har jeg sikkert sagt fjørten ganger før! Og jeg savnet Bosu core så masse at jeg bare kjøpte meg min egen Bosu nå i sommer - ENDELIG og hvorfor kjøpe jeg ikke bare en Bosu for lenge siden liksom, først som sist?? Vel vel, jeg er overbevist om at disse balansekunstene dine kommer til å gi god avkastning så bare fortsett det gode arbeidet! Vi ses plutselig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis alle løpere trente bosu hadde nok fysioregningene rundt om vært mindre ja. Men før var jeg veldig myk, men hadde dårlig balanse. Nå er jeg ikke myk lenger men har god balanse. Får ikke i pose og sekk tydeligvis. Lykke til med hjemmetreningen. Jeg satser på Studentidretten nok et semester. :-)
   Ses plutselig, ja.

   Slett

Related Posts with Thumbnails