I'm on a ride - fast - to where I don't care!

torsdag 6. oktober 2011

Goody two shoes...

Sånn har det sett ut i gangen min i seks uker - men nå skal også høyreskoen få luftet seg.
Nå er høyreskoen er reintrodusert hos meg. De som deltok i tirsdagens Skjennungstua opp var de siste som fikk seg walkeren in action. Walkeren eller stinkefoten som jeg omdøpte den til mot slutten, ble levert tilbake til NIMI i går. For det fikk jeg lov til å betale 1500 kr... Koster å være skadet, gitt.
Tynn, stiv sak som skal være min følgesvenn i tre måneder framover.
I stedet for klampen om foten har jeg fått plate i skoen. Det vil si en veldig tynn, men helt stiv karbonsåle som jeg skal bruke i tre måneder framover. Sålen er så stiv at jeg ikke får noe fraspark i det hele tatt, så gangen blir fortsatt ganske rar.

Vet ikke om det egentlig var en forbedring å bytte ut moonbooten med karbonsålen. Var en liten nedtur her i går, da jeg oppdaget hvor ubehagelig den sålen var å ha i skoen. For det første fant jeg ingen sko som sålen passer i, så det strammer veldig over tærne - nettopp der det ikke skal stramme. Merker også at sålene ikke er spesielt bra forhold til problemet mitt med Mortons metatarsalgia - kjente med en gang at det området blir irritert. Ikke særlig lovende, i og med at jeg skal gå sånn i tre måneder.

I dag tidlig fant jeg heldigvis ett par sko jeg kunne bruke sålene i uten at det ble altfor ubehagelig. Men de skoene var egentlig klare for utskiftning og er heller ikke særlig representable i jobbsammenheng ol., så jeg blir nok nødt for å dra på skoshopping enten jeg vil eller ikke (og jeg vil ikke - tross at jeg i følge diverse TV-serier burde elske nettopp skoshopping kun i kraft av å være kvinne).

Var inne hos en ortopedingeniør i går, som var så snill at han ga meg noen støtdempende såler helt gratis for å hjelpe meg litt med ubehaget (dette var etter at han hadde fått 1500 kr. av meg vel å merke). Men mye tyder på at jeg må krype tilbake til ham ganske raskt, og tømme lommeboka for å få ham til å lage en ny såle til meg med følgene de egenskaper:
1. Forhindre Mortons metatarsalgia fra å oppstå.
2. La bruddene i metatarsene få gro i fred og ro.
Når man tar med i betraktningen at det var sålene jeg fikk for å dempe Mortons metatarsalgia som gjorde at jeg fikk tretthetsbrudd i metatarsene - kan det godt være at det er en umulig oppgave!

Uansett, jeg erklærer ikke slaget for tapt riktig ennå.

På den positive siden. Nå kan jeg sykle rolig med sykkelsko opp mot 45 minutter uten smerter. Dessuten begynner jeg å få riktig så dreis på svømmetreningen. Det var visst veldig gøy med treningsprogrammer. Plutselig har jeg svømt i 75 minutter uavbrutt helt uten å ha tenkt over det.
I tillegg kan jeg godt merke at jeg har trent styrketrening tre ganger i uka i sju uker nå. Noen som er klar for pushupkonkurranse i slynga eller?

5 kommentarer:

 1. Skal ikke være lett du.... 75min svømming; det er jo sjukt!! Ironman neste? ;-)

  SvarSlett
 2. Nei, nå går det framover! Jeg tenker du trenger og fortjener all motivasjonen du har for deg selv. Sterkt jobba!

  SvarSlett
 3. Pushupkonkurranse i slynga - hehe - det blir nok lett match for deg. Kult å være sterk andre steder enn bare beina da - for å se positivt på det. Lykke til med sålen, håper det funker!

  SvarSlett
 4. Du har sikkert tenkt det samme, men har du ikke en helseforsikring som kan dekke noe av disse utgiftene for deg?
  Ellers er jeg ganske bra på push-ups, men tror jeg avstår en konkurranse mot deg...
  Og 75 min svømming, det står det respekt av.

  SvarSlett
 5. Takk alle! :)

  Er 75 minutter svømming sjukt? Nuvel... Kommer vel an på øynene som ser, men jeg vet om ting som er mye sjukere enn det, gitt. :o)
  Og Silja, der er nok ikke svømmingen som hindrer meg fra å fullføre en ironman, dessverre.

  Har ikke helseforsikring, Anna. Men det var absolutt en tanke. Dessverre tror jeg ikke noe forsikringsselskap ville ønske å forsikre meg på nåværende tidspunkt, så jeg må vel være selvassurant en stund til. Men takk for tipset.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails