I'm on a ride - fast - to where I don't care!

mandag 26. september 2011

Sosialt Oslo maraton

Søndag sto jeg opp kl. 0700 med et smil om munnen. Dette tross for at det burde være i tidligste laget å stå opp på en fridag. I tillegg visste jeg at jeg skulle gå glipp av sykkel-VM, og det er ikke en bagatell for meg. Men i går var det kun én ting som gjaldt, nemlig min fjerde deltakelse i Oslo maraton -  men denne gangen kun som tilskuer.
Stille før stormen
Jeg skulle ha med meg alle tre distansene, og måtte derfor komme i gang tidlig. Starten på 10 km gikk jo allerede kl. 09.45. Det var ingen tvil om at det var løpsarrangement på gang da jeg kom på trikken, og den var mye fullere enn den bruker å være så tidlig en søndag morgen. Man kan oppleve mange rare lukter på trikken, og denne morgenen var det tigerbalsamlukta som rådet. Det var også en påtakelig nervøs stemning om bord.

Da jeg kom ned på Rådhusplassen,  møtte jeg tilfeldigvis Silja og en veldig nervøs Tim omtrent med det samme. Deretter gikk det slag i slag hele dagen; store mengder heiing og skravling med både kjente og ukjente - og altfor mye gåing. Tross at jeg ikke deltok som løper, kjente jeg det godt i beina på slutten av dagen. Håper legen min ikke leser dette...

Jeg hadde med meg kamera og hadde tenkt å ta bilder av dere alle, men jeg var altfor opptatt av å se etter dere og heie på dere til å få tatt noen bilder - og de få bildene jeg tok er helt elendige. Men det var mye morsommere å være der fullt og helt enn å se på bilder av det i etterkant, ikke sant?

Da jeg sto på startstreken som blodfersk løper under Oslo maraton i 2008 kjente jeg absolutt ingen andre enn meg selv som drev med løping (og jeg drev vel knapt med det selv heller). Jammen godt at jeg hadde en søster som ville være med å holde en nervøs førstegangsløper i hånda da. Mye har forandret seg på tre år, også Oslo maraton - som har blitt et mye mer profesjonelt arrangement.

I går det virkelig gikk opp for meg hvor mange nye jeg har blitt kjent med etter at jeg begynte med løping, og jeg hadde mange å heie på på alle distansene (så jeg rakk ikke se dere alle, dessverre).

På 10 km var Einar fra OSI førstemann som dukket opp, tross fall ble det både pers (33.23), klasseseier og femteplass totalt. Dette ble behørig feiret på Max på Egertorget etterpå med en luksusshake med sjokolade. For de som ikke har testet det, løp og kjøp; beste milkshake i byen!
Einar i fint driv nedover Karl Johan! Best han husker dealen vi inngikk på søndag; jeg spanderte mikshake i bytte mot ny pers på 32-tallet på Hytteplanmila, no pressure...
Var det noen som sa dårlig fotograf - men her er i hvertfall Mette på vei inn til klasseseier på 10 km
Mauro i ryggen på Øyvind - jeg tror det var omvendt rekkefølge i mål
Siri tilbake der hun hører hjemme - på løp, hurra!
Etter å heiet meg småhes på 10 km var det klart for maraton, også der med flere kjente fjes. Blant annet var det et lite lokaloppgjør internt på treningsstudioet der jeg trener mellom Jarle og Gerhard.
Jarle på vei ned Karl Johan (mellom mennene i grønt og svart)
Gerhard vant duellen, men Jarle vant klassen sin. Gratulerer! Skikkelig bra reklame for å trene på Studentidretten - to utøvere rett over 2.45 på maraton.

Til slutt var det halvmaraton, og der var det så mange kjente at jeg slett ikke fikk med meg alle, rakk å heie på alle, eller kan nevne dere alle. Men oi så moro det var å se på dere.
Per Christian var den eneste jeg rakk å ta bilde av på halvmaraton. Han greide å få fram et smil i spurten 100 meter før mål - det er imponerende!
Men noen må nevnes spesielt. Som sagt har jeg fått mange nye bekjentskaper de siste årene. De første fikk jeg gjennom deltakelse på forumet på Kondis.no. Deretter via bloggingen, OSI og SRM og så via, via, via osv.
Gjennom bloggingen har jeg det siste året kommet i kontakt med Jan Frode holder til i Trondheim. Møtte han og kona Maren for første gang i går, veldig i forbifarten. Fikk gjøre litt nytte for meg ved å stille opp som privat drikkestasjon på Rådhusplassen for Jan Frode, og det funket kjempebra, tross mye folk. Han løp inn på tiden 1.20.04 på halvmaraton. En brukbar tid, for å si det mildt. Enda mer imponerende blir det når mannen kan fortelle at han gjennomsnittlig løper ca. 3 mil i uka (og er ganske fersk løper). Mulig det er en del som har lyst til å krype ned i fosterstilling og grine når de hører det? Jaja, noen er mer skapt for å løpe enn andre. Men gleden over løping kan vi alle ha, den er ikke avhengig av tiden man løper på (i hvertfall ikke bare...). Håper dere kom dere vel tilbake til Trondheim, og så håper jeg vi sees igjen på løp en gang.

Håper for øvrig alle hadde det like gøy som meg i går. På samme måte som jeg sto opp med et smil, la jeg meg med et smil om munnen, mett av inntrykk. Til neste år håper jeg å være blant dem som mottar heiing, men om det skulle skjære seg igjen så er det slettes ikke så verst å være OM-tilskuer heller.

7 kommentarer:

 1. Tre mil i uka ja, men det gjennom hele året. Det blir gjerne ltit mer gjennom sommeren. I juli og august logget jeg henholdsvis 188 og 203 km.

  Ellers var det veldig trivelig å hilse på. :-)

  SvarSlett
 2. Du gjorde en forskjell for mange denne løpsdagen Adelheide, det er jeg sikker på. Og endeliiiig et bilde av meg der jeg har begge beina over bakken, og det ser faktisk ut som jeg løper. Stilig - in motion:) All gåinga og heiinga di kvalifiserer til minst én Oslo maraton-medalje! De som ikke har prøvd å heie, vet heller ikke hva de går glipp av. Det var artig å få med seg hel- og halvmaraton etter 10'rn. Håper foten ikke fikk seg alt for mye belastning i går!

  SvarSlett
 3. @Jan Frode: ikke vær så beskjeden nå! :o)

  @Mette: Jeg ser aldri ut som om jeg løper på bilder. Og ja, det er utrolig gøy å heie. Tross at man får lite tilbake, stort sett (før etterpå). Men det har jeg full forståelse for. Folk som heier på meg bruker å si at jeg har gitt "the evil eye" tilbake... Er man sliten, så er man sliten. :-)
  Innimellom ser man at heiingen man har gitt fører til en fartsøkning hos den man heier på - og da er det gøy; man skjønner at man har bidratt!

  SvarSlett
 4. Adelheid, det er utrolig at du ikke kjente en sjel i løpsmiljøet for noe få små år tilbake.... når vi så hvor mange du heiet på under OM på Søndag så er det ganske utrolig!! Du er ei flott jente så det er ikke rart at du har fått mange nye venner altså; og jeg håper du klarer å løpe maraton igjen.... det fortjener du!!! Og hvis ikke så føler jeg nesten at jeg plikter må løpe et maraton for deg (og det har jeg jo lite lyst til!!!). SÅ: BLI BRA IGJEN, DU MÅ BLI BRA IGJEN! :-)

  SvarSlett
 5. Veldig synd du ikke kan bli med å løpe nå. Håper det er positiv utvikling. Viktig med folk som heier men du hører jo til blant deltakerne (c:

  SvarSlett
 6. Håhåhå, nå har du sagt det Silja! Men jeg tror faktisk at jeg ønsker sterkere å løpe maraton igjen enn du ønsker å slippe (om mulig...).

  Takk, Janicke. Men begge deler er gøy altså - så lenge man har muligheten til både å løpe og heie. :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails