I'm on a ride - fast - to where I don't care!

torsdag 29. april 2010

SRM-rekorden tilbake der den hører hjemme!

I fjor begynte jeg å løpe Sognsvann rundt medsols en gang i blant. Dette er et arrangement som jeg anbefaler alle sterkt å delta på. Mer inkluderende og hyggelig idrettsarrangement skal du virkelig lete lenge etter. Her deltar alt fra norgeseliten til barn, og et bedre lavterskeltilbud innen løpekonkurranse enn dette kjenner ikke jeg til. All honnør til de som arrangerer.

Uansett, i tillegg til å være et hyggelig arrangement er dette også et sted hvor alle, tom jeg kan sette rekorder innen løping. De har nemlig et system med aldersrekorder. På ett av de aller første løpene jeg løp i fjor, satte jeg aldersrekord for 34-åringer på 3-rundern. Det vil si at jeg offisielt er den raskeste kvinnen på 34 år som har løpt tre runder rundt Sognsvann, hey, hey, hey! Mulig dette forteller mer om at 34 år er en slapp alderskategori for kvinner, enn om rekorden og min fart. Kvinnerekorden på 3-rundern er 10 min raskere enn min tid, for å si det sånn...
Men gøy var det uansett, jeg er ikke direkte bortskjemt med å sette rekorder i noe som helst.

Senere i fjor sommer, som oppkjøring til Oslo maraton, åpnet de for 4- og 5-runder i tillegg til de tre vanlige distansene, og da var det fritt fram for nye rekorder. Så 34-årrekordene på disse to distansene er også mine.

MEN: det er et skår i gleden her. Kun kort tid etter at jeg hadde satt min rekord på 3-rundern, ble den gruset vilt og hemningsløst av en samfylking av meg med en langt mer imponerende merittliste innen løping enn undertegnede, nemlig Brynhild Synstnes. Helt i orden det, og jeg tenkte ikke mer på det. Gøy å ha smakt på rekordrusen én gang i livet, tenkte jeg...
Så ved en tilfeldighet oppdager jeg for en kort stund siden av vedkommende slettes ikke er født i samme år som meg, men er fire år eldre. Så det er mulig hun har gjort seg fortjent til en rekord, men ikke min! Jeg måtte derfor sporenstreks sende en epost til rette vedkommende og forlange rekorden min tilbake. Rett skal være rett, og rekorden er nå tilbake der den rettmessig hører hjemme.
Takk for det, Heming!
Dette skal selvsagt feires med den dyreste champagne og fyrverkeri, eller mer realistisk; en forsiktig løpetur i morgen tidlig for å kjenne på formen.

Jeg er etter denne oppklaringen nå den lykkelige innehaver av tre aldersrekorder på Sognsvann, så lenge det nå enn varer. Regner med at de står for fall når en ny sesong nå har åpnet, og skal med glede passere dem videre. Men inntil noen kommer og tar dem, soler jeg meg i glansen av meg selv, og nyter å være i rekordselskap med en rekke storheter i løpemiljøet.

Foreløpig denne våren har jeg ikke fått avlagt noen besøk på SRM, fordi jeg har vært og fortsatt er syk. Men jeg skal komme sterkt tilbake utover sommeren. Rekordenes tid er forbi, 35-åringer, og stort sett alle aldre etter det, er laget av et mye raskere og seigere materiale enn 34-åringer. Men muligheter til rekorder eller ei, jeg stiller uansett... Gleder meg!

4 kommentarer:

 1. Hehe, bra jobba! Jeg hadde/har også en aldersrekord på 3 runderen, men jeg vet altså ikke om den står:-)


  Støtter 100% all SRM-honnør!

  SvarSlett
 2. Vet du ikke det, Siri - har du ikke kontroll på rekordene dine?... Hallo?!!! ;)
  Da er du bra bortskjemt altså.

  Vi er jo i samme gullårgang? Silja også tror jeg at jeg har sett? Da blir det kamp om rekordene i åra som kommer... :D

  SvarSlett
 3. Yo! Godt jobba damer!! Dere skal virkelig sole der i glansen over aldersrekordene! Det er utrolig bra! Jeg blir vel 35år i år (når jeg tenker etter....) men noen aldersrekorder har jeg ingen planer om;-) I kombinasjon med at jeg stadig forsøker å "komme i form" så er jeg vel relativt ufarlig i denne "konkurransen" ;-) jeg småler! Men dere to har jo all grunn til å knive siden dere allerede har vært inehavere av aldersrekorder!! :-) Løper du uttak i dag Adelheid? I såfall lykke til! Gir du litt mer gass enn hva jeg klarte så blir det bra!! Silja (eller Petrine :-) )

  SvarSlett
 4. Takk, Silja! Når vi alle "kommer i form" blir det knallhard fight om rekordene i gullårgangen, tenker jeg, hehehehe...
  Skulle egentlig på uttaksløp i dag, men ombestemte meg på vei ut døra. Fortsatt småsyk og da er vel ikke akkurat det å presse seg til det ytterste og frysing i regnvær tingen - på tide å være littegranne fornuftig - tar nok en hviledag i stedet. Satser på at alt er så meget bedre på tirsdag, siste sjanse er vel da. Satser på at vi sees på mixlaget! :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails