I'm on a ride - fast - to where I don't care!

mandag 16. desember 2013

Go hard or go home!

Jeg har pålagt meg selv en streng regel: kun én ny idrettsaktivitet i året kan jeg få lov å begynne med. Noe mer har jeg verken råd eller tid til. I 2013 var den nye aktiviteten rulleski. Til neste år går jeg all in. 2014 blir et år hvor midtlivskrisa strammes nok et hakk.
Olympisk distanse: 1500 meter svømming, 40 km sykling og 10 km løping - og det på "hjemmebane" (Sognsvann/Maridalen)
Har hatt lyst til å prøve triatlon i mange år, men synes utstyrskravene har vært tilnærmet uoverkommelige. I tillegg har jeg hatt mest lyst til å konsentrere meg om å bli en så god løper som mulig. Det er jo den idretten av de tre som inngår jeg har minst erfaring med. Men jeg merker at jeg ikke er så gira på å jage perser og gode tider som jeg var i starten. Etter alle skadene er jeg bare veldig fornøyd med at kroppen fungererer sånn noenlunde.

Utstyrskravene synes jeg fortsatt er tilnærmet uoverkommelige, så jeg kommer ikke til å ha det ypperste av utstyr når jeg står på startstrek i august. Men jeg må uansett ha ny sykkel til neste år - for Finsen trenger større investeringer enn jeg er villig til å koste på ham. Så jeg vet hva junilønna skal gå til.

Jeg har tenkt å toppe dette ytterligere i 2015. Men det skal jeg fortelle om når den tid kommer.

12 kommentarer:

 1. Du imponerer! Løping og svømming er greit, men den syklingen er bare å utrolig kjedelig (synes nå jeg). Det skal bli spennende å se hvordan det går. Har du tenkt å delta i andre løp i forkant? Eller blir debuten i august?

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes det definitivt er mye, mye verre å svømme fram og tilbake i et basseng enn å sykle en langtur. Da kan man være ute og kommer seg langt av gårde.
   Har bare tenkt å delta i Oslo tri til neste år. Kanskje sånn treningstriatlon på Bogstad om jeg rekker. Må jo trene litt først, og dessuten har jeg jo så innmari mye annet jeg skal gjøre i 2014 også. Jeg er uansett ganske selvsikker, og tror jeg kommer til å fikse det helt greit. Men må øve på den skiftinga mellom grenene - synes nesten det ser vanskeligst ut. :-)

   Slett
 2. Kjør på Adelheid:) Kan bare bli moro!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Har ingen planer om at det skal bli noe annet enn gøy, nei. :-)

   Slett
 3. Stå på, du kommer helt sikkert til å få mye moro. Men blir jo veldig nysgjerrig på de videre planene dine ....

  SvarSlett
  Svar
  1. De avsløres når de forlater tankestadiet og nærmer seg realisering. Fortsatt mange luftige drømmer om hva slags idrettsutøver jeg skal bli når jeg blir stor. :-D

   Slett
 4. Jeg velger "go home". Tri er ikke noe for meg, med så lave temperaturer i vannet som vi har i Norge. #brajobbettildeg

  SvarSlett
  Svar
  1. Var vel derfor en eller annen smarting fant opp våtdrakten det da... Men takkar! :-)

   Slett
  2. det er kaldt selv med tørrdrakt når man er en skikkelig vassfis.

   Slett
  3. Hahaha, vassfis. Den skal jeg huske på. Selv hadde jeg kallenavnet "vassrotta" i oppveksten - en helt motsatt kategori av "vasskapninger". :-D.

   Slett
 5. (irriternde at man ikke kan kommentere fra Ipad/ Iphone...)
  Jo, dette er knall! Så vidt jeg minnes riktig, svømte du jo riktig så mye for et par å tilbake og det ganske fort også? Og så ahr du jo syla masse med stålhingsten din og har masse pønsj i bena. Og løpe, det kan du! Å sette dette sammen går fint med litt trening. Tommel opp for deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.
   Tok opp igjen svømmetreningen den perioden jeg var så skadet at det var det eneste jeg fikk lov til. Men var ute av bassenget så fort jeg fikk lov til å trene ute igjen. Har jo tilbrakt mesteparten av barndommen i klorvann, så jeg er ikke så redd for svømmebiten. Må bare gidde å trene på det. Synes det er veldig kjedelig. Men kanskje når jeg har et mål med treningen.
   Blir nok uansett mest løpetrening framover også. Svømming og sykling får jeg ta litt attåt ut over sommeren.

   Slett

Related Posts with Thumbnails