I'm on a ride - fast - to where I don't care!

lørdag 25. februar 2012

Påskevær og dårlig skiføre

Årets første antydning til solbrent nese, sikkert ikke den siste...
Fredag hadde jeg unnet meg en feriedag, og siden min regel jo er at fritid måles i tilbakelagte kilometer, måtte det bli en skitur denne dagen. Været var fantastisk, men dessverre kan ikke det samme adjektivet brukes om skiføret. Etter tirsdagens veldig lite morsomme forsøk på skitur fra Kjelsås, sjekket jeg hvordan det sto til med føret lenger inn i marka. Tok 9.55-toget fra Grefsen til Movatn. Gikk derfra i veldig glatte løyper til Gørjahytta.
I solveggen på Gørjahytta
Som sagt, været var helt fantastisk - føret var det ikke. Gikk ganske greit opp til Tømte, siden løypene nylig hadde blitt kjørt, Men det var både hardt og glatt, så det gikk saktere enn normalt. Fra Tømte og inn til Gørja var det ekstremt glatt og hardt, og jeg var redd.
Det er ikke noe moro å gå på ski når man bare er redd for å falle og slå seg. Så jeg koste meg litt i sola på Gørja og tok samme veien tilbake. Normalt er bakkene ned fra Tømte bare morsomme, men når det er skarpt føre som nå, ble det i overkant heftig etter min smak. Var ganske lettet da jeg kom meg helskinnet tilbake til Movatn.

Er dette slutten på skisesongen for i år? Ingenting på yr som tyder på at det skal bedre seg i hvertfall.
Vårtemperatur og ingen snø - tidlig vår i år
Kjedelig, nå som jeg hadde fått klarsignal til å gå langturer. 10. mars er jeg påmeldt skirenn, men det ser ikke ut til at jeg får trent noe til det. Så da er det vel bare å stille til start og håpe på det beste... Om det er snø nok til å avvikle rennet da?...
6. mars er det skidag på jobben, og jeg er påmeldt. Skituren går fra Stryken til Sognsvann. Blir det sykkeldag i stedet?

Siden sola strålte i dag også, tenkte jeg at jeg skulle varme opp til min faste lørdagskettlebellsøkt ved å jogge opp til Nydalen. Men turen ble litt lenger enn som så. Det var så deilig å løpe i sola, tross at det var glatt, at jeg fortsatte på gangveien oppover Akerselva mot Kjelsås. Men etter Nydalen var det speilblankt, så det ble tripping i stedet for løping. Kom meg opp til Kjelsås uten å slå meg, og løp Grefsenveien ned igjen til Nydalen. Etter å ha løpt hjem igjen etter innendørsøkta, ble det ei mil løping på meg i dag. Har ikke løpt ei mil på en dag siden juli 2011. Så det føles utrolig godt.
Pulsen ligger litt høyere når jeg løper nå enn den gjorde i sommer, men det føles lettere å løpe enn jeg hadde trodd etter et så langt avbrekk. Måtte det ligge mange fine løpeturer i min framtid.

I morgen skal visst sola skinne da også, så mest sannsynlig drar jeg ut og lufter sykkelen og prøver hvordan vinterdekkene fungerer på glatte skogsbilveier.

2 kommentarer:

  1. Knallbra :-) Og hvilken opptur å løpe 10km!! Velfortjent!! Vi ses plutselig

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, opptur. Særlig at det tross alt gikk så lett. :)

      Slett

Related Posts with Thumbnails