I'm on a ride - fast - to where I don't care!

torsdag 15. september 2011

"Gode nordmenn løper ikke sakte"

Kjetil Rolness har skrevet et innlegg i Dagbladet med tittelen Gode nordmenn løper ikke sakte.
Anbefales for de som ikke har lest den.

Jeg har skrevet om temaet flere ganger selv også, hvordan nordmenn og svensker (m.fl.) innstilling til mosjonskonkurranser skiller radikalt fra hverandre. Veldig enig med Rolness i det han skriver. Jeg ser at massemønstringstrenden er på vei inn i norske arrangementer også, men det er fortsatt langt igjen.
Hvis du vil delta på en skikkelig løpefest må du til Sverige, og jeg anbefaler alle å delta på svenske løp. Særlig på de store er det fantastisk stemning. Mange av heiaropene jeg fikk fra ukjente både i Stockholm og i Gøteborg vil jeg huske for alltid.

Samtidig, som den gode nordmannen jeg er, jeg skal ikke bare gjennomføre - jeg skal ha en god tid også... Greia er bare at den ene holdningen ikke behøver utelukke den andre - det er plass til oss alle.

3 kommentarer:

 1. Nå gjelder det å mobilisere Oslos befolkning til å benke seg gatelangs med kubjeller og heiarop den 25. september for å klappe fram alle de som har slitt ned dørstokkmila, de som løper med startnummer for første gang eller skal løpe sin første maraton, og ellers alle andre som tar beina fatt. Vi vet jo at Oslofolk kan stille entudiastisk opp som sportspublikum (ref ski-VM), bare de går ut av stua si. Søndagen skal tilbringes langs løypa, også etter endt løp, og jeg antar du også skal stille med campingstol, termos og solidarisk entusiasme for alle som løper. Håper at det går fremover med foten din!

  SvarSlett
 2. Visste ikke at forskjellene var slik, siden jeg ikke har deltatt i løp i andre land (heller ikke så mange i Norge). Du har rett i at det er viktig at det er plass til alle - både de som tar det som en fest og de som vil ha best mulig tid.

  SvarSlett
 3. Da synes jeg du skal ta deg en tur til Sverige, Lille søster. Göteborgsvarvet f.eks. er en opplevelse for livet. Fest fra start til slutt, og heiing nok til alle! :o)

  Jeg skal skrike meg hes på alle tre distansene neste søndag. Tross at jeg ikke kan delta seg, så gleder jeg meg faktisk veldig til OM også i år. Planlegger å overføre all energi jeg kan oppdrive til dere som er ute og sliter.

  I fjor da jeg løp på Karl Johan slo forskjellen meg virkelig; det sto masse folk der, men det var helt stille. Ingen heiet. Skrekkelig!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails