I'm on a ride - fast - to where I don't care!

mandag 18. januar 2016

Sykle til jobben 2015: Flere rekorder og flere premier

Sykkeltelleren på Tåsen er ikke så god til å gjette temperatur, men telle kan den.
I 2014 satte jeg rekord i antall dager jeg syklet til jobben, og vant hovedpremien i UiOs sykle til jobben-aksjon. Dette gjentok jeg i 2015. I fjor ikke bare satte jeg ny rekord, jeg knuste den forrige. Endte med å sykle hele 192 dager til jobben i 2015 (og da har jeg heller underrapportert enn overrapportert). Jeg mente at jeg kunne ha syklet enda noen flere hadde jeg ikke hatt noen uhell med punkteringer, reparasjoner ol. I tillegg vant jeg ikke bare hovedpremien i sykkelaksjonen, jeg vant jammen meg månedspremien i november også. Juhu!
Årets gavekortfangst
Jeg nok ikke har vært alene om å sette rekord i å sykle til jobben i år. Har fulgt med på sykkeltelleren på Tåsen, siden jeg sykler forbi den til og fra jobb hver dag. Tror sluttresultatet på den ble rett i underkant av 300 000 passeringer i 2014. I år bikket vi 300 000 i oktober. Bra jobba, folkens. Men i 2015 synes jeg vi skal fleske til å gå for 500 000. Er dere med?

Det skjer veldig mye på sykkelfronten for tiden, og med nytt byråd håper jeg veldig at det er mer på gang - og at tiltakene kommer raskere.
Ingen tvil om at det er en økning i antall syklister, og at det er flere enn meg som har funnet ut at sykkel er raskest, billigst og mest praktisk. Det er veldig mange som tror jeg sykler for trimmens skyld, men det er det i ikke - selv om det er en fin bonus. Jeg sykler fordi det er det overlegent beste transportmiddelet; raskest og billigst. Dessverre blir man svett av det, og det er ikke så praktisk. Men det slipper man med elsykkel. Min neste sykkel blir nok en elsykkel; en lastesykkel med kasse foran. Det ønsker jeg meg, veldig. Men de er like dyre som en liten bruktbil, så jeg må spare litt først. Selv med byrådets nye sponseordning blir det foreløpig for dyrt.

De siste årene har det som sagt skjedd en del. Jeg tror at Oslobys sykkelpatrulje og Oslo kommunes sykkelaksjon har fått mange nye jobbsyklister på veien. Det ble merkbart flere syklister på veien etter at media begynte å skrive om det positive ved å bruke sykkelen som transportmiddel. Kjempepositivt!

Dessverre har jeg ikke fått vært med på folkemøtene som har blitt arrangert, men jeg har gjort bruk av andre kanaler. Jeg har i løpet av året meldt inn flere saker både til Bymiljøetaten og Veivesenet, og alt har blitt fulgt opp. Så nå har det både blitt ordnet snøbrøyting av sykkelfeltet i Maridalsveien og det har blitt bedre oversikt i et farlig kryss m.m. Så håper jeg at flere ting er på vei. Kjempebra service!

For året som kommer blir det nok ingen ny rekord, siden jeg starter med to uker sykemelding. Dersom kulda fortsetter, vil jeg også miste noen dager, siden jeg lar sykkelen stå når det er lavere enn -10 grader. Luftveiene mine er ikke så glad i kulde.
Men når det kommer til antall kilometer vil jeg nok slå fjoråret. Jeg fikk et par kilometer lenger sykkelvei til jobb da joben flyttet kontorer i begynnelsen av desember. Når jeg bytter jobb 1. april får jeg mer enn dobbelt så lang reisevei, så da begynner jeg virkelig å spise kilometer. Men siden jeg uansett har tenkt å satse på sykling i 2016, er de ekstra transportkilometerne hver dag ren bonus. Men jeg må nok vurdere å velge cyclocrossen i stedet for den jeg bruker til jobben i dag. I følge sykkelreparatøren har jeg uansett greid å sykle sønder og sammen den jeg kjøpte i fjor. Bra jobba på én sesong!
Ut med den...
Og inn med den...
Er det flere som har oppdaget gleden ved å sykle på piggdekk der ute?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails