I'm on a ride - fast - to where I don't care!

tirsdag 23. oktober 2012

Skavankrapportering - oktober

Jeg er jo selveste dronningen av småskavanker, så her er en oppsummering av status på skrotten per 23.10.12:
Betennelse i tibialis anterior: 0
Hjerteproblemer: 0
Mortons metatarsalgia: alltid latent, men ingen kjenninger for øyeblikket
Irritasjon i beinhinnene foran på leggene etter over to km siste liten løping i gummistøvler: 2
Langvarig betennelse i tommel etter lang og kald sykkeltur med kranglete gir: 1
Ribbein ute av posisjon i øvre del av ryggen: minst ett
Anstrengelsesastmaplager: veldig lite etter at jeg begynte med inhalator
Småforkjølelse: 1

Alt i alt: jeg er i kjempeform!
Før jeg la om livsstilen hadde jeg nesten ingen plager, var aldri til legen, visste ikke hva en kiropraktor eller fysioterapeut drev med osv. Men alt dette har jeg grundig kjennskap til nå.

Siste nytt er at jeg i dag har vært hos en kardiolog (hjertespesialist) for å ta ultralyd og stresstest av hjertet. Grunnen er at fastlegen min oppdaget at jeg har en bilyd på hjertet da jeg var hos ham for å få hjelp med astmaplagene. Siden jeg har defekte hjerteklaffer i familien, var det greit å sjekke det ut. Men grunnen til bilyden var den samme som gjør at jeg ikke kan sove på venstre side om natta; hjertet er i kjempeform og pumper veldig, veldig hardt. Bra utgang på den undersøkelsen altså.

Jeg har testet å løpe igjen, og har ikke kjent noe i leggen. Så det hjalp tydeligvis med to uker helt løpefri. Veldig glad for det. Men tar det med ro litt til, og løper bare et par rolige turer i uka nå. Så kjører jeg heller spinning som kvalitetstrening en stund framover.
Smerter i høyre tommel og ribbein ute av posisjon påvirker verken løping eller spinning, så det tar jeg med stoisk ro. Det er bare veldig kostbart (og smertefullt) å måtte gå til kiropraktor for å få banket ribbeina på plass igjen hele tiden.

I tillegg har alle på jobben vært helt slått ut av et forkjølelsesvirus og ligget under dyna i dagensvis, med ett hederlig unntak; meg. Jeg har også fått viruset, men har bare småplager. Så det har ikke gått ut over treningen i det hele tatt.

At jeg må ha opparbeidet meg en slags status i småskavankmiljøet er følgende melding jeg fikk på Facebook denne uka et bevis på.
Jeg lar selvsagt vedkommende få være anonym. Men er beæret over at personen føler at jeg er en som har forståelse for slike disponeringer av livet og lønnsinntekten. For ja; visst blir man litt småskadet innimellom - men ikke f... om det stopper oss. Gjør det vel? Langdistanseløping er uansett ikke for pingler.

6 kommentarer:

 1. Godt å se du har likesinnede venner ;) Men ellers synes jeg du er forbilledlig fornuftig for tiden! Lykke til med gradvis løpetilvenning :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt fornuftig, og litt ikke så fornuftig. Tipper det går opp i opp jeg. Godt det er likesinnede der ute, ja... :D

   Slett
 2. Ja du er i kjempeform!!! Må si jeg har ikke vart bort fra jobben på mange år pga sykdom. Siden jeg begynte å trene til maraton; 2 uker pga forstuet ankel, 8 uker pga brukket hånd, 5 dager pga avrevne muskelfibre. Skjer det mer under trening så lyver jeg heller og sier at jeg har influensa. Men sport er sunt! Lykke til med spinning bra at ❤ ditt er ok

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehehehe, ja - det blir jo litt av hvert når man skal presse kroppen til de ytterste uten et fullt apparat rundt seg til å passe på en. Men vi får håpe at alle småskavankene nå kan komme i stedet for de store problemene som mange får senere i livet. Heller aktivlivvstilssykdommer enn passivlivsstilssykdommer. :-)

   Slett
 3. Ha,ha, må le litt! Ja, idrett er sunt! Når man får slike skader og skavanker bruker jo alltid folk det som et bevis på at det er best å la være å trene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, jeg vet. Hører det stadig vekk. Nettopp derfor jeg må snakke så høyt om det. Heller betennelse i leggen enn diabetes 2 og hjerteinfarkt.

   Slett

Related Posts with Thumbnails