I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 15. april 2012

Uventede virkninger av "sykle til jobben aksjonen"

Den 25. april starter årets Sykle til jobben-aksjon for resten av landet. Min egen aksjon startet allerede den 2. januar. Da gikk jeg hardt ut, og hadde som målsetning å greie å sykle til jobben hele 200 dager i løpet av 2012. Dessverre ser jeg at det målet kommer jeg ikke til å nå. Det har vært for mange tjenestereiser, skiturer rett etter jobb (ikke lett å sykle med ski på bagasjebrettet), sykkelen har vært inne til reparasjon samt at jeg skal ha ferie innimellom, så da går ikke regnskapet opp. Men jeg skal fortsatt prøve å komme så nærme 200 som jeg bare greier. I uka som kommer, vil jeg runde 50 dager hittil i år. Det er jo ikke så verst det heller.

Finn to feil...
Men det har oppstått noen uventede bivirkninger av all syklingen, og dette har sneket seg fram uten at jeg har tenkt over det.
For et par uker siden oppdaget jeg at det hadde oppstått et hull grunnet slitasje på et meget ubeleilig sted på mine yndlingsjeans. Dette skjedde selvsagt på jobb. Visstnok har vi en ganske slapp dresscode der jeg jobber, men ett sted går grensen. Buksene var ikke så slitte ellers, så jeg skjønte ikke helt hvorfor de var så enormt slitte i baken. En titt på resten av buksene mine i skapet, bekreftet mistanken. Det var nemlig klare merker etter sykkelseteslitasje på dem alle. Billedbeviset taler for seg selv...

Så om folk ikke tror at jeg har syklet hele høsten og vinteren gjennom, så har jeg buksene som beviser det. Dette var en bivirkning av forsettet som jeg ikke hadde tenkt på, men Sykle til jobben-aksjonen medfører altså høyere jeansutbyttingshastighet. Godt det stadig er salg på H&M. For med den slitehastigheten jeg er oppe i nå, har jeg ikke råd til å slite ut dyre Acne-, Dieselbukser og liknende svindyre merkejeans annenhver måned. Så det blir kun billigmerker på meg framover, derimot blir jeg ofte å se i nye bukser.

9 kommentarer:

 1. Hehe, morsomt bilde! Og et ganske udiskutabelt bevis på syklemengden. Jeg for min del har fått en mindre snasen hårsveis av syklingen. Det blir flatt, stygt og flokete jobbhår i sykkelhjelmsesongen. Jaja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, man blir ikke så stilig av syklingen. Men heller sunn og sterk, ikke sant? :)

   Slett
 2. Sykkeltøygodtgjørelse- hvem kan man sende den regninga til?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, dette må være en sak for fagforeninga! :D

   Slett
 3. haha - men jeg lurer
  , hvorfor ikke sykkelbukse?

  SvarSlett
 4. Ja, jeg lurer også på hvorfor du ikke bruker sykkelbukse og skifter på jobb?

  SvarSlett
 5. Hm, da må dere nok bare fortsette å lure. Jeg bor midt i byen og bruker sykkelen som transport over korte avstander (og noen ganger litt lenger), uansett hva jeg skal ut på.
  Dersom man skal bytte til sykkelbukse og treningsklær hver gang man skal ut og transportere seg fra A til B, forsvinner hele poenget. Nemlig at det skal være raskeste og enkleste transportmiddel. Heller en slitt buksebak enn å måtte tenke på at man skal ta med ekstra klær og masse ekstra styr rundt det å bruke sykkelen. Ut døra, på sykkelen og framme ved kontorpulten på rett i overkant av 15 min - det er fantastisk! :)

  SvarSlett
 6. Jeg har gitt deg en bloggpris, se: http://www.treningsiver.blogspot.com/
  Send videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Skal se om jeg får til det. Lite tid til blogging for tiden. :)

   Slett

Related Posts with Thumbnails