I'm on a ride - fast - to where I don't care!

onsdag 25. april 2012

Favorittdingsen

Da jeg var barn hadde vi en LP med soundtracket til musikalen Sound of Music, og på den er det en sang som heter My favorite things som jeg husker veldig godt.  Og favorittdingser har vi vel alle, ikke sant?
Jeg har særlig én som jeg virkelig er glad i,  må vel nesten kunne kalle det kjærlighet (om det nå er mulig å elske en ting). Dette er riktignok en treningsblogg, men dingsen det er snakk om har lite med trening å gjøre. Derimot er den vel mer et eksempel på latskap satt i system - det er nemlig min fantastiske elektriske Peugeot pepperkvern med lys og livstidsgaranti!
Helten i sentrum
Foruten trening er en annen stor lidenskap i mitt liv mat og matlaging. Elsker å lage mat, både til meg selv og andre. Det samme gjelder å spise den. Jeg liker det meste og prøver alt. Derfor har jeg også investert i mange kjøkkendingser, både nødvendige og unødvendige. Noen blir liggende i en skuff å støve ned, andre brukes hver eneste dag, som min Peugeot. Føler meg nesten handikappet dersom jeg må lage mat et sted hvor de tror det går an å leve uten elektrisk pepperkvern, for det gjør det nemlig ikke!

Grunnen til at jeg måtte skrive dette ode til pepperkvernens fortreffelighet nå, er at jeg er i flyttemodus for tiden, og er i ferd med å begynne og pakke. I forhold til alle jeg kjenner, eier jeg egentlig veldig lite. Men på de områdene som teller, nemlig løping og matlaging, er jeg forholdsvis velutstyrt. Hos meg er det viktigere å ha 10 par løpesko og elektrisk pepperkvern enn flatskjerm-TV (jeg er innehaver av en 14 tommer reise-TV med innebygd VHS-spiller, og er stolt av det).

Når man begynner å pakke ned før flytting, så må man tenke på hva man bruker ofte og hva man bruker lite. Det man bruker ofte, må pakkes helt til slutt. Ut fra det resonnementet så pakkes pepperkvernen ned på samme tid som tannbørsten.

Om det går mye pepper her i huset? Jepp! Men middag uten nykvernet pepper og hvitløk kan etter min mening ikke kategoriseres som mat, og sånn er det med det...

Noen andre som har merkelige favorittdingser som de tør å fortelle om?

4 kommentarer:

 1. Jeg er ikke så flink til å lage mat men har også en ting som klarer meg ikke uten. En slik manuelt dings til å hakke løken. Uten ville vi ikke spise løk i huset! Lykke til med pakking og flytting. Spennende

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, flytting er spennende, ja. :)
   Jeg har også en sånn løkhakker (eller kanskje til og med to...), men de ligger nok i en skuff og støver ned. Uvisst av hvilken grunn, det er jo egentlig genialt - men for mye styr for en dame som ikke liker å vaske opp. Mener å huske at den har mange deler.

   Slett
 2. Min favorittdings er pulsklokka mi. Over alle andre dingser, liksom. På kjøkkenet er det stavmikseren. Den er den late kokkens venn. Det blir så mye mindre oppvask enn når jeg bruker den store kjøkkenmaskinen.

  SvarSlett
 3. Ja, enig i begge deler. Har også en veldig fin stavmikser med mye fint tilbehør. :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails