I'm on a ride - fast - to where I don't care!

tirsdag 23. august 2011

Krykker og klamp om foten

De siste to dagene har jeg vært hjemme fra jobb på grunn av kraftig øreverk. Lurer på hva sjefen sier når jeg dukker opp på jobb igjen med krykker?...
Krykker og en ultracool moonboot...
Hadde time på NIMI i dag, og den måtte jeg få med meg, øreverk eller ei.

Gikk inn på Ullevål stadion og følte meg tilnærmet frisk (i beina i hvertfall), og kom ut igjen som krøpling. Det vil si med en såkalt walker (en slags avtagbar gips) på venstre fot samt krykker. At det skulle være så alvorlig hadde jeg ikke trodd, men det var det altså (tretthetsbrudd i forfoten).
Skikkelig klamp om foten (til 250 kr. i uka - dyr sko)
Vel, de neste to ukene skal jeg altså stavre meg rundt på krykker. Jeg har aldri trengt krykker noensinne tidligere, men alt skal jo prøves her i livet, ikke sant? Moonbooten skal sitte på i hele seks uker framover.

På vei hjem forsøkte jeg meg på kunststykket å handle i en matbutikk med krykker. For et jævla forbanna styr. Tror jeg så rimelig grinete ut der jeg forsøkte å balansere handleposer, håndveske og krykker... Øreverk er heller ikke akkurat en tilstand som bringer fram det beste i en, så godt ingen kom i veien for meg på vei hjem.

Nå må jeg også skaffe meg månedskort. Jeg har bodd i Oslo i 16 år, og hatt månedskort tre ganger i løpet av den tiden. Skal vel få testet tålmodigheten bra framover, tenker jeg.
Jeg mangler helt pendlergenet. Inntil nå har jeg jo nærmest ansett det som en grunnleggende menneskerett å kunne gå eller sykle overalt hvor jeg skal til daglig (ergo: jeg har ikke bil eller den minste vage plan om å skaffe meg det). Jeg har tilogmed handlet hvitevarer og flyttet en madrass på sykkel.

De neste tre ukene er den eneste treningen jeg får gjøre å sykle med ett bein og styrketrening som ikke innebærer noen som helst belastning på fotsålene. Fun, fun, fun!
Om tre uker kan jeg begynne å svømme og vannløpe igjen - gleder meg allerede.

Jaja, jeg skal leve litt gjennom dere andre denne høsten, og skal komme å heie på så mange løp jeg bare kan. Merker at jeg den siste tiden har sett lengselsfullt på alle som er ute og jogger, og lurer på om de skjønner hvor heldige de er? Trolig ikke... Det skal jeg huske på når jeg eventuelt kan begynne å løpe igjen.

Dere som kan, vær snille og løp noen kilometer for meg i høst. Jeg håper å være tilbake til skisesongen.

12 kommentarer:

 1. Stakkar! Føler med deg. Jeg får heller ikke løpe noe (selv om jeg til tider gjør det litt) så jeg vet akkurat hvordan du har det med løpingen. Forsåvidt krykker også for det har jeg også godt på et par ganger! Du får virkelig mye medlidenhet fra meg ja

  SvarSlett
 2. Jeg burde nok ha lest innlegget ditt for jeg sutret og klaget meg igjennom mitt eget, kanskje jeg hadde rullet inn leppa noen hakk.

  , men tretthetsbrudd i forfoten, betyr det at det er framskritt og du full rehab er like rundt hjørnet? Krysser fingrene!

  SvarSlett
 3. Oh my god! (Det er ikke ofte jeg bruker slike uttrykk gitt). Det gode med dette monsteret av en gips er at du tvinges til ikke å bruke foten. Ro ro ro, ikke til fiskeskjær, men til foten trygt kan trås på.
  Jeg leste faktisk om trøtthetsbrudd i forfoten i tidligere i dag, før jeg leste din nyhet. Nå kommer de underkommuniserte skadene fra forfotbølgen til overflaten. Og balndt dem, trøtthetbrudd foran i foten. (Nå vet jge ikke om du er forfotløper men). Masse god bedring, og lykke til som krykkegjenger! Forkle med lomme og sekk blir helt nødvendige antrekk framover.

  SvarSlett
 4. Oj vilken chock - har inte läst på ett tag och så möts man av den här bilden... Förstår ju inte all norka men det positiva i det hela måste ju vara att du nu vet vad som är fel och kan göra något åt det! Stackars dig - gissar att du klättrar på väggarna... Jag har varit lat i sommar men nu ska jag ta tag i det hela och köra lite crossfit på jobbet! Ska tänka på dig och köra ännu hårdare! Stor kram Christina

  SvarSlett
 5. Takk for all støtte i denne tunge tid... :o)

  Hahahaha, forkle med lomme, den var god Mette. Jeg er nok dessverre ingen forfotløper, så der er det nok en spuriøs sammenheng.

  Kjør hardt for meg Christina, imens skal jeg klatre litt på veggene her hjemme... :D

  SvarSlett
 6. Hem, hva var det vi sa: "så lenge det er tretthetsbrudd er det håp"??? Uansett diagnose: kjipt er det men så lenge ting går over så er vi på den riktig siden, ikke sant?? Du er en harding så dette klarer du og vi heier ALLTID på Adelheid, sånn er det bare, så vi heier også nå!! Fra Malaga heier vi på deg:-) Jeg stikker over med en flaske vin til deg når jeg kommer hjem jeg; så kan du drukne noen sorger samtidig som vin helt sikkert også er bra for rask tilheling av tretthetsbrudd :-) Hang in there! Klem fra Silja og Tim

  SvarSlett
 7. Takk for hilsen fra bryllupsreisen til selveste Presidentparet... Dere har da slettes ikke tid til å lese blogger. Ut å trene! :o)

  Vin kan mottas kun på én betingelse, og det er at jeg får hjelp til å drikke den opp. Dere prøver vel ikke å få meg til å begynne å sitte hjemme og drukne mine sorger i alkohol på egenhånd?...

  SvarSlett
 8. Haha, nei jeg skal villig hjelpe deg med den vinen!! :-) Og tid til å lese blogger har vi kun mellom treningsøktene ;-) neida, Tim løper 12-15km hver formiddag men det tåler ikke mine ben, så da bruker jeg den lille fri-timen til å surfe litt! Vi ses plutselig!!! Take care

  SvarSlett
 9. Vad tråkigt att läsa! Åh varför måste skador drabba människor som faktiskt rör på sig. Jättetråkigt. Hoppas att du förbättras snabbt men att du ger den tid kroppen behöver.
  Hoppas att du kommer till Sthlm med jobb eller nåt så vi kan ses ändå.
  Kramar Julia

  SvarSlett
 10. Takk, Julia! :)
  Siden jeg ikke får trent som jeg vil i høst, eller har noen andre spennende reiseplaner for øyeblikket, så kanskje jeg skal bevilge meg en helg i Stockholm i høst? Skal ta en prat med Christina om det. Må bare se hvor mye penger som går med i medisinske utgifter framover. Skal du til Portugal i høst, Julia?

  SvarSlett
 11. Ja kom hit!
  Blir inga träningsresor för mig på ett bra tag. Ska få en ny kortisonspruta i morgon. Men jag har blivit jätteduktig på att alternativträna, funktionell styrketräning, så jag får endorfiner från det i alla fall :) Är rätt nöjd trots att jag saknar löpningen. Har väl lärt mig av mina misstag och tänker göra rätt denna gång.
  Prata med Christina så får vi höras mer!
  Kram

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails