I'm on a ride - fast - to where I don't care!

lørdag 13. februar 2016

Postoperativ oppdatering

Nå har det gått en måned siden operasjonen. Stingene er tatt, såret har grodd og jeg gjør kjedelige øvelser flere ganger om dagen. Delvis jobber jeg med å få opp styrken i leggen igjen, pluss at jeg fortsatt har meniskproblemet. Men viktigst er at jeg tøyer, og tøyer og tøyer, slik at jeg ikke mister den forlengelsen av muskelen som jeg fikk gjennom operasjonen. Var hos manuellterapeut for en uke siden, og da målte vi hvor mye lenger muskel jeg har fått. Hele tre - 3 cm faktisk. Det skulle bli sånn ca. 6500 kr. per cm det. Mye mer om man regner med oppfølging hos lege og manuellterapeut i forkant og etterkant.
Og sånn går no dagan...
Om det har hjulpet på det problemet som er forsøkt løst er for tidlig å si. Jeg har gått og stått veldig lite siden operasjonen, så jeg vet ikke hva som vil skje om jeg belaster hælen mer. Men er nøkternt optimist. Har så langt ikke hatt smerter i hælen i etterkant, kun vagt ubehag. Men helt borte er det definitivt ikke. Gir det noen uker til, så får vi se om det må gjøres flere (dyre) tiltak.

Så lenge menisken ikke er bra igjen, skal jeg uansett ikke løpe. Så jeg tar tiden til hjelp. Og tiden slås ihjel med styrketrening og stretching samt litt sykling. Men må ta det litt pent når det kommer til sistnevnte enda. Godt det ikke ser ut til å bli noe særlig til skiføre i år heller, så går jeg ikke glipp av noe... Satser på at det er bart og fint til påske, slik at jeg kan få trent litt før jeg drar til Mallorca i april. Bør ha sittet noen timer på et sykkelsete før det, ellers blir det au...

2 kommentarer:

 1. Huffa meg, når har eg leste meg gjennom innlegga på bloggen din frå i år, og oppdatert meg.
  Så tøft at du har gått så drastisk til verks med operasjon!
  Eg er litt sånn pingle av meg, hadde nok ikkje fått nokon til å klippe og forlenge musklane mine med det same... :/

  Men om det hjelpar deg, så er det jo glimrande!
  Godt at du i alle fall kan sykle litt da. Viss det er ei trøst, så har eg heller ikkje kome meg på ski i år, løypene er altfor langt unna for meg utan bil.
  Etter den eine løpeturen i januaren fekk eg ein kink i ryggen som blei til overstram brystmuskel og blablabla så har eg altså berre bytta frå den eine overbelastningsgreia til den andre :D :P

  Når det gjeld min(e) hæl(er) så kjenner eg faktisk innimellom litt ubehag men tenker at det kanskje ikkje er plantar fascitt lenger men berre tekn på at føtane mine har fått juling.

  Ikke så rart heller når eg driv med så tunge vekter som eg gjer - både knebøy og markløft får jo strekt musklane i beina og føtane ganske godt (eg brukar jo Fivefingers må vite) så tøying har eg slutta med ;)

  Mallorca, altså, skal du sykle der?
  Ååå misunneleg i såfall :)

  Ha fortsatt god rehabiliering/rekonvalescens eller kva det heiter, god bedring høyrdest for ille ut, men det er jo eigentleg det eg ønsker deg da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.

   Når man i utgangspunktet er veldig frisk og sprek, men ikke kan gå så mye som 1 km uten å få store smerter - og det er er permanent tilstand, da tror jeg hvem som helst kan finne på å legge seg under kniven. Denne skaden har gjort et stort inngrep i min livsskvalitet - og det går langt ut over det å kunne trene og konkurrerer på tidligere nivå. Dette er et kjempeproblem i hverdagen.

   Men om det hjalp så mye er jeg fortsatt ikke sikker på. Men verdt et forsøk.

   Skal på triatlontreningsleir på mallorca. Men siden jeg ikke kan løpe, blir det nok mest sykling og så mye svømming som jeg orker. Badredrakten har nemlig vært tørr veldig lenge.

   Forsatt god trening. :-)

   Slett

Related Posts with Thumbnails