I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 7. desember 2014

Ei helg i Skjetten svømmehall, spiker i hælen og noen flere ulykker (for de kommer jo sjelden alene)...

Altså, den siste uka har ikke direkte vært smooth sailing for min del. Det har vært opptil flere ulykker på hjemmebane. Delvis har dette gått ut over egen fysikk, men ved ukas avslutning har jeg også knapt en eneste fungerende hvitevare igjen i leiligheten. Vet ikke helt hva jeg har gjort, men karmaen er tydeligvis ikke god om dagen...
Oppvarmingsøvelser (foto: Isabel Frang)
Men først noe positivt som har med grunntemaet for denne bloggen å gjøre, nemlig trening.
Det har denne høsten vært flere tilbud om svømmecamper i helgene, men det har aldri passet. Men forrige helg hadde jeg endelig tid, måtte bare foreta en liten hormonell justering for å få det til (kommer tilbake til det). Flaks at det også var det absolutt billigste tilbudet jeg har sett til nå som passet. Så den helgen ble tilbrakt på triatlonsamling i Skjetten svømmehall.

Skjetten svømmehall er visstnok også et godt sted å være om man vil bli god!
(foto: Isabel Frang)
Jeg har som nevnt tusket litt med svømming før. Drev med svømming fram til jeg var ca. 13 år, men var aldri noe stortalent akkurat. Og det er et par år siden jeg var 13 år (nærmere bestemt 26!). Ikke kan jeg huske at jeg lærte noe særlig om teknikk den gangen heller. Vi bare svømte...
Tidlig en søndags morgen, veldig tidlig
Så det var en lærerik og slitsom helg. Det mest slitsomme med helgen var vel nesten å stå opp i otta. Vi skulle være ferdig skiftet i hallen kl. 08.30, og jeg måtte kjøre buss - tog - buss for å komme meg dit.
I tillegg passet helgen veldig dårlig med hensyn til min syklus, så jeg måtte stappe i meg hormoner ei hel uke for å kunne gjennomføre det (Primolut). Så her er det all in...
Jeg var i tillegg nesten invalid av stølhet etter en kettlebelltime før helga. Men heldigvis hjelper det med svømming.

Fikk spørsmål allerede etter første runde i bassenget om jeg hadde svømt før. Så det tydeligvis mulig å se, men det betyr ikke at jeg ikke har mye å lære - for det har jeg. Alle nivåer var representert, og jeg tror alle fikk bra utbytte av helgen. Så det var veldig bra.
Bra gjeng! (foto: Isabel Frang)
Den første dagen drev vi mest med teknikkøvelser. Den andre dagen fikk vi selv velge bane etter hvor langt vi ville svømme. Jeg la meg da selvsagt i den banen som skulle svømme lengst distanse, og fikk kjørt meg skikkelig. Var rimelig gele i armene etter den morgenøkta. Har jo ikke kjørt ei så tøff svømmeøkt på 26 år, så musklene var ikke helt forberedt. Men jeg kom gjennom - og ble inspirert.
Godt det var min tur til å få individuell tilbakemelding på ettermiddagsøkta. For da var det ikke mye krutt igjen i armene.
(foto: Isabel Frang)
Det var noen foredrag om triatlontrening mellom øktene. En av innlederne mente at overgangsøkter ikke er nødvendig å trene. Det er ikke akkurat min erfaring, så det sa jeg høyt. Fikk da tilbake at det kanskje skyldtes at jeg er i dårlig form. Oh, da skal jeg si at jeg ble sur. Ja, jeg er kanskje ikke så tynn og definitivt ikke ung lenger, men du skal passe deg for å skue hunden på hårene... Resultatene fra i fjor tilsier ikke at jeg er den dårligste trente triatleten i dette landet. Men takk for motivasjonen!
 Uansett, vi er forskjellige - og må trene forskjellig ut fra hvordan vi er satt sammen.
(foto: Isabel Frang)
Jeg greide å pådra meg en akutt strekk i leggen og langt opp i hamstring da vi skulle prøve oss på triatlonstart som avslutning på morgenøkta på søndagen. Det er mulig at det er noen barn på Skjetten som har lært noen nye banneord nå. For det kom dessverre "noen" høylytte gloser da det skjedde - og det var nok ingen i den hallen som ikke fikk det med seg. Det er bare så intenst vondt. Heldigvis satte det seg ikke voldsomt. Men det nappet stadig på ettermiddagsøkta.

Tragisk nok greide jeg å gjenta det med strekk i leggen denne helga - denne gangen i den andre leggen. Ikke ga det seg så lett som sist heller. Må være alderen som har begynt å ta meg.

Fikk også noe ufrivillig mitt første møte med årets julebrus den helga da ei dame inne på Kiwi på Strømmen, som nok gikk på noe sterkere enn paracet, slapp en 1,5 liter i gulvet rett foran meg, og jeg tok hele dusjen. Og etter det har ulykkene fulgt meg resten av uka.

Jeg har nå greid å opparbeide meg hele fire vondter i høyre fot. Så da var det jammen bra at jeg startet mandag morgen med å plante en spiker godt inn i venstre hæl. Endelig mandag...

Så den siste uke har jeg nesten ikke trent. Det er ikke lett å hinke på begge beina, bare sånn at det er sagt. Sykkelen min har vært på verksted i over ei uke, fordi de sliter med å få tak i vinterdekk til den, så det har ikke akkurat gjort det lettere å komme seg rundt.
I tillegg har jeg hatt noen dager med øreverk på høyre øre (igjen!). Har vært og fikset ganske kraftig på sålene nok en gang, for jeg var i ferd med å få en stor overbelastning på begge forføttene. Skal jammen ikke være lett dette.

Og som nevnt i innledningen er jeg ikke venn med elektronikken for tiden. TV-en min har røket. Så nå har jeg oppgradert fra 14 til 28 tommer. Varmluftsfunksjonen på stekeovnen forsvant med et smell forrige helg, og denne helga rusla vaskemaskinen med et enda større smell (med røyk). Billig!

Men den 2. desember var det 9 år siden jeg sluttet å røyke, så hvis vi tenker på hvor mye jeg har spart på det, så har jeg råd til noen nye hvitevarer.

Har løpt sju kilometer i dag uten å halte. Satser på bedre karma og mer trening i uka som kommer. Puh!
Har også vært og kjøpt meg Hokasko. Alt må prøves i desperasjonens stund, selv om jeg har sagt at jeg ikke ville ha Hokas. Men i nøden spiser fanden fluer. Håper de hjelper meg, slik at jeg får løpt litt i vinter.
Ikke akkurat minimalistiske sko...

4 kommentarer:

 1. Hoka sko er fantastisk gode til rolige langturer! Var veldig skeptisk da ekspeditøren på Løplabbet kom med disse, men jeg var frelst fra første stund og har ikke angret på kjøpet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre. Jeg gir det i hvertfall et forsøk, selv om de er stygge som juling... :-D

   Slett
 2. Åå fytti: Strekk i begge leggane, TV i stykke, brus-dusj, øyreverk, sykkelreparasjon osv.. ja det skjer gjerne mykje på ein gong, når det først skjer..
  Håpar det roar seg snart for deg! :)

  Altså den kommentaren du fekk av han som meinte at overgangsøkter ikkje er nødvendig er jo toppen på frekkhet og arroganse (jaja det finst verre, men likevel - så snevert!?) Godt gjort av deg at du snakka imot. Eg er ganske skeptisk mot foredragshaldarar/trenarar som tenker så smalt - det er mange veier å nå eit mål.
  Og det vil alltid vera delta meininger og forskjeller mellom folk, så eg synst han var frekk. Men han hadde sikkert ikkje noko godt poeng å kome med, så då måtte han tyde på til noko så overflatisk.
  Dave Scott f.eks. har stor tru på overgangsøkter. Joe Friel har det også, trur eg.

  Ein treng sikkert ikkje trene overgangsøkter for å prestere bra, men om ein sjølv kjenner at ein har nytte av det, så har det også nytte, ferdig med det.
  Huff eg blir litt provosert av folk som trur dei veit alt, og er så skråsikre.

  Så uflaks med strekk i leggen!
  Det heng nok litt saman med plantar fascitt (men har du det fortsatt altså, eller er du eigtl kvitt det?), det tydar på at du kan ha stiv leggmuskulatur, så du får prøve å tøye forsiktig, ofte. Eg kjenner at det hjelpar PF-foten min/føtane mine når eg tøyar leggmusklane, er berre ikkje så disiplinert at eg gjer det ofte nok.

  Ja Hoka skoene kan ein jo diskutere kor kult dei ser ut, men med litt godvilje kan ein jo tenke seg at dei er litt kule. Dei er berre så veldig sære, kan jo ikkje samaliknas med "vanlege" løpesko.

  Eg synst dine var ganske fine eigentleg.
  Dessutan ser dei ganske vanlege ut ovanfrå, eller gjer dei ikkje?

  Slike skal eg få meg au neste år, men enda så blir det ingen løping på meg.
  Men er spent på korleis du likar desse, eg har enda ikkje høyrt noko negativt om Hoka skoene, så eg er spent!
  Lykke til ja!
  Og god bedring til overstrekte musklar!

  SvarSlett
 3. Jeg er ved godt mot. Det kunne virkelig vært mye verre. :-)

  Han var jo leid inn for å fortelle hva han mener og hvordan han trener - og har jo helt klart meritter å vise til som gjør at han bør lyttes til. Samtidig krever det litt kompetanse fra en tilhører. Det er jo ikke slik at det som fungerer for andre fungerer for meg, og det er opp til meg å finne ut av det. Det er en del individuelle forskjeller ute og går. Grunnen til at jeg ble så snurt er vel mest at jeg er veldig hårsår når jeg føler at jeg blir negativt vurdert på bakgrunn av utseende :-D

  Krampene skyldes litt dårlig blodsirkulasjon i beina og 1. overbelastning og dehydrering og 2. alkohol...

  Skal fortelle hva jeg synes om Hoka etter hvert. Men at jeg synes det er stygge som juling endrer seg nok ikke. Jeg synes de lekreste skoa er de mest minimalistiske konkurranseskoene - og dette er rake motsatsen av det.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails