I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 19. februar 2012

Uteløping

Det har blitt mest skigåing i de siste ukene, men det har nå fått en brå slutt.

Jeg begynte å få mer og mer vondt i foten i forrige uke, og denne uka har det blitt akutt. Gikk en teknikktur på tirsdag som var lite oppløftende. Vondt fra første steg. Jeg valgte å teste det litt likevel, og smerten avtar ettersom man blir varm. Så det er da noe. Men desto verre etter trening.

Jeg tror det er en sene under foten som har blitt irritert, og det er den nye fotsengen som er grunnen. Fikk den justert forrige fredag på bakgrunn av dette, men da var det allerede gått for langt.

Skikkelig catch 22 dette; jeg må bruke fotsenger for å hindre at nervene mellom de mellomste tærne kommer i klem, men fotsengene er svært stor belastning for andre deler av foten (stortåa og bakover fotbuen). Dette var bakgrunnen for tretthetsbruddet jeg pådro meg i fjor sommer/høst, og vil jo ikke at det skal skje igjen.

Torsdag tok jeg helt fri for at foten skulle få ro. Siden jeg ikke hadde kjent noe ubehag i foten på torsdag, valgte jeg å prøve meg på stakeintervaller fredag ettermiddag. Staking er den skiteknikken som er minst belastende for føttene, så jeg tenkte det var det tryggeste å prøve seg på. Men man jo varme opp, og gå seg ned igjen etterpå også. Dessverre var beinet slettes ikke bra igjen, men det var bedre enn på tirsdag, heldigvis. Intervalløkta er behørig dokumentert av Silja, for de som vil lese mer.

Jeg tror jeg må prøve å få en time på NIMI til uka for å få sjekket ut hvordan det egentlig står til med foten. Inntil da tester jeg ut litt selv hva som går bra, og hva som trigger smertene i foten. Skiene har derfor fått stå denne helga.

Var en tur innom Bislett i går for å se på de som løp 50 km. Ble veldig inspirert av det. Mange kjentfolk å snakke med. Har jo hatt veldig lite med løpemiljøet å gjøre det siste året, så det er morsomt å hilse på gamle kjente igjen.
Helt utrolig å se hvilken fart de aller beste greier å holde på en såpass lang distanse.

Så inspirert ble jeg, at jeg bestemte meg for å snøre på meg løpesko og ta en runde rundt i nabolaget i dag. Det er den første løpeturen utendørs siden 11. august 2011. Ytterligere kommentarer er vel egentlig  ganske overflødige. Selv om farten var lav og pulsen høy, var det hyggelige 40 minutter (lenger turte jeg ikke dra det). Løping er definitivt mindre belastende for de pågående problemene i venstrefoten. På dagens tur var det mer et mildt ubehag sammenliknet med smertene jeg har opplevd på de siste skiturene. Håper selvsagt ikke at jeg må legge skiene på hylla for vinteren - har jo meldt meg på skirenn. Men kan leve med det dersom jeg kan løpe.

9 kommentarer:

  1. Urettferdid at en som gjerne vil bevege seg og holde seg i form skal møte så mange hindringer! Tenk på alle de som ikke gidder å prøve å bevege kroppen sin en gang! Men nå må de gå framover for deg også, unner deg all framgang!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, resten av kroppen vil - men venstrefoten nekter meg å utføre kondisjonsidrett...

      Slett
  2. Helt enig med Anne-Brit. blir så lei av skader og overbelastning. når lysten og motivasjon og til og med fri tid er på plass da kroppen ikke vil. Håper det ordner seg. Man kan ikke være uten løping da vel?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, og i hvertfall ikke når jeg heller ikke kan sykle eller gå på ski.

      Slett
  3. Gøy å høre at du løper Adelheid, men jeg er selvsagt enig med de over her - unner deg bedre føtter snart!! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vet ikke om det kan kalles løping enda, men... Takk uansett. Mne du behøver ikke inkludere meg i noen challenges på Endomondo for å si det sånn. Jeg teller fortsatt 100-metere ikke kilometere.

      Slett
  4. Har time på NIMI i morgen tidlig. Min spådom er at den ender i en eller annen form for treningsforbud. :(
    Men det er har vi jo gjort før!

    SvarSlett
  5. Ånei, kan du ikke sykle heller?? Mens jeg selv sutrer og depper over litt løpeproblemer, så er du imponerende positiv med alle dine hindringer. Jeg kan tross alt gå på ski, selv om jeg ikke har noen som helst teknikk. NIMI blir fort et stort pengesluk også, antar jeg... (tør ikke selv ta opp røret riktig enda...).

    SvarSlett
    Svar
    1. Kanskje, men det er morsommere å gå på ski! :)

      NIMI er dyrt, ja. Tilbrakte to timer der i dag og toppet det hele med en tannlegetime i ettermiddag. Dette er årets dyreste dag så langt!

      Slett

Related Posts with Thumbnails