I'm on a ride - fast - to where I don't care!

lørdag 16. april 2011

Uka som gikk, nye sko og påskeplaner

Etter Fredrikstadløpet har det så langt blitt lite trening, noe jeg har store planer om å få til en radikal endring på  nå i påsken. Påskefri skal omsettes i løpte kilometer, det er planen. Jeg har faktisk blitt lovet at jeg i løpet av påsken skal bli rask som et villsvin, utholdende som en muflon og elegant som en flamingo.Skal komme tilbake til på hvilket grunnlag dette har blitt lovet og hva resultatet ble...

Løp som sagt med svært vonde hamstrings i Fredrikstad og det har fulgt meg hele uka, dessverre. I tillegg har jeg blitt litt mer forkjølet, men dausjuk er jeg ikke - bare nok til at jeg har tatt det litt roligere enn planlagt.

Mandag testet jeg stretching på Centrum Athletica for første gang. Tenkte det var smart å få strekt litt på alle problemområdene. Hun som ledet timen var danser, så der var det no mercy. Man kunne høre smerteynkene ettersom hun beveget seg rundt i lokalet og bendte og vred på oss - så jeg lå der og tenkte; ikke kom hit, ikke kom hit - men ingen slapp unna. Au!
Men jeg kommer til å gjøre det igjen - som vanlig når jeg har vært borti en aktivitet som var smertefull... Fikk strukket veldig bra på de områdene kiropraktoren har bedt meg om å jobbe med - mye bedre enn jeg greier på egenhånd.

Tirsdag og onsdag var jeg på tjenestereise til Bodø - og der var det ingen tid til trening. I tillegg ble stort sett alle timene tilbrakt i sittende stilling, enten på reise eller i møter. Ikke bra for vonde hamstrings i det hele tatt, jeg satt og vred meg mye i stolen, gitt.
Første kvelden ble tilbrakt på handelsstedet på Kjerringøy, som jeg faktisk kjørte forbi i sommer uten å se det. Kjempefin opplevelse toppet med en fantastisk treretters middag og masse god vin. Jeg greide å gå glipp av havørnen denne gangen også, selv om det var masse av dem der ute. Ergerlig!
Men reinsdyr både så og smakte vi (stakkars Rudolf!). I tillegg traff jeg på disse snasne skapningene:
Søte, ikke sant?
Det er vår, derom hersker det ingen tvil - og utsiktene for påsken værmessig ser helt fantastiske ut. Siden det er vår, er det også på tide med litt opprydning; inn med det nye og ut med det gamle. Mandag dukket derfor FedEx opp på kontoret med nye sko til meg, juhu!
Det jeg fikk levert var to par Adidas Marathon 10, som jeg har skrytt av her tidligere.  Denne modellen en billig, kul å se på og, aller viktigst for meg, er de skoa som irriterer mine nervene under forføttene mine i minst grad (som jeg har funnet til nå - og jeg har testet mange modeller).
Gjett hvilket par som ligger i søpla nå. De finnes i flere farger enn dette, blant annet grønt, men det får bli neste gang...
Jeg handlet veldig mange par sko i fjor ettersom jeg fikk mer og mer problemer med Morton's metatarsalgia. Noen sko irriterer mer enn andre, og det finner man ikke ut før man har testet dem. Smertene i forføttene har vært det viktigste kriteriet for valg av sko det siste året. Marathon 10 har kanskje ikke det ypperste innen skoteknologi og demping, men sånne hensyn må for øyeblikket vike.
Når jeg har fått behandling for smertene, kan jeg ta en ny gjennomgang av skogarderoben, og forhåpentligvis la andre hensyn telle igjen. Kanskje jeg får slitt ut noen av skoa som for øyeblikket bare ligger og samler støv også, håper det.

Nå blir det en bitteliten pause i bloggingen, men jeg lover at neste innlegg blir betraktelig mer spennende enn dette (er i ferd med å pakke kofferten - minst tre par løpesko er med)...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails