I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 3. januar 2010

Nyttårsdesperasjon likevel? – to økter på en søndag!


Planen for dagen var egentlig å kjøre en økt innendørs; løpe litt rolig på mølle og en lengre styrkesesjon. Men det har blitt noen dager siden siste skitur, pluss at de nå endelig har kjørt opp løyper helt ned til Kjelsås, så jeg var fryktelig fristet til å trosse kulda og komme meg ut på ski. Og hvorfor skal egentlig det ene utelukke det andre?
Sånn ble det også. Kledde på meg (altfor) godt, og kastet meg på trikken så fort sola sto over horisonten. Liker å komme meg ut tidlig, da er det nesten ingen andre ute, og det føles som om man har marka helt for seg selv; herlig. Pluss at det er liten risiko for å kjøre på en barnefamilie eller ti i utforbakkene.

Jeg la turen på kjente trakter, i hvertfall sommerstid, men jeg har aldri gått på ski der: tur-retur Kjelsås – Movatn. Har løpt på veiene som skiløypene går på et utall ganger, så jeg er ganske godt kjent, selv om det ser annerledes ut om vinteren. Mer kjent har jeg tenkt å bli. Et mål for vinteren er å bli på hils med alle skiløypene rundt Maridalen og deler av Lillomarka. Kjempefine løypetraseer og mindre folksomt enn i området rundt Frognerseteren, Tryvann, Ullevålsseter og Sognsvann. Pluss at det er veldig enkel adkomst fra der jeg bor.

Før jeg hadde gått en kilometer, måtte jeg kaste det første laget med klær. Vanskelig å beregne klær når det er så kaldt. Turde ikke ta på skidressen jeg kjøpte før jul, fordi jeg trodde det ville blitt for kaldt – men neste gang blir det den, uansett temperatur. Så fort man får pumpa i gang, blir man varm, for varm i dag.
Turen ble dessverre ødelagt av gnagsår, igjen. Har fått gnagsår/vannblemmer på hælene de siste skiturene. Smerten gjør at man ikke orker sparke skikkelig fra, og en allerede dårlig teknikk blir enda dårligere. Trodde det hadde grodd litt nå, og at compeed ville hjelpe, men sånn gikk det ikke. Må seriøst vurdere andre tiltak. Kan ikke la noe så teit stoppe meg. Kjøper nye sko om jeg må.

Etter å ha gått ca 2 mil, satte jeg meg på trikken hjem, fylte på med mer drivstoff, hvilte litt, tok på meg treningsklær og satte kursen mot Nydalen Athletica. Der var det heldigvis ganske stille før stormen. Energinivået var ikke helt på topp, pluss at jeg er i ferd med å utvikle en lei mølleaversjon. Det går greit å løpe intervall på mølle, men alle andre former for løping sliter jeg med å motivere meg til på mølle. Oj, som jeg lengter til bar asfalt og skogstier, selv om det er fint med snø også – skulle gjerne hatt begge deler... Heldigvis bare én måned igjen til Bislett åpner igjen.
Jeg kom da gjennom 30 min rolig løping, og skal begynne å øke dosene igjen til uka. Kjente så vidt til krampen i leggen på en styrkeøvelse, bekymringsfullt. Har vært litt slapp med det jeg har fått beskjed om å gjøre nå i jula, dette var en påminnelse om at jeg må skjerpe meg.

Tror jeg kommer til å sove godt i natt, sliten nå. I morgen er det tilbake til hverdagen *sukk* Flere enn meg som gjerne skulle hatt fri litt lenger?
I morgen tidlig blir det restitusjonøkt i svømmebassenget før jobb, så er det full spiker resten av uka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails