I'm on a ride - fast - to where I don't care!

tirsdag 3. november 2009

To vaksine or not to vaksine? *Nøff*

Media er ganske så opptatt av svineinfluensaen om dagen, og det er vanskelig ikke å bli revet med. Har i utgangspunktet tenkt at vaksine er noe for de av mer skjør støpning enn meg selv, men må innrømme at jeg har skiftet mening i det siste. Er fortsatt ikke redd for selve influensaen, og tror egentlig at sjansen for at jeg i det hele tatt skal bli smittet og syk er ganske liten. Samtidig begynner svineriet (ho-ho!) å rykke nærmere og nærmere. Flere kollegaer har barn som har fått det, altså er det i hus, dvs. kontorlandskapet.

Har hatt influensa to eller tre ganger som jeg kan huske, én gang som barn vet jeg at jeg var sengeliggende i to uker og fikk to runder med bihulebetennelse og lungebetennelse i etterkant. Hadde det sist i år 2000, og da var jeg også ganske syk og pådro meg alle virus og bakterier som måtte befinne seg i en mils omkrets mange måneder i etterkant. Og det er det jeg er redd for nå egentlig, at et eventuelt influensavirus skal ødelegge immunforsvaret mitt i lang tid framover. Det har jeg ikke tid til, planene for 2010-sesongen er jo ikke akkurat små. Ergo - hvis jeg ikke har blitt syk innen de begynner å vaksinere alle her i bydelen, blir det vaksine på meg! Better safe than sorry!

Men når det måtte bli, er en annen sak! Bor i bydel Sagene, og det virker ikke akkurat som om vi er den høyest prioriterte delen av befolkningen... Blir ganske forbanna når man hører at småbygder rundt omkring har fått for mange vaksiner, mens vi her i de tettest befolkede bydelene av Oslo, hvor influensaen i tillegg har fått godt tak, ikke en gang kan få et anslag om når de kommer til å kunne tilby vaksine til alle! Får litt Animal Farm-følelse av dette; "All animals are equal, but some animals are more equal than others".
Og det konkluderer dagens utblåsning og innlegg i by og land-debatten...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails