I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 1. november 2009

Første dag i november: langtur, snø og nye sko


Har endelig tatt meg litt fri en helg. Søndagen har blitt benyttet til to av mine absolutte yndlingsaktiviteter; løping og lage mat/ha gjester på middag. For å starte med det siste først, det er altfor lenge siden jeg har hatt tid til denne beskjeftigelsen, men håper det blir mye mer av det ut over vinteren. Starter i det små med å fore det faste crewet i Futt'n Fart Running Team. Viktig med riktig kosthold i hele teamet, så får jeg utvide ambisjonene etter hvert. En liten digresjon; fikk masse bonustrening i går ettermiddag, siden jeg måtte innom hele 5 - fem (!) såkalt velassorterte dagligvareforretninger før jeg fant kjøttet jeg skulle ha - norske matbutikker suger! Jeg vil flytte til Sverige!

Et tydelig tegn på at jeg nå har drevet med løping en stund, er at jeg må begynne og bytte ut sko. Mengdetreningsskoa som jeg kjøpte til min debut på halvmaraton i fjor har vært klare for utbytting en stund, og nå fikk jeg endelig somlet meg ned på Löplabbet for å fikse et nytt par. Hadde bestemt meg for å prøve en annen type enn de jeg hadde, var sånn passe fornøyd med dem. Som nybegynner har det vært vanskelig å greie å kjenne etter selv hvordan skoa føles og skal føles, men det har begynt å bedre seg.
Etter mye prøving, løping på mølle og problemer med å finne riktig størrelse (etter maraton har jeg blitt livredd for å løpe med for romslige sko), falt jeg endelig ned på et par Adidas (Adistar Salvation). Jeg er ingen vanskelig kunde og bruker sjelden mye tid på å bestemme meg når jeg handler, men siden vi nå fant ut at jeg må begynne med overpronasjonssko, ble det litt ekstra styr. Tidligere har jeg brukt normalpronasjonssko, selv om vi har sett at jeg faller bittelitt inn på den venstre foten, men det har bedret seg når vi har funnet det rette skoparet. Det ser nå ut til at pronasjonen på det venstre beinet har blitt verre, min teori er at det har med forstuingen i sommer å gjøre. Så nå har jeg fått det første skoparet med pronasjonsstøtte i hus. Og har lært at de har en litt annen pris enn normalpronasjonssko. Sluppet billig unna til nå, tydeligvis!

Har løpt langtur med nye sko i dag. De var fine og hvite (og rosa; hvorfor skal alle produsentene lage rosa damemodeller?) da jeg dro, og så slettes ikke ille ut da jeg kom hjem heller, men man ser at de er brukt. Det var kjemperart å løpe i mengdetreningssko igjen. Har bare løpt i lettvektssko eller terrengssko i det siste, så dette var forandring. Føltes nesten som om jeg var på stylter, kjempelangt over bakken. Skoa føltes også tyngre og veeeeeeeeldig solide. De satt forsåvidt godt på, men fikk antydning til vannblemmer av pronasjonsstøtten og litt vondt foran, men satser på at det går seg til. Strøk av gårde på en litt lang tur tatt i betraktning at jeg hadde nye sko (ca. halvmaraton). Løp på kjente trakter rundt om i Maridalen, men holdt meg unna de verste stiene, ergo fikk ikke skoa kjørt seg så veldig og det er fortsatt mulig å se hvilken farge de har (altså rosa...). Var en fin tur, tross litt gufsete vær. Jeg møtte snøen da jeg kom opp i høyden, så nå har jeg hatt min første løpetur på snø - og det var glatt! Jaja, bare å vende seg til det.

Veldig støle og stive legger i dag (enda verre i går) etter styrketrening på torsdag. Har akkurat begynt med styrketrening og nye øvelser etter et opphold pga maraton. Håper derfor at det er forbigående at jeg blir så støl og at det gir seg litt når muskulaturen skjønner at den kommer til å bli utsatt for dette med veldig jevne mellomrom (og at det ikke er alderen som tynger?!...).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails