I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 20. desember 2009

2 uker på sykkelsetet og tiårets julegave til meg selv

I dag er to uker siden løpeturen som endte i skade. Tiden etterpå har stort sett blitt tilbrakt på sykkelsetet og i styrkerommet, og jeg har ikke løpt én eneste meter. Kjedelige greier! Regner egentlig ikke med at det blir noe særlig løping før vi skriver 2010, men håper å kunne starte opp igjen litt forsiktig i romjula.

Skal til fysioterapeuten igjen på tirsdag, og han skal være bra entusiastisk/sjarmerende og hoste opp noen veldig gode grunner dersom jeg skal komme tilbake igjen flere ganger. Leggen føles fin nå, og jeg brenner etter å gyve på igjen - men kommer til å være forsiktig. Ble bra skremt av denne opplevelsen; fra å ane fred og ingen fare og være skikkelig i flyten, til bråstopp og skade. Det har jeg ikke så lyst til å oppleve igjen, selv om jeg må innse at sjansen er stor når jeg satser såpass friskt og trener så mye.

Den siste uka har jeg vært litt på ellipsemaskinen i tillegg til spinningssykkel, og det har gått bra - har ikke kjent noe særlig til leggen. Var på en spinningtime i går (intervall), og det var den første intensive økten på altfor lenge. Gikk greit, tross en begynnende forkjølelse. Jeg la meg ganske konservativt i puls, siden jeg kjente at det nappet litt i leggen hvis jeg gikk på for hardt når jeg sto oppreist og syklet. Men da er jeg i hvertfall i gang igjen. Kommer til å bli flere sykkeltimer i løpet av jula. Har sett at det er sykkelmaraton med Kristin Lie i romjula, så det skal jeg hvertfall få med meg.

Romjulslangtur med ultragjengen må dessverre utgå selv om jeg har veldig lyst. Uansett om jeg får lov til å begynne å løpe litt igjen, tviler jeg på at det er smart å kaste seg ut på så lange turer med det samme. Det var synd, men det nye muligheter.

Skiene skal ut av boden til uka. Litt usikker på forholdene i Nordmarka, men håper det er bedre føre lenger nord i landet. Jeg har uansett ikke så dyrt utstyr, så om det ikke er de beste løypene, gjør det ingenting. Lengter etter å komme meg ut i frisk luft og trene igjen - selv om ryktene tilsier at det kanskje er i overkant friskt. Var visstnok målt 32 minus på fredag på stedet der jeg vokste opp, brrrrrrrrrr.....

Har måttet holde meg unna svømmehallen lenge nå også, men planen er å komme i gang igjen med det før nyttår. Kan jo ikke risikere at det andre teammedlemmet slår meg i Vansbrosimmet til sommeren - det skulle tatt seg ut! Alternativ/variert trening er visstnok skadeforebyggende sier fagfolkene, så da får vi vel tro på det. Personlig synes jeg det bare er gøy å gjøre forskjellige ting, det holder motivasjonen oppe - så lenge det er noe jeg bare kan gjøre, uten for mye styr i form av utstyr og læring av ny teknikk. Siden jeg tilbrakte hele barndommen i svømmehallen, sitter svømmeteknikken fortsatt ganske bra. Heldig med den, for svømming er ganske vanskelig å lære seg skikkelig i voksen alder har jeg skjønt.

Jeg kjenner godt i skallen at det ble et par juleøl for mye i går kveld (igjen!), men planen er å kreke seg opp i Nydalen og få tatt den sedvanlige sykkelturen med påfølgende eksentrisk legg i dag også.
En dag uten trening er en dag blottet for mening - skal mer enn en tømmermann eller ti for å hindre meg!

I går kjøpte jeg en fantastisk julegave til meg selv: én ukes treningsleir med Springtime travel i Portugal. Det blir stas, og jeg gleder meg allerede, selv om det er noen måneder til. Skriver mer om det en annen dag.

1 kommentar:

  1. Hei Adelheid. Du gir deg ikke forstår jeg! Og det er jo bra, stå på, men hver forsiktig.
    Vil bare si at nord i Nordmarka er det fint skiføre, også i Romeriksåsen.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails