I'm on a ride - fast - to where I don't care!

onsdag 27. april 2016

Dannelsereise for en wannabe syklist (aka: treningsleir på Mallorca)

Oppdatering av denne bloggen går ikke akkurat i rasende fart for tiden. Det jeg skal fortelle om nå ligger et par uker tilbake i tid, men nå har jeg endelig fått tid til å sette meg ned og skrive noen ord.
Jada... Første bilde med Ryetrøye. Kunne valgt en dårligere setting. 
Men nå kan jeg avskrive nok en ting på 40-årskrisekontoen - sykkeltreningsferie på Mallorca. Egentlig var det triatlonleir med Rye tri. Men jeg kan jo fortsatt ikke løpe, og svømming er jeg ikke motivert for når jeg ikke kan konkurrere i triatlon. Så da er det egentlig bare sykling igjen. Men det ble et par turer i bassenget på turen altså, bare sånn at det er sagt...
Charterutsikt helt etter boka
Dette var min tredje chartertur, ever. Alle tre har vært treningsreiser. Fortsatt er jeg ingen fan av charteropplegget, men denne turen har vært helt fantastisk. Jeg kan virkelig anbefale Mallorca som reisemål, og skjønner hvorfor horder av syklister drar dit for å trene.
Liten pust i bakken på langtur i innlandet.
Jeg er på en liten oppadstigende tendens om dagen etter en mildt sagt trøblete vinter. Jeg ble operert i januar, uten at det medførte noen merkbar endring på problemene i hælen. Inntil nå. Jeg tør nesten ikke si det, men de siste ukene har både hælen og kneet vært litt bedre. Jeg er overhodet ikke friskmeldt, men nå er det en klar positiv tendens.
Solnedgang a la Mallorca.
For snart to måneder siden ble jeg også akutt syk en søndag; en bakterieinfeksjon. Da jeg endelig kom meg på legevakten etter en natt hvor jeg var så syk at jeg ble redd, fikk jeg faktisk tilbud om å legges inn. Men jeg valgte å dra hjem, og det gikk bra. Men bakterier er skumle greier. Fikk to tøffe antibiotikakurer, og det fungerte. Men infeksjonen og kurene det var veldig tøft for kroppen. Så jeg har slitt lenge etterpå. Så når jeg toppet det med miljøskifte ved bytte av jobb og lange sykkelpendleturer i veldig vått og kaldt vær, var det ikke annet å forvente at jeg ble forkjølet - og at det selvsagt skjedde dagen før avreise Mallorca.

Jeg begynte i ny jobb 1. april, og dro på ferie 9. april. Trengte jo ferie etter 6 arbeidsdager i ny jobb... Men når det er sagt; den nye jobben er definitivt en del av den generelle oppadstigende tendensen jeg nevnte.
Måtte ta det med ro de første dagene på turen. Men det var sikkert bra for kroppen det, og det finnes verre steder å slappe av enn Mallorca.
Møt sjefen på uteserveringen på Cap de Formentor
En type med drag på damene...
Ikke så rart med det blikket der...
Stilte velvillig opp på selfies (foto: Petra Jacoby)
På så mange vi selfies vi ville ha (foto: Petra Jacoby)
Som nevnt, Mallorca er et eldorado for syklister. Og den uka vi var der, var det høysesong. Var ikke en sykkel å oppdrive på hele øya. Jeg var litt sent ute med å bestille, og fikk bare sykkel i fem dager.
Leiesykkelen min. Begge syklene mine hjemme er blå, så å få en blå leiesykkel var jo som et tegn fra oven. Ver veldig fornøyd med denne.
Men var uansett syk, så det var ikke noe problem. Været uka vi var der kunne ikke vært bedre; ikke for kaldt og ikke for varmt. Men å bade i Middelhavet var en frisk opplevelse (tipper
 grader). Men jeg var uti to ganger likevel.
Friskere var det uansett å komme tilbake til snøvær flere dager på rad her i Oslo.
Sånn var det her i helga som var.
Tross sykdom rakk jeg å sykle litt fjell der nede, sette distanserekord og lære meg noen rullekjøringstriks.
Cap de Formentor
Det siste får jeg brukt for snart. For syklingen gikk veldig bra, tross sykdom, skade og lite trening, og jeg har nå bestemt meg for å sykle Lillehammer-Oslo på Rye 2. Så nå må det trenes. 
Fikk jo trent litt da...
Lunsjutsikt på distanserekordturen
Kaffepauseutsikt på distanserekordturen
Testet å sykle med laget i konkurransefart søndagen som var. Det var hardt, og det var skummelt - men jeg hang med. Så dette er lovende.

Dessverre glemte jeg igjen sykkelbrillene mine på hotellet i Alcudia. Brillene var billige, men å kjøpe nye ble dyrt. Men nå er jeg i hvertfall standsmessig utstyrt også på brillefronten.
Blå briller. Tilfeldig? Neppe. Ekte syklister er jålete har jeg lært. Jeg gjør så godt jeg kan.
Hvis du har lyst til å lese mer om treningsleiren med Rye tri så ligger det en artikkel om turen på nettsidene til Rye og på bloggen til Fullfartlingsom

Til å være så lite glad i å være med på bilder som jeg, har jeg jammen greid å snike meg med på mange av dem på de to nevnte lenkene...
Mallorca, I'll be back!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails