I'm on a ride - fast - to where I don't care!

søndag 31. august 2014

Uvdal Triathlon 2014: Badass avslutning på trisesongen!

I det siste har det kun dreid seg om triatlonkonkurranser på denne bloggen. Dette blir nok det siste innlegget om akkurat det på en stund. Men om alt går etter planen blir det bare verre i 2015, sånn at dere er forberedt på det...
I går gjennomførte jeg sesongens siste triatlonkonkurranse; Uvdal Triathlon. Olympisk distanse i tøff løype. På forhånd hadde jeg hauset opp løypa så mye i fantasien, at virkeligheten bare ikke kunne leve opp, heldigvis. Etter planen skulle vi svømme 1500 meter i Norefjorden, sykle 4 mil med jevn stigning innbakt noen gode kneiker og avslutte med 10 km løping hvorav de siste 3,4 km gikk opp alpinbakken i Uvdal med målgang på toppen.
Bilder fra starten av arrangementet tatt av Ole Jørn Solberg finnes på flickr.

Da jeg hørte om arrangementet, var det målgangen på toppen av alpinbakken som appellerte til meg. Men etter hvert begynte jeg å tenke at det nok var mest gøy på papiret... Tre km opp en alpinbakke med de beina jeg hadde på Oslo triathlon - det kom til å bli et helvete!

Via Facebook greide jeg å få skyss med Anne, som også er i Oslofjord (takk for skyss og hyggelig selskap!). Så da var det ingenting å tenke på. Jeg meldte meg på.

Sjekket yr hele uka i forkant, og skjønte etter hvert at dette lå an til å bli nok en våt opplevelse. Det var spådd regn hele dagen, og jeg kan avsløre med en gang at det slo til - faktisk regnet det mye mer enn det yr sa at det skulle. Dette ble derfor den tredje trikonkurransen på rad i grisevær, men det har jo gått bra de to foregående gangene. Og jeg kan med én gang avsløre at det gjorde det denne gangen også. Og det på tross av at gårsdagen egentlig var månedens absolutt dårligste tidspunkt å prestere på både fysisk og psykisk - og normalt en dag best tilbrakt under et teppe på sofaen.

Det regnet som sagt friskt på veien til Uvdal, og det regnet da vi ankom. Fikk litt dårlig tid med å få ordnet alt, vært med på briefing og skiftet før start. Men rakk det akkurat nok til å få et par minutter i vannet før start.
Vannet holdt bare 13,7 grader, så det var ikke akkurat noe jeg gledet meg til. Siden det var lavere enn 14 grader sier reglementet at man skal kutte distansen ned til 750 meter. Selv om det ikke fristet å bade i den temperaturen, så er det ikke en fordel for meg om distansen er kortere, siden jeg svømmer ganske greit (men langt unna de beste).
Tross at det var kaldt, prøvde jeg å få så mye tid i vannet før start, slik at kroppen vender seg til det.
Ble veldig kald i ansiktet, og var litt bekymret for det. Men det skulle vise seg å ikke være et problem underveis.

I det hele tatt var svømmingen helt uproblematisk. Ingen trengsel verken i starten eller underveis. Jeg tok det veldig pent, og brukte lite krefter. Svømmetiden var ikke spesielt god, men jeg gikk ut av vannet som fjerde kvinne og nummer 21 av totalt 61. God uttelling for lite innsats synes jeg.

Syklingen var igjen en svømmeart. Det regnet mye deler av veien, og jeg følte at jeg ble var mye våtere etter sykkeletappen enn etter svømmetappen. Ble tatt igjen av to damer ganske tidlig, og de hadde så stor fart, og så så proffe ut, at jeg bare lot dem dra. Her gjaldt det å holde et tempo som gjorde løpedelen til en minst mulig smertefull opplevelse (husk: alpinbakke).

Jeg hadde ikke sjekket sykkelen min etter at vi tok dem av bilen, for det rakk jeg ikke. Men det burde jeg ha gjort. For det var noe som skrapte veldig både i forhjul og et eller annet sted i drivverket. Så de første 15 km hadde jeg en irriterende tsjokk, tsjokk, tsjokk-lyd å irritere og bekymre meg over. Men jeg stoppet ikke, og litt før halvveis forsvant den.

Motbakkene var slettes ikke så harde som fryktet. Jeg tok igjen noen, for det meste menn, og ble forbikjørt av noen. Hadde litt konkurranseinstinkt i starten, men etter hvert som regnet gjorde meg våtere og våtere og kulda krøp inn i lårene og tærne, gikk intensiteten ned. Tenkte en del på de som gjør Norseman i slikt vær, fy f... Så det var slettes ikke slutt på kreftene når jeg endelig kunne få lov til å gå av sykkelen og bytte til en tørr trøye før løpingen.

Én positiv ting er det å si om syklingen; all heiingen vi fikk i hele løypa. Jeg har aldri vært med på maken på et arrangement i Norge. Det sto folk langs hele løypa og heiet på alle som kom forbi. Det var så gøy, og som det varmet. Utrolig imponerende! Virket som om hele kommunen var på beina for å heie oss fram. Takk!

Løpingen har så langt vært den verste delen av trikonkurranser. Men i går var det kraftig forbedring å spore. Så hadde jeg også brukt nesten et kvarter lenger på syklingen enn på Oslo tri (men løypa var også litt hardere). Siden beina var så kalde, kjentes det ut som om jeg løp på hover da jeg dro ut. Men den følelsen har jeg jo nå kjent på flere ganger før.

Det sluttet å regne en periode, jeg hadde tatt på tørr trøye og hadde mange rygger foran meg som jeg så holdt lavere fart en meg - så humøret steg. Etter et par km hadde jeg fått varmen i kroppen igjen, farten på beina økte og nå begynte jeg også å plukke rygger.

Siden vi skulle løpe samme vei fram og tilbake før vi skulle opp bakken, fikk jeg god oversikt over hvordan jeg lå an. Det var tre damer foran meg, og nummer tre lå langt, langt foran meg. Da jeg snudde observerte jeg at jeg hadde to damer ikke så langt bak meg. Men for det første, siden pallplass uansett ikke var innen rekkevidde, og det egentlig ikke betydde så mye om jeg ble nummer fire eller seks, samt at jeg følte meg veldig sterk, valgte jeg å fokusere på mitt eget løp og holde blikket framover.

Følte meg ikke sliten da vi passerte 6 km, og frykten for alpinbakken var minimal. Dette skulle jeg greie! Tok meg tid til en Cola nederst i bakken, og så var vi i gang. Ble passert av et par karer ganske tidlig, men hadde dem i synsfeltet hele veien opp.

Ganske tidlig i bakken hørte jeg at jeg hadde fått ei dame ganske så rett i ryggen. Vel, da var det slutt på å kose seg. Samtidig visste jeg at det var tre km igjen, så det gjaldt bare å male på i godt tempo. Jeg vet jeg er seig, og er flink til å kjøre jevnt hardt over lang tid i bakker. Lærte mye om hvordan jeg takler lange motbakker i Chamonix tidligere i sommer. Etter hvert ble lyden av hun bak meg fjernere og fjernere, og jeg glei i fra. Så også at avstanden ble større i hver gang vi skiftet retning oppover åsen.
Vekslet på å gå og løpe hele veien. Kunne kanskje ha løpt hele veien opp, men det er ikke sikkert det hadde gått noe fortere.

Kom i mål som nummer fire uten å ha vært helt i kjelleren noen gang på turen. Det jeg ikke visste var at det kom ei til rett bak meg i full fart, men hun greide ikke ta meg igjen. Dette var en skikkelig bra, badass avslutning på trisesongen!
Ingen skal beskylde meg for å ha det travelt i skiftesonen i hvertfall...
Det eneste jeg har å klage på i går var været, men det kunne ikke arrangørene noe for. Arrangementet for øvrig var helt strålende lagt opp, og det hadde fortjent mange flere deltakere enn det var denne gangen. Det var en stor logistisk utfordring siden T1 og T2 lå i hver sin ende av sykkelløypa, men jeg synes det fungerte kjempebra.
Så bli med neste år folkens! Jeg gjør det gjerne igjen. Tross regnet og dårlig dagsform hadde jeg totalt en veldig god opplevelse.
Anne var nok ikke helt enig i dette, hun mente at dette var noe av det verste hun hadde vært med på. Og ja, det som i utgangspunktet var lagt opp til å bli veldig hardt, ble ekstra fælt grunnet været.
Mer om konkurransen i Laagendalsposten.
Heldigvis fikk vi begge igjen varmen i bilen på veien hjem.

Håper det kommer noen offisielle bilder på nett etter hvert som jeg kan dele. Det var for vått, kaldt og for lite tid til å få tatt noen egne bilder i går.

lørdag 23. august 2014

Åsathlon 2014: Triatlon eller gjørmebryting? Samma det, for jeg vant!

Jeg hørte om Åsathlon første gangen i fjor høst via han som jeg tok pt-timer hos. Han er fra Toten, akkurat som meg. Så fikk jeg for noen uker siden nyss om arrangementet på Facebook, og siden jeg er supermotivert for triatlonkonkurranser for tiden, måtte jeg bare slenge meg med.

Åsathlon foregår på Skumsjøen (rett ved Raufoss), og det er et sted jeg har tilbrakt mye tid i barndommen. Det gikk lysløype fra Raufoss dit om vinteren, mang en utedag på skolen har vi gått dit til fots og mange timer har blitt tilbrakt i vannet der om sommeren. Familien var jo smått legendariske på badeplassen på Skumsjøen noen år. Vi hadde nemlig en svart labrador som elsket å bade og ikke minst ta rennafart og sprinte ut over flytebrygga før han kastet seg ut i vannet. Helt fantastisk syn! Vi hadde ikke akkurat vannskrekk vi søstrene heller. Så det ble total mayhem på badeplassen når vi kom.

Åsathlon er en omtrentlig sprintkonkurranse, og ble avholdt forrige onsdag (så det ble en laaaang onsdagskveld på meg). Løypa er krevende. Slettes ikke flatt, og både syklingen og løpingen foregikk på skogsveier. Alle unntatt meg kjørte med terrengsykler. Jeg hadde tatt på knastedekkene på cyclocrossen min igjen og kjørte på den.
Forbereder meg til start
Flytebrygga har sett sine glansdager dessverre
Før start hadde det kun dukket opp fire damer, inkludert meg selv. Og den ene av mine konkurrenter hadde vært borte hos meg og gratulert meg med seieren i forkant, siden hun så at jeg var medlem av Oslofjord triatlon. Vel, et klubbmedlemskap sier ingenting om ferdighetene, og det skulle nå konkurreres før seieren kunne deles ut.

Jeg prøvde å forhøre meg litt rundt hvor nivået på svømmingen lå. Siden arrangøren mente at alle var dårlige, valgte jeg å stille meg langt fram. Rett før start åpnet også himmelens sluser seg, og jeg skjønte at dette kom til å bli nok en våt og kald triatlon.

Søsteren min og nevøen kom for å heie på meg. Sist nevøen min var med på triatlon pøste regnet ned, men det gikk veldig bra likevel. Så jeg satset på en gjentakelse av det.

Starten gikk, og jeg ble grovt tafset på fra alle kanter av en haug med karer. Men allerede ved første bøye begynte det å løse seg opp. Litt mer tafsing ble det underveis, men ikke for alvorlig. Jeg skjønte at jeg lå langt framme i feltet, og valgte derfor ikke å bruke masse krefter, men komme meg greit inn.
 
Inne til første vending (kilde: Åsathlon på fb)
Vi svømte to runder mellom to bøyer og inn til land. Ved land var jeg nummer fem. Men å komme seg på land på glatte svaberg med mørke svømmebriller på og ømfintlige føtter var ikke lett. Så jeg tapte noen plasseringer der.
Vel på land prøvde jeg å ta på meg slippers som jeg hadde satt fra meg, siden det var et stykke på sti til skiftesonen, mens jeg lette etter knappen for å trykke på lap på klokka. Greide ingen av delene, så det var nok et festlig syn. Løping i slippers gikk også ekstremt dårlig. Tror jeg har vunnet prisen for dårligste T1 noensinne i Åsathlon.
Kløningen fortsatte gjennom hele konkurransen, så jeg burde egentlig vunnet en egen pris for det. Men som overskriften forteller, så vant jeg på tross av all kløningen.

Siden det regnet valgte jeg å ta på jakke før syklingen. Det var smart, for det var slettes ikke varmt. Da jeg til slutt kom meg på sykkelen og i gang, så merket jeg kjapt at noe var galt. Det kom en veldig høy og rar skrapelyd fra forhjulet. Åh, nei! Jeg hadde tydeligvis ikke greid å sette på forhjulet helt riktig (jeg måtte ta det av for å få plass til sykkelen i bilen). Men jeg hadde ikke tid til å stoppe og gjøre noe med det, for jeg hadde los på noen karer rett foran meg. Etter bare én km går løypa rett inn i noen tøffe motbakker på ujevnt underlag. Så jeg hadde mer enn nok med å bryte meg opp dem, mens jeg prøvde å overhøre den uhyggelige lyden fra forhjulet. Men det var vanskelig å konsentrere seg om annet enn den stygge lyden. Sykkelen min er også tungt giret, så det var tungt å komme seg opp de bratteste kneikene. Men det gikk. Jeg måtte slippe noen karer forbi meg her.

Etter hvert gikk det utfor. Men det regnet, søla sprutet og det var veldig ujevnt underlag med mye store steiner. Så jeg turte ikke gi på, for jeg så ingenting. Nå hylte det fra forhjulet. Dette er nok den delen av løypa jeg tapte mest i forhold til karene på terrengsykler med demping.
Ved en bom som måtte forseres, valgte jeg å stoppe og prøve å sette på hjulet igjen. Det hjalp litt, men mulig jeg har gjort litt skade på skivebremsen.

Jeg hadde ikke sjekket klokka underveis, for på grunn av regn pluss dugg og søle på brillene, så jeg ingenting. Hadde også mer enn nok med å holde meg fast i sykkelen, for det ristet godt. Men etter hvert fikk jeg kastet et blikk på klokka, og oppdaget at jeg hadde greid å stoppe klokka i stedet for å trykke lap da jeg la ut på syklingen. Er det mulig? Hadde lånt klokka til Frode igjen (takk!), og har ikke knappene i fingrene. Vel, ingenting å gjøre med det. Fikk satt i gang klokka igjen, og nå gjaldt det å konsentrere seg om å ta seg i mål.
Inn mot T2; kald, men ved godt mot
Mot slutten av turen var tærne mine blåfrosne, og jeg var en eneste stor haug av gjørme. Det knaste i tennene, og drikke fra drikkeflaska var bare å glemme. Så jeg inntok ingenting underveis i hele konkurransen, og det gikk overraskende bra.

Jeg begynte å skimte et par karer foran meg mot slutten. Men syntes ikke det var verdt det å gi jernet på for å prøve å ta dem igjen. Ingen truet meg bakfra. Sykkelfarten var en ganske annen enn på Oslo tri, men løypa var også svært krevende sammenliknet med å sykle i Maridalen.

Inn til T2 sto søsteren og nevøen min og heiet og tok bilde av gjørmedynga som kom kjørende. Selvsagt enda mer kløning før jeg kom meg av sykkelen og ut igjen med joggesko på beina.
Ut på løpingen. Greide å trykke riktig knapp på klokka denne gangen. Sjekk de møkkete beina.
Jeg hadde ingen følelse i føttene da jeg la ut på løpingen, og begynte egentlig ikke å kjenne tærne mine igjen før godt inne i den fjerde kilometeren. Det var tungt å løpe, men ikke så tungt som på Oslo tri. Siden det ikke var noen å skimte bak meg, ga jeg ikke alt, men presset greit på. Det var mest stigning ut mot vending, så det var godt å vite at hjemturen kom til å bli litt lettere.

Kom mange karer imot på veien ut til vending, men på veien tilbake så jeg også at jeg hadde en del av dem bak meg. Hadde en ikke så langt foran meg, men syntes ikke det var verdt det å prøve å ta ham igjen.
Målgang
Første dame møtte jeg et godt stykke etter vending, og estimerte at hun lå ca. 2 km bak meg. Den neste lå over 3 km bak meg, og den siste hadde ikke kommet inn fra syklingen da jeg kom i mål. Så det må jo kunne kalles en rimelig overlegen seier til meg. Min første triatlonseier. Det var gøy!

Før start måtte vi skrive under på en egenerklæring. Der sto det blant annet at vi måtte være oppmerksom på beskjeden premiering. Dette punktet har jeg senere klaget på. For jeg fikk både en flott finishertrøye og vant en VO2maks og laktattest (som må tas på Gjøvik). Hvis det er beskjeden premiering, er totningene ekstremt bortskjemte med premier. For det er klart den fineste førstepremien jeg noensinne har vunnet (ikke at jeg har vunnet såååå mange). Tusen takk for det.
Fornøyd innehaver av ny trøye
På tross av at jeg vant, har jeg klaget på sluttiden. I følge listen brukte jeg 33 minutter på T2 og løpingen, og kom til mål 2 minutter før neste kvinne (som jeg ledet med 2 km på). Siden det jo er løping jeg har drevet mest med de siste årene, kunne jeg bare ikke leve det, og har herjet med arrangøren om dette i etterkant. Så ny sluttid er på vei. Siden jeg rotet med klokka på syklingen, har jeg ikke korrekt tid selv, men jeg hadde heldigvis tiden på T2 og løpingen. Så det ser ut til å ordne seg.
Har greid å slite ut cleatsene på skoene mine helt på bare noen få måneder.
Kan definitivt anbefale flere å reise opp og teste dette løpet (litt i overkant av 10 mil nord for Oslo). Tross grisevær og kløning, var det veldig gøy. Det er også viktig at vi støtter opp om ildsjelene rundt omkring som arrangerer slike konkurranser på dugnad.

Neste helg blir det årets siste triatlonkonkurranse for min del; Uvdal triathlon. Det er olympisk distanse, og de siste 3 km av løpingen er en alpinbakke som skal forseres med målgang på toppen. Men før det er det en sykkel som må vaskes, pusses, stelles og justeres grundig. Ingen kunne ane at den den opprinnelige fargen på den vår blå ved målgang.

fredag 15. august 2014

Bogstad treningstri: vått klubbmesterskap

Klar til start, til venstre i rosa badehette (alle bilder: Oslofjord Triatlon)
I går var det treningstri på Bogstad igjen. Det ble en meget våt opplevelse, så motivasjonen var ekstremt lav der jeg sto i regnet før start.
Men det gikk seg til når jeg kom i gang i vannet. Syklingen var også en svømmegren i går. Ble våtere av syklingen enn av svømmingen. Likevel gikk det ganske greit.

Det verste med griseværet er at jeg har nevøen min på besøk, og hadde dratt med meg han på dette, stakkars (tante Grusom strikes again). Men tross at han ble gjennomvåt, syntes han det var gøy å se på. Heldigvis. Takk til Hanne Gro som kjørte oss hjem, så vi slapp å sykle. 
Kom litt tidligere opp fra svømmingen enn sist, skiftet litt raskere (selv om jeg tok på sokker) og syklet greit, selv om jeg overhodet ikke tok meg ut. Hadde mange menn bak meg, og noen tok meg igjen på syklingen. Men det var greit det.
Innspurt
Så til kveldens høydepunkt: jeg fikk revansje på den dårlige løpingen på Oslo tri. Hadde fine bein og det føltes mye lettere enn det har gjort før. Tok igjen ei dame og etter hvert til og med en veltrent kar (den satt!). Han la seg i rygg og tok meg i spurten (det samme gjorde en annen kar), men det er også helt greit. Selvtilliten fikk seg likevel en boost.
Summa summarum:
Tross griseværet perset jeg med hele 5 - fem minutter! What?! Jeg trodde det skulle bli veldig vanskelig å komme seg under 1.10 på Bogstad. Men det ble det visst ikke. Brant slettes ikke av alt kruttet, og det føltes faktisk lettere nå enn det gjorde i juli. Utrolig kult. Sluttiden ble 1.09.12. Den tiden får stå til 2015. Men det er forbedringspotensiale på alle deler av løpet, så jeg håper å kunne barbere den enda noen hakk til neste år.
Kvinnepallen i klubbmesterskapet
For å toppe det hele, ble jeg nr. 2 i klubbmesterskapet. Wow!

Triatlon er GØY! Jeg er hekta, og motivasjonen til å begynne å trene litt mer spesifikt for dette er på topp. Kanskje jeg til og med greier å komme meg i svømmehallen i vinter...

lørdag 9. august 2014

Oslo triathlon 2014: Bra debut, men potensiale for forbedring (så klart!)

Løp for fort for kameraet til å fange det opp (ha ha!). Foto: Hanne Gro Korsvoll

Kortversjonen av dagens konkurranse:

Kan nå kalle meg selv triatlet. Ble nummer 8 i mosjonsklassen og tiden ble 2.46. Så man kan faktisk bli noenlunde god i triatlon på veldig kort tid...

Svømmingen gikk ganske greit tross problem med høyrearmen (kjent skade). Sprengte meg overhodet ikke. Gjorde det unna på 29 minutter, og var oppe av vannet som nr. 12 i følge en kar som sto og ropte (11 var det riktige tallet).

Syklingen var dagens høydepunkt. Jeg koste meg voldsomt i min egen bakgård; Maridalen, og tok igjen flere både på første og andre runde. Ingen kjørte forbi meg. På vei tilbake begynte jeg å ane at jeg kunne greie å gjøre det unna på 1 time og 15 minutter. Og det greide jeg akkurat. Veldig fornøyd med det på en cyclocross uten tempostyre og med bare noen få sykkelturer i banken. Hadde fjerde beste sykkeltid faktisk i følge resultatlisten!

Så var det løpingen da - min idrett. Her skulle jeg jo være på hjemmebane. Men ikke i dag. Virket som om noen hadde satt Chicagotøfler (les: sementblokker) på beina mine. Killerinstinktet hadde jeg visst også glemt igjen i skiftesonen. Så jeg endte med å bli forbiløpt av hele fire damer på løpingen. WTF?! Lå rett i ryggen på to av dem ved målgang. Men hva hjelper det. Det ble joggetur i stedet for løpetur.

Så ja, det var en fin debut. Men den løpeetappen ergrer meg så mye at den må revansjeres. Men litt ekstra treningsmotivasjon kommer jo alltids til nytte.

Den lange versjonen:

Jeg har vært smålat i ferien, og ingenting har gått etter planen verken når det gjelder trening eller på andre områder. To do-listen jeg hadde for ferien har blitt lengre, ikke kortere de to siste ukene.

Kroppen har heller ikke vært på lag. Problemet med ribbein som hopper ut av stilling og stopper sirkulasjonen i høyrearmen er tilbake. Har hatt øreverk, og måtte droppe svømming ei uke. Og hælsporen har blitt verre og verre. Det går mot en ny kortisonsprøyte (når jeg kan få det inn i timeplanen). Så skippertakstreningen jeg planla, ble ikke så veldig intensiv.

Kan ikke huske å ha vært så spent foran en konkurranse på flere år, og det er positivt. Siden jeg har vært så avslappet de siste årene, har jeg aldri greid å ta ut alt.
Kjente suget i magen hele fredagen, og sov nesten ingenting i natt. Men jeg vet fra tidligere at det ikke nødvendigvis betyr så mye om man sover dårlig natten før, så lenge man har sovet greit den siste uka. Så jeg var ikke så bekymret over det.

Det lille jeg sov, så rakk jeg å drømme om at jeg snakket med Ole Einar Bjørndalen på en flyplass på Vestlandet. Javel? Uansett. Han er en av de idrettsmann jeg liker innstillingen til. Han virker å være mest motivert av å oppnå "det perfekte løp". Sånn tenker jeg også. Jeg er mer opptatt av opplevelsen av egen prestasjon enn av plassering og tid. Derfor blir jeg så ergerlig over det som ut fra min egen målestokk var en dårlig løpeetappe - og blir motivert til å forbedre dette. Men annet var kanskje heller ikke å forvente med kun to - 2 overgangsøkter gjennomført noensinne.
Strikklisser, kjedeolje på beina og tridrakt er en del av gamet.
Noen nybegynnerfeil ble det selvsagt gjort:
- Sikkert mye å lære angående å rasjonalisere tiden i skiftesonen
- Komme av og på sykkelen er heller ikke lett
- Turte kun å fylle 6 bar i dekkene. Burde vært minst 8. Men jeg hadde i hvertfall investert i nye asfaltdekk og service på sykkelen i forkant.
- Sykler på for tunge gir, men prøvde å skjerpe meg underveis
- Glemte å drikke underveis (skikkelig skallebank nå så klart). Fikk bare i meg en halv flaske og en geledrikk underveis på syklingen. Til arrangørene: vannstasjon ved målgang neste gang, pretty please.
- Hørte på de som anbefalte å droppe sokker. Fikk megagnagsår mange steder underveis på løpingen, og skoene var fulle av blod. Det ble litt hyling i dusjen etterpå for å si det sånn.
Jeg kom greit i gang på svømmingen i dag. Det var valgfritt med våtdrakt for mosjonistene, så jeg valgte det. Usikker på hvor mye jeg taper/vinner om jeg velger ikke å bruke drakt.
Det ble litt trangt i starten så klart. Men jeg lærte å svømme over folk på kurs med Rasmus Henning på torsdag, og satte lærdommen ut i praksis. Sorry ladies, men sånn skal det visstnok gjøres i triatlon har jeg lært av en proff.

Planen var å ikke bli revet med, svømme jevnt hele veien og heller øke på veien inn om jeg følte for det. Sånn ble det ikke, for høyrearmen dovnet bort halvveis, og jeg mistet kraft i taket. Men tror ikke jeg skal skylde altfor mye på det. Det er nok kanskje litt å hente dersom jeg gidder å trene svømming igjen. Det er begrenset hvor langt man kommer med at man trente litt svømming på 1980-tallet en gang. Men målet var 30 minutter, og det ble 29 uten for tung innsats - så jeg skal være fornøyd.
Hektisk i skiftesonen før start
Syklingen var som sagt en fin opplevelse. Ble litt tung i lårene mot slutten så klart, men det skal man jo være. Motiverende å holde unna for folk på temposykkel når man selv har cyclocross uten tempostyre.
Og ikke minst motiverende å sykle såpass bra på så lite trening. Sykling blir det definitivt mer av.

Greide å tigge meg til å få låne en klokke for anledningen, siden min gps-klokke ikke er vanntett. Det var gull på syklingen. Jeg ble veldig motivert av å se at jeg holdt den farten jeg ønsket (motsatt effekt å få beskjed om km-tidene på løpingen så klart...). Stor takk til Frode for lån av klokke. Made my day! Tvang en dame med maken klokke til å gi meg en kort innføring i multisportfunksjonen rett før start. Tusen takk til deg også du hyggelige damen fra Blodsmak.
Har bestemt at det nå er kjøpestopp mht triatlon for i år, så jeg må vente til neste vår før jeg investerer i en ny vanntett gps-klokke selv.

Når det gjelder løpingen så vet jeg ikke helt hva som gikk galt. De to overgangsøktene jeg har hatt har ikke vært tunge. Jeg har jo slitt med hælsporen siden i fjor høst, som har satt meg en del tilbake. Jeg kan ikke trene fart, bare løpe rolig når jeg løper, for at det ikke skal bli for stor belastning. Men at jeg skulle bruke 55 minutter på 10 km hadde jeg virkelig ikke trodd. Håper jeg får bukt med hælen i løpet av høsten, slik at jeg kan trene fart igjen til vinteren.

Før konkurransen tenkte jeg at Haugesund 70.3 kunne være et mål for neste år. Ut fra dagens prestasjon frister det ikke å løpe en halvmaraton etter 9 mil sykling. Men det kan selvsagt endre seg.
Vel, dette ble en lang post. Til slutt vil jeg bare si at det er veldig hyggelig å være triatlet. Jeg har blitt tatt godt imot i Oslofjord, og har møtt masse hyggelige folk der, i Rye pluss, pluss. Liker meg veldig godt i denne gjengen. Vil også takke alle de hyggelige løypevaktene som i tillegg til den flotte jobben de gjorde, heiet masse underveis.

Ja, da er jeg altså en helt ekte triatlet. Nå gjelder det bare å finne ut hva som er neste konkurranse...
Related Posts with Thumbnails